Kako odstraniti madež na pipi?

wabb

Pripravnik
6. dec 2008
270
0
16
Danes je moja draga čistila kopalnico in po nesreči zaprla pipo na umivalniku z rokavico na kateri je bil še detergent za čiščenje wc-ja. Na pipi se je naredil madež, ki se ga nikakor ne da odstraniti. Bi kdo vedel za kakšno rešitev razen nove pipe?

darkstar66

Guru
1. apr 2013
1.206
723
113
Tale Dom WC gel je k... Močan za pop... Odlično odstranjuje kamen ... pa še kaj drugega. Men ni uspelo nič pametnega naredit. Delno lahko popraviš vse skupaj s kakšnim tekočim sredstvom za poliranje kovin. Sicer pa ti priporočam da počakaš nekaj dni. Packa ne bo nič manjša, sam ti se boš manj sekiral. Hebat ga, nič ne bo 30 let novo, Tud ti se boš znucal pa postaral. Ko hebe pipo. Namesto nove pipe raje pelji drago na večerjo.

wabb

Pripravnik
6. dec 2008
270
0
16
Citat:
Uporabnik darkstar66 pravi:
Ko hebe pipo. Namesto nove pipe raje pelji drago na večerjo.

zmaga.gif

Reva se tko sekira, da si res zasluži večerjo
smile-1.gif

bisnen

Pripravnik
9. maj 2008
400
0
16
Vprašaj za rezervne dele, mogoče lahko kupiš samo ročko.
Drugače pa enako kot zgoraj, ne sekiraj je preveč. Malo pa vseeno ;-)

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
dobra pipa, firma mislim.
drugače pa se dobi samo nova ročka, brez problema.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.976
113
pri taščici
Najbrž se res da dobiti drugo ročko, malo se pozanimaj. Če ne dobiš podatka, sporoči bom jaz povprašal.
Tale tvoja ”čistilka” je res ”draga”
wink-1.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Precej nenavaden problem, da bi čistilo uspelo v tolikšni meri obarvati krom?
In to še čistilo, ki je za čiščenje vodnega kamna, ta pa se lahko nabira tudi na kromanih delih.
Pa je na sami plastenki opozorilo za kaj takšnega?

wabb

Pripravnik
6. dec 2008
270
0
16
V ponedeljek preverim za rezervne dele, če ne dobim koristne informacije pa te bom prosil za pomoč.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.976
113
pri taščici
Aja, čistilnimi napravam niso všeč wc neti in podobni klori.... Upam da je nimaš. Kakšen kis in podobne zadeve imajo podobne učinke, pa niso tako agresivni v okolju, najbrž tudi na pipi ne.

Tudi meni se zdi čudna poškodba. Bom mojo vezo vprašal, če je kaj takega možno sploh pri Hansi. A je to tudi kitajski izdelek po proizvodni ceni 10€ po novem?

wabb

Pripravnik
6. dec 2008
270
0
16
Hvala za nasvet, ampak dvomim da bo šlo dol...

Nazadnje urejeno:

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik wabb pravi:
Danes je moja draga čistila kopalnico in po nesreči zaprla pipo na umivalniku z rokavico na kateri je bil še detergent za čiščenje wc-ja. Na pipi se je naredil madež, ki se ga nikakor ne da odstraniti. Bi kdo vedel za kakšno rešitev razen nove pipe?

hmm, da bi detergent za čiščenja wcja takole poškodoval pipo...? Dvomim, ker nisi prvi, ki je to naredil ( nič ni takega, če dec v familiji wcje čisti ). Pa tudi, če je res to WC račka naredila, zakaj potem ni roč od pipe poškodovan?
Mislim, da je razlog poškodbe drugje, sumim na slab materijal pipe ( Hansa ni več to , kar je bila...). Vem, ker imam praktično vse pipe od Hanse, razen v spodnjem tušu imam Hans Grohe.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Citat:
Uporabnik wabb pravi:
Bom preveril če kaj piše o kromu, tudi mene zanima...
Natančno sem prebral Varnostni list za ta proizvod (izbrskal sem ga nekje na disku) in v njem ni niti sledu kakšnih znanih težav pri stikih s kovinami ali kromom.
Lahko pa prebereš še sam na tej povezavi

Če pa boš lahko dokazal, da je krivec to čistilo, potem ti mora Šampionka povrniti vse stroške.

LP

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
26
38
Murska republika
Solna kislina ki je v čistilu je obarvala oz zaflekala krom na ročki, tudi mi imamo enak problem pri Armalovih, ja tu rešitve dajansko ni druge kot zamenjava.

I

Izbrisan uporabnik #9334

To se ne bi smelo zgoditi. To, kar imenujemo za "kromirano površino", je v bistvu ponikljano in potem dekorativno pokromano preko površine v tankem sloju, torej v razredu 5 - 7 um nanosa.
Tu je očitno plast kroma zelo tanka (pretanka) in porozna, zato je lahko čistilo poškodovalo spodaj ležeči nikelj.

Lahko poizkusiš očistiti (spolirati) s Purol pasto od Kemostika, ampak bo samo začasno.

Mislim, da bi moral pipo reklamirati.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Mater, zakaj čistiti NOVO pipo s tako agresivnim čistilom???? Oziroma KARKOLI v NOVI kopalnici????

Dejte mal mislt zaboga

wabb

Pripravnik
6. dec 2008
270
0
16
Kopalnica je nova, vendar ni bila uporabljena skoraj pol leta razen kakšen mojster si je umil roke ali opravil potrebo, ker smo hišo renovirali po etažah. Nabiral se je prah in tudi vodni kamen. Sedaj smo tik pred vselitvijo zato smo se lotili generalnega čiščenja. Btw, nikjer nisem omenil, da smo čistili pipo...

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #9334

Saj je v redu, samo avtor naj reklamira pipo, ki ni solidno pokromana! Čistilo ni prav nič krivo.

Nazadnje uredil moderator: