Kako odstraniti klopa?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.716
15.768
113
Ja fak :oops: Me veseli, da se je končalo brez komplikacij in držim pesti, da se ranica čimprej zaceli. Mi pa še vedno ni jasno kaj temu klopu ni bilo jasno, da je šel krta oponašat :bonk:

I

Izbrisan uporabnik #9334

Ja moji starši so včasih pravili, da se klop lahko zavrta tudi pod kožo. Smo bili otroci še tako bolj pozorni na te domače živalce :p.
Ne vem pa, kaj se potem zgodi z njim, ko je enkrat cel pod kožo, verjetno crkne, ker baje diha skozi rit :confused: . Pa videl tega tudi še nisem. Imeli smo pa v vojski enega psa, ko smo mislili da je cel v črnih bradavicah - okoli oči, pa smrčka pa okoli ušes itd kot da bi bilo tisoč bradavic. Pa je en soborec ugotovil da so klopi in je pes potem celo popoldne z največjo hvaležnostjo sedel na miru, mi smo mu pa klope trebili s pincetami. Neverjetno, res. Če ne bi doživel ne bi verjel.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.853
6.515
113
a je bil cel klop ali samo glava. ko je samo glava, pač odmre, ne spušča ven tistih "sokov", s katerimi si pomaga predreti pot ven, pol se pa koža sicer lahko čez zaaraste samo vse skupaj vname... torej če je klop ali del njega mrtev. enako se zgodi tudi pri človeku, če se ga recimo odstranjuje pa glava notri ostane.

Zetor5011

Fizikalc
14. dec 2010
639
28
28
Samo kot zanimivost... že pred časom sem enega klopa pobral na Medotu, in ga vtaknil v mikroskop. Diha čez tiste "rožičaste" luknje za zadnjimi nogami.

Priponke

• klop.JPG
    klop.JPG
    217,4 KB · Ogledi: 326
I

Izbrisan uporabnik #9334

Ja to bo pa res. Pes jih je poln, name pa ne gredo.
Pa v hosti tudi, jaz ga skoraj nikoli ne dobim, moja pa takoj :D .

Poznam pa nekoga v vasi, ko - če se že obesi klop nanj, se potem kar posuši, crkne in potem stran pade ! :D
Jaz sem mu sicer enkrat v gostilni rekel, da je to od predlanskega hrušovca itd, pa je rekel da ne. :valjamse:

Nazadnje uredil moderator:

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Smo bili s familijo na šetnji in pred nak. centrom je bila neka trava pol metra visoka in se je zdelo 2.5l staremu mulcu fajn, da malo po njej taca...drugi dan našli 2 klopa, tretji dan še enega.So bili vsi čist čist majhni, vsi že zažrti noter, eden celo na lasišču in če ne bi bil ta mali svetlolas, sploh opazili ne bi. :eek:

I

Izbrisan uporabnik #9334

"Striiic, kwa pa men klop naredi?"
"Kwa pa vem, po moje te butne."

"Striiic, kwa kwa kwa pa jest naredim, da mi klop nič ne naredi?"

:valjamse::valjamse::valjamse:

stole

Pripravnik
28. mar 2008
166
14
18
Demz to se ni za šalit,ker če je okužen in ne reagiraš pravočasno so posledice zelo velike in težke do konca življenja se ti svet obrne na glavo.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Ja, to je res. Ampak tista legendarna reklama ki jo je Hribar naredil, je pa še vedno nepozabna :aplauz::aplauz:.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Saj veste ono prastaro:

"Mestne punce imajo v popku rade kak piercing. Nagradno vprašanje: "kaj ima pa v popku kmečka punca?" :fredi: