Kako narediti ip

satelite_mike

2 uri za cajtom
18. avg 2013
1.939
3
38
kako narediti da bo spletna stran dobila podatek da sem na Hrvaškem, namreč rad bi si ogledal nekaj serij na OYO.hr pa mi javi da izven HR ni možno gledati

Punisher7543

Pripravnik
21. sep 2011
125
0
16

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Proxy je v bistvu "browser v browserju", izpade pa tako, da ko ti nekaj iščeš je tako, kot da bi klikal na nekem računalniku v (poljubni) državi. Mogoče probaj z brskalnikom Tor, ki že kot tak dela preko proxijev, ne vem pa če lahko izbereš državo...

hint: google is your friend

p.s.: včasih je bilo tako, da kdor je ponujal "plačljive" vsebine vezane na regijo pozna te fore in po defaultu blokira javno znane proxije... žal. Tako da če ne najdeš nekoga, ki je že naredil raziskavo z istim problemom, ti lahko zaželim samo veselo iskanje, ni pa sploh nujno (oz. je malo verjetno), da boš sploh našel...

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Lahko izbereš izstopno državo, a problem Tora je, da je prepočasen za take namene, saj podatki grejo vedno skozi nekaj proxyjev in layerjev enkripcije.

miklavz

† 1962-2015
30. sep 2012
912
1
16
Hide IP easy. Sam dolocis drzavo, cigar IP naj bi imel. Nazadnje je bil freeware, a must have za bolj eksoticne drzave.

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Jaz grem v anglijo, pa bi potem tu pa tam kdaj rad pogledal kak filmček na Voyo in SiolTV (Siol TViN), pa me zanima če bi tak IP tudi deloval za ti dve omenjeni strani?

Nazadnje urejeno:

miklavz

† 1962-2015
30. sep 2012
912
1
16
To konkretno ne bi vedel; vem pa, da sem v čudnih srednjevzhodnih državah tako lahko updateal virusne definicije, winse pa gledal strani, ki so bile pod cenzuro; ne sicer vse ampak večino.
Tudi za Mobitelov Komunikator sem moral kar nekajkrat prestaviti IP na slovenski. Za Partis isto...
Poizkusi, nič ne stane. Je freeware.
LPM

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Sem tuhtal eno drugo opcijo ... Zdaj je pač brezvezna in malo bo slika skakala - da pokličem domov, pa rečem moji, naj vklopi namizni računalnik, potem pa se preko prenosnika povežem v TeamViewer.
wink-1.gif

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Citat:
Uporabnik EmptyHead pravi:
Sem tuhtal eno drugo opcijo ... Zdaj je pač brezvezna in malo bo slika skakala - da pokličem domov, pa rečem moji, naj vklopi namizni računalnik, potem pa se preko prenosnika povežem v TeamViewer.
wink-1.gif

Deluje če imaš dobro linijo (tudi dober upload). Meni je recimo dokaj normalno delalo v kombinacii da je bil v sloveniji računalnik na 100/100 optiki, na hrvaškem pa dobra mobilna povezava (mislim da nekje 15/2).

Se pa vidi da ni tako gladko kot če je direkt povezava.

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Ja zdaj gledam preko optične povezave 20/20. Za slabe pol sekunde zamujata zvok in slika, pa tudi zvok ne sklada s sliko, ampak toliko je, da se da kaj gledati, predvsem kaki prenos. Drugače pa bo na daljši razdalji zagotovo še bolj zamujala slika.

Problem je s temi IPji, ker jih ne znam ponarediti, da bi res mel samo en, dva ali pa tri klike, pa bi že delalo, ampak so tu sami postopki, ki niti nimam cajta jih rihtati, na koncu pa še moreš upati, da ti bo sploh delalo. Sem enkrat nekaj delal na tem, samo mi ni uspelo, če tudi je postopek bil isti - preko youtuba.

V sredo odidem, pa bi rad gledal v miru, pa upam, da bom tačas še kje kaj našel, da se bi dalo IP spremeniti v takega da bi delalo. Kaj pa če si tam spremenim v moj domači IP? Ne bi delalo? Sicer niti ne vem kako bi ga nastavil.
wink-1.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Duša draga, tako enostavno pa res ni. Misliš, da si IP lahko nastavljaš kar po želji? Na svetovnem nivoju je organizacija, ki vsakemu providerju dodeli nabor IP-jev, ki jih sme uporabljati. Določeni nabori so pa samo za notranjo uporabo in se navzven ne morejo prenašati.

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
No, meni je samo važno, da bom lahko gledal Voyo pa TViN prek siola, ki ga v tujini ne morem gledati - testirano. Niti v nemčiji in v belgiji nisem mogel gledati.

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Če poznaš koga z dobrim uploadom, kolokacijo ipd., ti lahko postavi proxy, preko katerega nato gledaš s slovenskim IP naslovom.

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Več kot dovolj, instaliraj si proxy sw, npr. FreeProxy, CCproxy. In seveda stestiraj, preden boš 1000km proč.

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Sem si potegnil dol ta program CCproxy. Sem pogledal ta posnetek na youtubu kako se ga uporablja:

Vse je ok pri tem videu, dela vse ok, če to vse testiram na istem računalniku. Nikakor pa mi ne uspe to stestirati na prenosniku. Se pravi, da imam v namiznem vklopljen ta strežnik oz CCproxy, pa na prenosniku nastavim v google chromu IP, potem pa se zgodi, da mi nenajde nobene povezave, med tem, če to isto naredim v namiznem, pa vse dela tako kot mora, oz. je prikazano v videu. Torej kaj morem narediti, da se bom povezal oz. da bo delovalo kazalo na namiznem iz prenosnika?