Kako najučinkoviteje segreti kopalnico?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.788
6.770
113
pri taščici
elo in Malecky pa zgoraj pišeta ravno obratno in se povrh vsega še tolčeta po glavi. No jaz vem da bi osebno raje dal infra(doma neko imeli kalorifer za "dogrevanje" pri ex pa infra, tako da je oboje sprobano) ti mtl pa sporoči kaj se boš odločil

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Ne serite ga s kaloriferjem v kopalnici, ker bo koga ubilo!!!

Zakaj mislite, da v kopalnici ne sme biti vtičnic, če pa so, morajo biti pokritega tipa?!

Infra grelec pod strop, pa da je obrnjen navzdol. Infra grelec greje s infra žarki - to so žarki, ki ti grejejo površino kože. Take lučke z infra žarki se uporabljajo v porodnišnicah, da grejejo malčke. Ne serjite ga s feni in kaloriferji v kopalnici, norci.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
ROFL, zakaj sploh kdaj grem brez kevlar jopiča iz hiše.
hysterical-1.gif

Infra pečka pod strop....been there, done that....will never do it again. Če ga kalorifer piha, se ga obrne drugam, tudi te se da montirat pod strop, če pogosto zalijete kopalnico z 2m vode.

Infra šele peče na ene dele telesa....tam kjer si najbližji, ostalo je pa mrzlo oz. zelo dolgo obstane pod stropom. Da dobim podobno udobno temperaturo drugje, rabim infro žarčit 30min prej....glavno da je strop vroč.
bonk.gif

5min kaloriferja, preden stopim izpod tuša se na grobo obrišem, 2x zavrtim pred kaloriferjem pa sem suh ko poper, lase pa z brisačo. Foter je kupil infro in je kmalu dojel, da je falil na veliko.

mtl bo že kupil kar hoče, sicer pa z kaloriferjem nimaš kaj izgubit oz. je tako poceni, da lahko probaš oboje, ker ga niti montirat ni treba razne rowente pa se prodajajo od 20€ naprej...

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
jaz se po glavi ne tolčem... lahko se popraviš in se mi opravičiš.

razlika je v načinu gretja.
tako sem se vsaj naučil pri predmetu prenos toplote, na strojnem faksu... sicer pa, kaj oni vedo, če ste alterjevci pametnejši od stroke?

le zakaj nimate infra pečk po celi hiši, če so tako uporabne??? imate radiatorje, ki sicer tudi sevajo, bistvo pa je vseeno v gretju medija okoli nas, torej zraka.

sevala so uporabna za ogrevanje takih prostorov, kjer je poraba energije v primeru gretja zraka prevelika, recimo v proizvodnih halah ipd. gobice pred lokali za kadilce so tudi tipičen primer. ker se zraka kot takega ne da ogreti se uporabijo sevalne gobice.

že v tempreiranih skladiščih se ne uporabljajo sevala ampak se vroč zrak vpihuje s kaloriferji.

maaah, bo že... itak trenutno bolj kot sevala rabimo klime, knede???

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.788
6.770
113
pri taščici
Se popravljam in opravičujem... tolkel se je samo malecky, ti pa se "po naključju" zraven našel

Zakaj ni Infra pečk po celi hiši-zato ker jo v kopalnici rabi za občasno dogrevanje. Hišo moraš januarja konkretno ogrevat in to stalno.

klimo, klimo
zmaga.gif

Ni mi jasno zakaj mtl zdele sprašuje o gretju ko vsi drugi o klimah(sumim ampak bom tiho
wink-1.gif
)

Jaz imam zadnjadva tedna v kopalnici vseskozi okoli 30 (+-2c), seveda brez ogrevanja (vročevodne cevi v steni)