Kako "limitiram" ojačevalec

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kaj ga boš posodil na kak party in se bojiš, da ga ne skurijo? Verjetno bo najlažje, da pošlješ v njega tišji vhodni signal, tak da bo tišje tudi pri 100%.

Drugače pa če imaš neskončen potenciometer brez dobrega elektronika ne bo šlo, če je omejen, pa bi se ga dalo odznotraj fizično blokirat, da nebi šel dlje kot 25%.

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
ta tvoj nima te opcije. Ena rešitev je takšna, kot ti jo je SouthPark predlagal, ampak nebo delovala za tuner, ampak samo za zunanje vire glasbe (CDplayer ipd,...)

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Vidim, da nima neskončnega potenciometra, torej bi ga lahko kak blokiral. Mogoče bi se dalo že tako, da potegneš gumb dol in nekak blokiraš odzadaj, da ne gre čez četrt. Če ne bo pa treba odpret in premaknit / predelat obroček, ki limitira obrat gumba.

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Prestavi ojačevalec na tako mesto, da ga folk ne bo dosegel in boš samo ti nastavljal glasnost.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Goran_82 pravi:
Prestavi ojačevalec na tako mesto, da ga folk ne bo dosegel in boš samo ti nastavljal glasnost.

te morem pol dnevne prešaltat
smile-1.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Oki, če se že gremo hardverske spremembe, lahko bi pač na en vhod vezal en upor da bi znižal vhodni signal
grin1.gif

Samo, tak kul ojačevalc met za musko navijat...nvm no, meni bi blo škoda, še zlasti če ti folk nabija na polno ves cajt. Brezveze predelovat neko stvari ki služi svojemu namenu, raje razmisli da bi v rit sunil kakega kolega
rolleyes-1.gif
ali pa, za partyje nabavi neko cheap zadevo ki ne bo dala toliko moči od sebe, pa pač priklopiš iste zvočnike gor, da ne bo izpadlo ko da si nek ultra audiofil, k čuva svojo muziko...

Lp

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Ma sploh ne čuvam, finta je da ko prideš k meni je "mi casa su casa", sploh pa pol ko nekaj spijemo, ko itak ne merkaš kako
glasna je muzika, folk fajhtn pač navije ramštajne kok pač gre, jaz pa ko sn nažgan pa tut se ne ubadam ravno kako glasni smo,
in pol že mam plavce na vratih.

Dzexon

Pripravnik
3. sep 2007
946
0
16
Na knof nasloni tiste listke, ki jih dobivaš od sosedov. Brezveze je hardver predelovat, če gre za človeški faktor, potem te bodo še pa zezali, da imaš švoh feršterker.
smile-1.gif

Ali pa od Naceta kakec gor namaži, bo ziher delovalo.
grin1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.945
-396
113
sam kakšne pa imaš to obiskovalce, da si to dovolijo kljub tvoji prepovedi.

Sej drugač imam jest isti problem - sam jest imam to v bifeju, al pa po feštah. In sm enkrat spraševal enga k mi je skurjene zvočnike rihtal... je reku da se dobre zaščite ni. se potem izgublja na kvaliteti. Sicer jest mislim, da je on to men govoru za kakšno hud sound system, ne pa za ene stare zvočinke za po feštah. Sm pa v conrad centru enkrat spraševal... pa sm gledu en katalog... sam je treba na kable vezat. najlažje je selotejp čez knof, pa 5x okol, pa je. al pa 220v napelji v knof, pa bo vsak sam enkrat spreminjal jakost!

pošlji mail sem:

iztok.zupancic@conrad.si

tale se spozna, in če kej takega obstaja, bo zihr vedel!

Nazadnje urejeno:

FRooT

Pripravnik
19. avg 2007
507
8
18
išči nekaj podobnega temu:

klik

ta je sicer wall mounted, samo ga lahko daš tud ra ojačevalec, pa sam nastaviš kolk glasno naj bo . Drugač pa sam enga štromarja, pa naj ti en potenciometer skup nardi, pa ga vežeš med zvočnike in ojačevalec.

al pa mal bl fensi :

klik

lp m .

Nazadnje urejeno:

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Dam nasvet za hard varianto - sem že delal zaščito za zvočnike (v primeru da ojačevalec kaj neprimernega ven pošlje) ki deluje na rele + zakasnitev ob vklopu. Ob mali spremembi elementov se je zadeva prav fino obnašala - ob določeni jakosti je izklopila. Od takrat naprej na nobeni fešti nismo več ničesar skurli. Ko je bilo malenkost prenaglas, je utihnilo. Si dal malce bolj potihem, pa je spet špilalo.