Kako je zdaj cesta od Črnivca proti Lescam?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Je avtocesta ali imaš možnost voziti tudi po stari cesti? Oz., nazadnje ko sem se tam peljal z avtom, smo se vozili po polovici avtoceste. Je tam potrebna vinjeta za tistih 5km polovične avtoceste ali je že odprta cela avtocesta? Če je odprta, kaj je s ta staro, se da od Črnivca do Lesc priti po prejšnji stari (ki je bila vmes zaprta)?

Jutri grem z motorjem gor, ki sem ga registriral par dni nazaj in ne bi rad kupoval vinjete za parkrat po tistih 5 km.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Od kje to? Pred predorom? To je še vedno kvalificirano kot avtocesta ja....vinjeta needed. Sej bo kmalu letna.....

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Od tam nekje, kjer gre cesta dol mimo farme nojev, potem pa gor v klanec in spet dol, za tistim hribom. Torej tam je potrebna vinjeta?
Pa je urejena ta stara cesta, ki je bila vmes zaprta?

Nameravam se priključiti v Brezjah na glavno - staro cesto, tako da se izognem celi gorenjki.

Nazadnje urejeno:

xmovc

Pripravnik
2. okt 2007
110
0
16
Olimpijsko mesto
če misliš zaporo čez most v bistrici, je bil tam obvoz
sprasujem se.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Pismu, ko gledam AMZS-jevo karto je tam vse čisto drugače kot ko sem se nazadnje tam peljal cca. mesec nazaj.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Od tam nekje, kjer gre cesta dol mimo farme nojev, potem pa gor v klanec in spet dol, za tistim hribom. Torej tam je potrebna vinjeta?
Pa je urejena ta stara cesta, ki je bila vmes zaprta?

Nameravam se priključiti v Brezjah na glavno - staro cesto, tako da se izognem celi gorenjki.

Mimo tiste farme nojev se sploh ne peljes vec... ce gres po AC...

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Sej pravim, da ne bom šel po avtocesti. Motoristi se ne vozimo po avtocestah.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Lej... ne vem iz kterega konca greš... Če greš z jesenic: greš proti radovljici, pelješ skozi rondoje, greš po isti ruti ko včasih, samo da gre zdaj cesta po radovljški ravnini malo drugače. Greš čez "nov" nadvoz (spodaj gre zdajavtocesta proti peračici). Prideš čez hrib do semaforja v podvinu in greš gor proti brezjem. Greš dol iz ceste in se pelješ skozi brezje (ker btw ne moreš več naravnost po stari hitri cesti ker je ni več). V brezjih zaviješ navzdol proti podbrezjem, tudi križišče je drugačno kot včasih, potem pa poznaš cesto ker je praktično ista. Še enkrat boš šel nad avtocesto mimo izvoza brezje, to je pa to... šibaš naravnost in si že v naklem
smile-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Kot je rekel:
Citat:
Uporabnik xmovc pravi: Pa sej greš lahko na Podnart->Lipnica->Radovljica pa ne rabiš vinjete.

Do Brezij pa tako, da greš od Radovljice nazaj. Stara cesta je do Peračice do Brezij zaprta in ne prideš več tja.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Al pa pejt do Mercatorja LESCE pa proti LANCOVU, KAMNI GORICI in tam zadaj mimo PODBREZJA do NAKLA itd....

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
S tem sem se tudi jaz ukvarjal prejšnji teden. Na karti prometno informacijskega centra je cesta mimo Brezij zaprta ostalih prevoznih cest pa nisem našel. Sem vzel navigacijo na kateri je naložena karta stara le nekaj mesecev pa si nisem mogel nič pomagati. Avtocesta je pač nova in ni vrisana, v Lescah so pa tudi nova krožišča, ki pa tudi niso vrisana. V glavnem navigacija mi je kazala, da se več ali manj vozim po poljih in travnikih
confused-1.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Grem iz Domžal, šel bom pa takole:
1. Domžale
2. Mengeš
3. Brnik
4. Kranj
5. Polica
6. Dobro Polje
7. Črnivec
8. Zapuže
9. Hlebce
10. Lesce
11. Bled

Je ta pot ok, ker vidim na AMZS.si, da je tam pri Črnivcu ena cesta zaprta? Je to ta, ki je šla od tunelov avtoceste proti Brezjam? Se bom na cesti iz Brezij proti Podvinu lahko priključil na staro cesto tam pri podvozu, kjer se začne spuščati proti nojem?

Nazadnje urejeno:

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.773
548
113
42
povsod malo
Ni ti treba zavit čez Zapuže greš čez Podvin in potem čez nov nadvoz skozi Radovljico pa potem skozi Lesce in rondoja naprej na Bled.

Stara cesta je taka kot je bila samo malo so spremenili nadvoze in podvoze in če greš po stari cesti ne boš zapeljal na ac.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Glej ne kompliciraj toliko, pač malo se po avtocesti zapelji pa bo! Itak preverjajo vinjete samo na koncu avtoceste na peračici, če te policija ustavi, pa na torovem na cestnini. Odkar je tako nisem drugje zasledil kontrol. No razen na petrlih, tankal pa itak neboš. Tako da na tvojem mestu se jaz nebi prav preveč sekiral ker nimaš vinjete
wink-1.gif

Za črnivec pa najbolje po stari cesti skozi kranj proti naklem in naprej
wink-1.gif

LP

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
Ni ti treba zavit čez Zapuže greš čez Podvin in potem čez nov nadvoz skozi Radovljico pa potem skozi Lesce in rondoja naprej na Bled.

Stara cesta je taka kot je bila samo malo so spremenili nadvoze in podvoze in če greš po stari cesti ne boš zapeljal na ac.

Aha, torej če grem čez Podvin (noji), mimo prodaje jabolk na vrhu hriba in spet po klancu navzdol, se tam ne pade več avtomatično na avtocesto, ampak je lokalna cesta za na Radovljico? Superca, thanx!

Ker vem, da tako še ni bilo cca. enkrat v začetku Septembra, ko sva šla s punco na Bled.

Nazadnje urejeno:

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Glej ne kompliciraj toliko, pač malo se po avtocesti zapelji pa bo! Itak preverjajo vinjete samo na koncu avtoceste na peračici, če te policija ustavi, pa na torovem na cestnini. Odkar je tako nisem drugje zasledil kontrol. No razen na petrlih, tankal pa itak neboš. Tako da na tvojem mestu se jaz nebi prav preveč sekiral ker nimaš vinjete
wink-1.gif

Za črnivec pa najbolje po stari cesti skozi kranj proti naklem in naprej
wink-1.gif

LP

Sej bolj se mi gre zaradi tega, ker je z motorjem vožnja po avtocesti dolgočasna
zmaga.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:

Aha, torej če grem čez Podvin (noji), mimo prodaje jabolk na vrhu hriba in spet po klancu navzdol, se tam ne pade več avtomatično na avtocesto, ampak je lokalna cesta za na Radovljico? Superca, thanx!

Ker vem, da tako še ni bilo cca. enkrat v začetku Septembra, ko sva šla s punco na Bled.
Tako je. Preden so odprli avtocesto od peračice proti lescam si moral zavit na AC, sedaj pa ni več treba in se pelješ po tisti cesti do lesc kot pred leti.