Citat:
Za poslovne subjekte velja, da se jim v skladu s 102. členom ZDavP-2 lahko dovoli odlog plačila davka za dve leti oziroma dovoli plačilo davka v največ 24 mesečnih obrokih v obdobju 24 mesecev, če bi davčnemu zavezancu zaradi plačilne nezmožnosti ali izgube sposobnosti pridobivanja prihodkov iz razlogov, na katere davčni zavezanec ni mogel vplivati, nastala hujša gospodarska škoda in bi davčnemu zavezancu odlog in obročno plačevanje davka omogočilo preprečitev hujše gospodarske škode. Podrobnejši kriteriji in način ugotavljanja hujše gospodarske škode so določeni v Pravilniku o izvajanju Zakona o davčnem postopku, v členih 40. do 43. Ne more se odložiti oziroma dovoliti obročnega plačila, če gre za akontacije davka (npr. akontacija dohodnine od dohodka iz dejavnosti, akontacija dohodnine od plač zaposlenim) ali davčni odtegljaj (npr. prispevki za starševsko varstvo, ki gredo v breme delodajalcev). Prav tako davčna uprava ni pristojna za odločanje o odlogu oz. obročnem plačevanju prispevkov za zdravstveno zavarovanje, ampak je to Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije.
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Jaz sem imel s.p. in ker mi je svetovalec na davčni nekaj narobe povedal (da moram zadnji mesec samo polovico nečesa plačat) sem v roku tedna dni, po izteku roka, dobil domov poziv, da naj plačam zamujene obveznosti ali pa gredo direktno v davčno izvršbo. Kako za boga potem nihče ni opazil, da firma za par sto ljudi ne plačuje prispevkov?
Citat:
je Slo peskovnik bivših komunistov, ki so se preimenovali in obdržali vpliv, ki so ga imeli v bivši jugi (nekakšen zmazek od socialzma in neoliberalizma).
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Delavec naj dobi bruto plačo na račun, DURS pa naj izstavi en mesečni račun za davke in prispevke. Ljudje bi se naučili, da je ta denar "njihov", ga morajo zaslužiti in ga morajo tudi dobiti.
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Delavec nosi svoje tveganje.
Slabo sem napisal. Mislil sem nakazil delavcu, torej plače. Ampak ne obračunane plače, temveč nakazane na račun.Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:Nikjer nisem pisal da se strinjam z moznostjo da ti durs da odlog placila prispevkov. meni ni vsec tvoja ideja, da bi se prispevki placevali na podlagi placanih racunov/dohodka firme