Kako je fino v LJ !!!

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
v mariboru se obeta prva pametna poteza kanglerja! namreč celi levi breg drave levo od centra, tam kjer so fakultete, sicer pa suburbia, je vse, ampak res vse zaparkirano z študentskimi piksnami. no in franca bo to celo področje zdaj dal pod plačljivo cono!
cheer.gif
aplauz.gif

Citat:
Uporabnik zakajaltersuxu pravi:
Citat:
Uporabnik grajbos pravi:
Se strinjam s predhodnikom... Prav smilijo se mi študenteki, ko nimajo gnara niti za trolejbus... Še dobro, da se lahko s svojimi avti vozijo, drugače niti na faks ne bi mogli it.

Ta sarkazem v 90% ne drži.

Ne mešajte dijakov in študentov.

Tistih 100 avtomobilov in 20 avtobusov več na cesti zaradi dijakov ni nobena panika. Še cel september je super na cestah, tako da - študentev ja in sarkazen drži.

kebab

Pripravnik
23. jan 2008
612
1
18
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
v mariboru se obeta prva pametna poteza kanglerja! namreč celi levi breg drave levo od centra, tam kjer so fakultete, sicer pa suburbia, je vse, ampak res vse zaparkirano z študentskimi piksnami. no in franca bo to celo področje zdaj dal pod plačljivo cono!
cheer.gif

Ja, mogoče je to res super za tiste, ki pridejo v mesto za urco ali dve. Razen če si doma v centru in boš zdaj po novem plačal za parking, ki ga dopoldan tako ne dobiš. In potem vlačiš 5 vrečk, vozek in 2 otroka 200 m do stanovanja. Bog ne daj da kaj kupiš in rabiš dostavo, takrat si pa pečen in upaš, da se je pogrezni steber pokvaril ali pa podkupiš onega v Orlu, druga ni.

Oziroma delaš v centru od 9-17h in bi rabil že helikopter ne samo avto da letiš po otroka v vrtec, kjer te že tako čudno gledajo, ko prideš ob pet in pet minut, ko že zaklepajo vrata.
Tako da ja, te dni je fantastično glede parkinga, imam občutek da ima že vsak študent in polnoletni dijak svoj avto.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.912
113
saj ni problem samo v študentih, tudi zaposleni so enaki biseri. imam lep primer v pisarni. 3 komadi, isti delavnik, 2 doma v istem selu, en v naslednem, vsak z svojim avtom v službo
stupid-1.gif

ja navadit se bo treba: greš v mesto? plačaj!

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
saj ni problem samo v študentih, tudi zaposleni so enaki biseri. imam lep primer v pisarni. 3 komadi, isti delavnik, 2 doma v istem selu, en v naslednem, vsak z svojim avtom v službo
stupid-1.gif

Tako je, kot v vseh večjih evropskih mestih.

kebab

Pripravnik
23. jan 2008
612
1
18
Citat:
Uporabnik Steve pravi:

glej, ko bo vse ostalo štimalo tudi plačat ne bo problem ali pa najti alternativo:
- ko avtobus ne bo 2 x crknil do kardeljeve;
- ko bo bodo vozili tako pogosto, da boš še kam pravočasno sploh prišel - zjutraj rabiš z busom za ca. 6 km dolgo pot v center včasih več kot pol ure in to je pravi pekel;
- ko bo več kot eden bus v mb-ju na katerega lahko greš z otroškim vozičkom;
- ko ne bom skoraj crknil od slabega lufta v tej kanti poleti in še posebej pozimi;
- ko se folka ne bo več sram peljati v 20 let stari kanti ki so je že 10 let rabljeno kupili;
- ko bo folk imel plače da si bo kakšno parkirno hišo lahko sploh privoščil - ker delodajalci tega ne bodo nikoli plačali razen če si nenadomestljiv kvantni fizik (povprečna plača prodajalke v centru mbja je 500 € z polnimi urami in vsemi sobotam in so še srečne, ker ne delajo ob nedeljah kot po trgovskih centrih);
- ko mi bodo vkradili manj kot 3 bicikle na leto

stupid-1.gif

vidiš koliko ko-jev je za porihtat? in potem ne bo potrebe po avtu. lahko pa mi kdo zašvasa extra super bicikl z dvemi varnimi avtosedeži in prikolico, da lahko froce pripeljem domov. prej pa ne bom plačal nič ker avto je pogosto žal potreba ne pa razvada.

kebab

Pripravnik
23. jan 2008
612
1
18
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
stupid-1.gif

Tako je, kot v vseh večjih evropskih mestih.

Maribor in evropsko mesto
hysterical-1.gif
? Pred nami pride prvo Bosna, potem cela Afrika, Avganistan in takoj za Tirano mogoče mi ..

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Raje padem na kolena pred Mariborom, kot pa da sem swamplord. Ali pa zavarovalni agent Bošti, ki o študentih joka v vsaki temi.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Citat:
Uporabnik bansh28 pravi:
Tako fino je v LJ ker ta teden ni butastih študentov in mularije ! Parkingov je fraj kolker hočeš. nikjer nobene gužva !!! Super !
Ko bi bilo zmeraj tako !

Kaj menite ?
cheer.gif

Megla še je?
evil.gif

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
Citat:
Uporabnik bansh28 pravi:
Tako fino je v LJ ker ta teden ni butastih študentov in mularije ! Parkingov je fraj kolker hočeš. nikjer nobene gužva !!! Super !
Ko bi bilo zmeraj tako !

Kaj menite ?
cheer.gif

cheer.gif

kebab

Pripravnik
23. jan 2008
612
1
18
Citat:
Uporabnik Naglfar pravi:
Raje padem na kolena pred Mariborom, kot pa da sem swamplord. Ali pa zavarovalni agent Bošti, ki o študentih joka v vsaki temi.

kaj pa je swamplord
confused-1.gif

nisi ti zdaj nekje v murski ali benedikt ali kje že? tam pa je verjetno več parkinga ali kaj? pa po poklicu si študent če sem prav prebral. pa avto tudi imaš. potem si ti eden izmed tistih študentov, ki zaseda proste parkinge folku, ki je v centru doma. ni čudno da tako užaljeno reagiraš.
je pa res, da sem se večkrat zavzel za študente ja, tako da tu hvala za kompliment.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Jaz imam na sumu jtfc-ja
smile-1.gif

Jaz sem rekord postavu na faksu.... da samo tiho
10.gif
(tehnika drugo razen redkih izjem niso faksi)

Še en asistent je rekel, da sigurno kakšen izpit kaj podmažem, ko so mu jokal da sem po 3 izpite delal na teden.
hysterical-1.gif

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Danes ni prav nič več fino (dež+gužva+živčnost v prometu). Prejšnji teden sem rabil do službe 30, danes 45min.

Saj bo bolje.....

Nazadnje urejeno:

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.637
214
63
Kranj
kako, da imate v MB komunistično Pahorjevo barvo avtobusov? Ljubljana pa žabarsko? :p

bolje bo, ko nas ne bo več edino takrat
uf-1.gif

Nazadnje urejeno:

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.102
461
83
45
dolenska
Kaj ste sami pederajsi tle? Homiji? Batiboyi? Ko sem bil se v LJ, mi je bila najslabsa med pocitnicami. Nikjer studentk, prazne gostilne, klubi, center in centri po tanovem. Takole spomladi in v jesem je bila LJ fantasticna. Veliko znanstvev sklenjenih. Pa magar pol v sobi
tongue-1.gif
. Ko so bile pocitnice, si se v mestu cudil kravatarjem, starim kokam, spehu in tistim, ki mislijo da so lepe. Aja kot dijak in student sem mel avto, 2x kolo in ostali javni prevoz. Meni ni bilo nikoli panika. No ja, je bila, ko sem 1,5 leta delal kot kurir. Tle se zmer mudi in sem res mal zivcev skuril. Sem mel pa stare avte ne tko kot sedaj videvam. Pred 6, 7 leti sem mel cca 700-1000€ place kot student, pa se nisem mogel finega avta privoscit. Sem zivel brez pomoci sorodstva. U glavnem, mesto je mrtvo, ko ni studentarije. To edino pogresam od mestnega zivljenja.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
mesto ni mrtvo takrt ko ni studentarije, ampak takrat ko so vsi na dopustu...