Kako IP dosegljiv od zunaj?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Ne delam jst nič...
Imam siolov modem, na pc-ju laufa en kupljen program, ki mi izpiše ip in port ima svoj web vmesnik in do tega bi jst rad dostopal preko telefona/računalnika od nekje zunaj.

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Aha...ko si omenil web server, sem mislil, da si ga moral posebej instalirat.

Dej probi mapirat port 80 in tega tudi nastavit v aplikaciji. Ce ne bo slo, se probaj povezat preko wlana, ampak ne lokalno. Pejd do kolega in sem tam povezi na njegov wlan in probi če dela.

A tisti switchi, ki jih imaš vmes so res switchi? Da ni kakšen router ?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
port 80 mi program ne pusti, ker pravi, da je že zaseden. Se mi zdi, da ga teamviewer uporablja, nisem pa siguren.

Sem se probal iz službenga računalnika pa tut ne dela. Ne dela niti če se doma probam na pc-ju preko Opere, ker gre preko njihovih strežnikov in mi za ip napiše da sem na Poljskem:) Preko IE in FF pa dela.

Switchi so res switchi. Sem probal direkt na modem, sem probal samo na prvi switch, sedaj je čez oba switcha in še vedno nič.

Če koga zanima to čudo in ima kak router za posodet na par minutni test je vabljen, da se malo poigramo;) (Lokacija: Lj)

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.739
53
48
Jest še vedno mislim, da nimaš pravilno odprtega porta na siolovem modemu.
A imaš na Siolu kak varnostni paket, ki ne dopušča ostalih portov (razen standardnih)?

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.739
53
48
DMZ izbriši - ne rabiš. Mogoče ti ravno dmz povzroča težave.
TCP in UDP imaš različne porte?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
je bilo tudi brez DMZ in ni delalo.

TCP in UDP sta različna ja, samo zadnji št se razlikujeta. Probal sem tudi z enakimi št. pa ni delalo.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Forward to internal Host name imaš pa kam? Če daš kjukico tam kjer je "host IP address" bo bolje (saj imaš stalen lokalni IP ne?). Sicer to nebi smelo vplivat če imaš pravilno registrirane hoste.

Pa port start in port end imata enako številko ne?

Kar mi tako na pamet ostane je samo še nastavitev na tvojem "serverju" .. večina serverjev ima namreč "host" za katerega streže. ČE imaš ta host nastavljen na lokalni IP bo server prejemal samo povezave na LANu. Poglej malo v tej smeri ...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Forward to internal Host name imam na računalnik, kjer teče program. Sem probal direkt z ip-jem ali preko imena in nič boljše.

port start in end imata isto št ja

to je vse kar omogoča ta web server.
če kliknem na ip pa se mi odpre brskalnik in to je vse.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Dej probaj naslednji ukaz iz cmd-ja ...

telnet ip port

.. s tem da naprej probaj lokalno, potem pa se iz "wana". Jasno lokalno uporabi lokalni IP in port, in wana pa globalni IP in pa port. Napisi kaj ti vrne oz. ce ti omogoca konekcijo!

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Evo zadevo sva zrihtala z Buckotom!
še enkrat en velik HVALAAAAA!!!

Očitno sem imel težave s porti. Tiste ko sem si jih jst zamislu niso delal ne na gprs ne v službi.
Sedaj pa morem nekak zvedet kateri porti so dostopni preko gprs-a. Ima kdo kako idejo??

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Sicer ne vemo, katere si probal, mislim pa da sem ti zgoraj napisal da je dobro izbrati tiste nad 1023. Nizji se uporabljajo za cel kup sistemskih stvari, zato jih marsikateri firewall gladko blokira (ISP poskusa kompenzirati neumnost svojih uporabnikov).

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Citat:
Uporabnik airj pravi:
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Preko telefona (gprs) se želim povezat na ta program.
Če se preko telefona na wlan deluje, preko gprs pa ne.

Če si zmapiral na kakšen eksotičen port, potem pozabi. Preko telefona je zaradi načina delovanja dosti portov onemogočenih. Pravilno delovanje preizkusi iz kakšne druge internetne linije, ki ni mobilna (se pravi ne GPRS ali UMTS, ali 3G ali kaj vem kaj še).

Beri to še enkrat. GPRS ima veliko portov onemogočenih. Nekih lastnih portov ponavadi ne spuščajo skozi. KAteri pa so odprti, pa ti žal ne znam povedat in tudi dvomim, da ti bo kdo znal povedat

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.739
53
48
80 gre preverjeno čez ja
smile-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik stein pravi:
80 je sigurno.
Mogoče še 110, 20,21,22,23
Od teh je samo 80. Sem vse preveril.

Sedaj morem samo še nardit, da bom imel "statični ip". Nekje na alterju je že bila tema, samo je sedaj na hitro ne najdem.

Buckotu pa hvala že 100-ti put:)