Dyndns, IP od zunaj, forwarding...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
jst imam svoje stvari ločene, tako lahko bilo kdaj resetiram, odklopim, se igram... in ne vplivam na lastnika;) Rajš se tkole, kdaj mal bolj pomatram (sedaj vem kje sem), kot da po kaki neumnosti odklopim lastnika, ko bo 24ur gledal;) Pa zaradi nevihte imam še tako. Sem mal bolj previden in kr hitro vse odklopim.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Ja na sagemu moraš forwardirat port na zunanji IP tp-linka. Na tp-linku pa ta isti port potem fw na napravo.

P.S.: Cenzuriranje lokalnih IP-jev nima nobenega smisla, ker so dostopni samo pri tebi lokalno.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.632
3.183
113
Lažje boš nastavljal vse skupaj, če na Tp-Linku vzpostaviš ločeno pppoe sejo, potem odpade dvojno nastavljanje vsega ampak nastaviš le Tp-Link. Ali morda nimaš Up. Imena in gesla za dostop do interneta?

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.321
151
63
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Če je modem kot router res ne vem. Ga že dolgo nisem pipal, ker pač dela:)
mogoče more bit, ker imam en pc in sagem stb priklopljen dirket na modem, ostale pc-je pa preko mojga routerja? Tako imam priklopljeno, ker je en pc od lastnika stanovanja in sem želel imeti ločeno in ker je bil siolov wifi preslab.

Za kamerco so pa zgleda res krivi porti, da ne dela na 3G. Sem sedaj probal na javnem mestnem wifi-ju in dela.

Takole mimogrede, če na Telekom ne sporočiš izrecno, da želiš uporabljati njihov modem kot modem in ne kot router, potem ti ob nadgradnji lepo postavijo nazaj v router mode
wink-1.gif
. Očitno je to v praksi že nekaj let oziroma od takrat, ko so začeli nameščati zmogljivejše modeme z wifi (in so tudi ob namestitvi to že postavili, da je wifi deloval pravilno). Če si potem menjal v modem način in jim nisi javil, te ob njihovi redni nadgradnji prijetno presenetijo...

Jernej