Kako dolgo drži inekcija pri zobarju.

Mitzy

Fizikalc
19. jul 2007
1.079
0
36
Far from here
ksz....

Vidim, da zadnje čase kar precej zobje ven letijo. Jaz sem bila v zadnjem tednu ob 4 zobe, že pred parimi leti pa ob 2 modrostna.

Kok sem lepa zdej
da0724bc81.png

grin1.gif

Aja, pa z modrostnimi je bilo precej več težav kot z ostalimi, ker imajo bolj razvejane korenine in po možnosti še ukrivljene, tako da je rezanje dlesni (in posledično razna vnetja) tudi bolj pogosto....

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
tudi to, da imajo bolj razvejane korenine modrostni zobje ni pravilo, ampak prej izjema

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Meni je zobar pulil modrostni zob, sem misli, da mi je dajal iz zoba plombo, čeprav jo brusi, šele ko pridem domov vidm, da nimam modrostnega zoba, me je pa takrat full bolel že par dni prej, zato tud inekcija ni dost pomagala, ampak ok je mal manjkal, da bi si sam populil dva zoba, sam da bi lahko spal v miru.

Nazadnje urejeno:

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
Baje se v slo LETNO spuli skoraj 250.000 zob.

Neverjetna številka.

Baje je to podatek iz IVZ za leto 2009.

lp

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Javni zobarji raje zruvajo zob, kot pa da bi še tisti zob ohranili, pozdravl, zafilal, zato je bolje v takem primeru obiskat privat zobarja, ampak če je zob že dalj časa problem (odprt, odkrušen, mrtev) ga je bolje izruvat, kot pa zdravit...vse to je odvisno od slike.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.419
536
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Ne nakladaj. Če bi bilo res, kar pišeš, potem bi mi zobar (maksilofacialni kirurg) na stomatološki (javno zdravstvo) predlagal puljenje sedmice, ki je verjetno mrtva. Namesto puljenja, je napisal v izvid predlog za endodontsko zdravljenje mrtvega zoba.
Res imam zalet zaradi izklesa modrostnega zoba, ki so mi ga delali na Stomatološki kliniki v Ljubljani. Zaenkrat se čez obravnavo ne morem pritožiti. Pa tudi revizijo bodo naredili čez dober teden, tako rekoč takoj po umiritvi zadeve.
Čas bi bil, da nehaš pljuvati po vsem in vseh. Šalabajzarji so v obeh sistemih, javnem in zasebnem.

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
(odprt, odkrušen, mrtev)

A ti bi kr zob dal zruvat, če je samo mrtev,tak zob se da super zrihtat in bo še dolga leta služil svojemu namenu... jaz sem ciljal na vse tri kombinacije, odprt, odkrušen in mrtev povrh, tak zob je za ven, čeprav ga bi se dalo pozdravit...vprašanje koliko časa bi zdržal.

Nazadnje urejeno:

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Izrazil si svoj prezir do javnih zobozdravnikov, sedaj pa dovolj na to temo.

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Jaz imam pa malce drugačen problem. Sedmici zgoraj levo sem so mi že dvakrat izpulili/izvrtali. Sedaj mi pa spet nova raste in zgleda bo še šestica zaradi tega morala ven, ker sedmica postrani raste vanjo. Prav tako me vedno čudno gledajo, zakaj imam zgoraj le eno enko(L) in na desni dve dvojke. Med zobmi je jasno razmak. Izgleda, da je to v družini, kajti moji materi so pri njenih 65 letih morali izpuliti na novo izrastlo 6ko spodaj desno, čeprav je bila predhodno že povsem brez zob.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.419
536
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Za šestico ni nujno, da bo bo morala ven. Verjetno pa boš moral iti na puljenje sedmice h kakemu kirurgu. Jaz sem imel podoben problem z modrostnikom spodaj desno, ki je rasel direktno (vodoravno) v sedmico. Modrostnik so mi izklesali, sedmica pa je še vedno notri in ni majava, je pa verjetno mrtva. Danes naredijo marsikaj. Boš rabil pa kak teden bolniške, če bi kakšen hujši kirurški poseg.

Ko gre za hujši kirurški poseg, injekcija drži kar nekaj časa. Jaz sem bil nazadnje kar mal hiperaktiven dokler je držala injekcija. Nekako nisem mogel biti pri miru. Ko pa je spustila, pa je bila druga štorija.

Ko smo ravno pri raznoraznih puljenjih zob. S čim je najbolje hladiti oteklino po puljenju zoba ali pa kakšnem kirurškem izklesu? Mene čaka revizija izklesa (skoraj isto kot izkles), pa se mi zdi, da hladna piksna Laškega za zunanjo uporabo ni najboljša rešitev.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.978
10.721
113
kod Džej-Zija
Tista namenska vrečka za led se mi zdi najboljša. Taka, ki je plastificirana, in daš notri led, pa zašraufaš nazaj, da ne spušča vode. Sicer pa še tiste hladilne 3M vrečke, samo so na začetku premrzle direktno iz skrinje, potem pa začnejo hitro popuščati, zato moraš vedno imeti zalogo teh vrečk.

Lahko pa poskusiš metodo Sopranovih in si da kvaliteten stejk na oteklino.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
led ni primeren material za hlajenje, najhujše so pa kake "baterije" za hladilne torbe

ti geli so zasnovani tako, da oddajajo ta hlad nekaj časa pa še vseeno predolgo, načeloma nič nebi smel več kot pol ure hkrati hladit, pa je to lice ali gleženj

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.978
10.721
113
kod Džej-Zija
Led v ice-pack vrečkah je čisto ok. Sicer pa tudi gela ne moreš aplicirati direktno na kožo, zaviti ga je treba v nekaj, ker ima površina precej prenizko temperaturo.

V mislih sem imel nekaj takega:
ice-pack.jpg