Kako dobiti zvok na koncertu

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
Živjo,

torej, v kratkem grem na en koncert, pa me je band prosil, da bi jih malo snemal, da bi imeli kakšen svoj posnetek na youtube-u itd...

Največji problem se mi zdi zvok - pa sem nekje prebral, da se da dobiti zvok kar od tonca - nevem pa kako to zgleda, lahko jaz dam toncu USB ključ, pa mi od da avdio datoteko gor, ali je treb akakšne kable do kamere vlečt... kdo kaj ve o tem..?

Hvala

Lp

alex3

Pripravnik
7. jul 2009
85
0
6
Če boš ton snemal posebej (ne na kamero), se boš kasneje fino namučil s sinhronizacijo, da se bosta slika in ton ujemala.

Če ima tvoja kamera avdio vhod, bo najbolje, da potegneš kabel z mešalne mize. Problem pa zna biti, ker ima kamera mic-in (razen če imaš kakšno profi kamero), iz mešalke pa boš dobil linijski signal. Če imaš možnost si kje sposoditi takšen avdio adapter, bi bilo še najbolje: http://www.beachtek.com/dxa2s.html. Preko njega lahko linijski signal pripelješ na mic-in, hkrati pa lahko še nastavljaš nivoje, da ti slučajno ne "prebija".

Nazadnje urejeno:

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
Nja, jaz imam tole kamerco, daleč od tega da bi bila profi
smile-1.gif

Nisem ravno prepričan, da paše tisti adapter gor - morda ti to lahko ugotoviš? Cene so pa nekje med 100 in 200$, če sem prav gledal.. kar je.. hja, za tist enkrat, ki bi rabil, morda malo preveč.. druga zgodba, če bi to večkrat uporabljal..

Drugače se gre pa za sila amatersko stvar, tako da kaj preveč ne bi ravno vlagal denarja, raje bi se malo namatral, pa probal zvok uskladit z videom - torej obstaja možnost, da mi da tonc zvok na USB ključku recimo, ali je to cela umetnost pridet do zvoka na ta način..?

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Da bi ti tonc dal zvok kot datoteko na ključek se seveda najprej vprašaj ali bo tonc dejansko snemal ton? Namreč dostikrat pri običajnem ozvočenju ni že kar "po default-u" poskrbljeno za snemanje. Ker če ga ne ti preostane le to kar je nekdo že napisal zgoraj...
Seveda ti preostane še najcenejša in najenostavnejša metoda pač kar ton na kameri, vendar če je glasba glasna ton ne bo ravno "studijski", ker se s tem tudi ukvarjam pa lahko povem da je lahko ton pri dovoj akustični glasbi (in seveda še da je prostor dober), tudi dober.

Lp.

alex3

Pripravnik
7. jul 2009
85
0
6
Kamera, ki jo imaš, žal sploh nima avdio vhoda, tako, da kakršnokoli snemanje zvoka z mešalke na kamero odpade.

ostane torej le snemanje zvoka posebej. Če tonc ne bo snemal, uporabi kakšen prenosnik, mp3 ali digitalni diktafon z line-in vhodom. Bo pa potem nekaj zoprnega dela pri montaži, da uskladiš zvok in sliko.

Še najlažje bo, če snemaš neprekinjeno, da sinhroniziraš zvok in sliko samo enkrat. Sicer boš to moral početi ob vsaki "prekinitvi".

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
Ja, sej se mi je zdelo, da ta kamera nima teh bonbončkov, eh
smile-1.gif

Je pa tudi plan ja, da bo kamera stacionarna ves čas in se bo skos snemalo, tako da potem bo treba res samo enkrat sinhronizirat...

HVala vsem za odgovore, pa bomo videli, kaj mi bo ratal:)