V vsaki hiši je potrebna obnova in hkrati vsaka je še dobra za živet. Odvisno od zahtev in koliko te denarnica zuli
Citat:
Uporabnik Janez40 pravi:
Vas 10 minut iz Kranja. Torej ni neka vukojebina. Občina ima svojo šolo, trgovino, itd.
Glede na to, da se obupne stare hiške v okolici (na slabših lokacijah) prodajajo za 250.000 eur+, pričakujem, da je moj paket vreden precej več. Vendar realno nimam pojma koliko je vreden potencialnim kupcem, kot sem rekel, pa ne želim kar začet prodajat za neko x ceno.
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Saj nima smisla razpravljat koliko je vredno kaj če nimamo nobenega podatka. Toliko bo že Janez znal poguglat da bo našel primerljivo hišo s podobno oddaljenostjo in bo vedel cca. kam pes taco moli.
Poznam primer na Golovcu (Lj.)..hiša grajena v 50ih letih, parcela okoli 1.500 kvadratov. So jo dali ocenit...reče oni okoli 1.5 MIO mark (takrat). Pa OK, ta vpraša..koliko je pa sama hiša vredna? Je rekel..hiša predstavlja strošek (zaradi rušenja in odvoza na deponijo).
(naredili nič..počasi obnavljajo tisto skropucalo...nič od nič. Glede na dediče bi jo prodali in vsak obdržali 500 jurjev, pa par km stran kupili vsak svojo hišo. Moje mnenje.).
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Srednjeslojaško je, ko podreš kpl. notranjost bajte in si jo organiziraš na novo.
Zgornjeslojaško pa, ko podreš vse skupaj v nulo in narediš zadevo čisto na novo, "na mero".
V vaseh pri Ljubljani (znotraj mestnega LPP) se prodajajo stare vrstne hiše z malo zemlje + dva parkirna mesta od 150-170 k € dalje.Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
nategnel so ga, zal...hiša ki je potrebna obnove je vredna blizu nič....materialno gledano.
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
To je glavni problem hiš za 400k€, npr. Za tak denar narediš po meri, pa čeprav malo manjše ali v malo.manj elitni soseski. Kar se ne pomeni da neka bajta ne more biti toliko vredna. Odvisno od tega kaka je in kje, se ve. Ker četudi lahko samo kufre prineseš ti mogoče barva ploščic ni všeč (drugega jim nič ne manjka), pa spet zraven nekaj stane. To kupi nekdo, ki mu je za to vseeno, se mu mudi, ali mu slabo pride že samo ob misli na birokracijo, če bi startal iz ničle.
Pa da ima toliko denarja seveda.
V preseku - koliko je takih?