Kako dobiti 5.1 zvok :(

eCoyote

Pripravnik
21. apr 2009
500
0
16
Fun4Days.Com
Nujno rabim pomoč
cry12bpy.gif
, ker drugega digitalnega audio vhoda hišni kino nima. Ima samo analogni cinch vhod..

I

Izbrisan uporabnik 474

Skoraj nobeden TV program ne oddaja v 5.1. Več ali manj so vsi stereo. Lahko na hišnem kinu nastaviš simulacijo 5.1, ki iz 2.0 napravi 2.1 ali pa samo kopira iz levega in desnega zvočnika na zadnji par.

Drugače pa tudi meni ni uspela povezava TV box -> TV -> AV receiver, temveč sem moral iz TV boxa it direkt na AV reciver... Nekaj časa je ORF HD imel prenose F1 v 5.1...

eCoyote

Pripravnik
21. apr 2009
500
0
16
Fun4Days.Com
A ni tako, da so vsi HD programi opremljeni s 5.1 zvokom? Drugače pa- nikakor mi ne uspe na h.kinu narediti simulacije, da bi delal tudi center in zadnji par... Sploh ni variante, ker so določene funkcije v meniju neaktivne..Ali je to odvisno od trenutne povezave kablov??

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Poglej v navodilih od TV-ja če ima kake nastavitve, da ti zvok pošlje nespremenjen na optični izhod (pass trough), namesto, da ti ga dekodira.

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Upam da ti bo kaj v pomoč;
pred kratkim sem kupil LG hišni kino, pa je povezan preko SCART kabla s Siol Boxom (od koder dobi samo zvok).
Pri meni se vklopijo vsi kanali, če dam EQ na BASS ali pa NATURAL PLUS. Na POP, ROCK, CLASSIC.... delujejo samo sprednji zvočniki in sub.

eCoyote

Pripravnik
21. apr 2009
500
0
16
Fun4Days.Com
@Stupo, žal ne pomaga
frown-1.gif
. Sem pa ugotovil, da so mi podtaknili Motorolo VIP 1003, katere sploh ni na njihovi shemi. Moral bi imeti 1910 in 5.1 zvok bi pomoje deloval.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.961
1.841
113
Vseeno pa to ne pojasni zakaj ti ne simulira 5.1, ko dobi stereo signal. malo poglej navodila domačega kina, ker to bi moralo delat brez problema. dolby digital 5.1 pa iz tega stbja res ne boš dobil

kvizko

Zelenc'
13. nov 2010
29
0
1
HBO program oddaja zvok v 5.1.....vendar moraš imeti tudi STB, ki omogoča, da ti pošlje naprej...pozanimaj se pri operaterju. Na Siolu to omogoča tale njihov novejši box, starejši komunikator (Sagem) pa ne.
Seveda drugače pa vklopi funkcijo kot ti je predlagal že DognerDJ!!

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
A kdo ve, zakaj bi mi zadnja dva zvocnika na samsungovem c350 5.1 sistemu malo sumela? Prikljuceni so na samsung tv preko opticnega kabla.

Lp

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
A 5.1 zvok se prenaša samo po optičnem in HDMI kablu?
Ker imam sicer Siol BoxS, kateri ima optičen, SCART in HDMI izhod, ampak ima hišni kino zgolj SCART in RCA (činč) vhod.

eCoyote

Pripravnik
21. apr 2009
500
0
16
Fun4Days.Com
Mislim, da je pogoj za 5.1 zvok digitalni signal. To pomeni, da moraš audio signal iz STB-ja pripeljati v hišni kino preko činč vhoda (S/PDIF). Na SCART-u imaš samo analogni audio vhod. Naj me kdo popravi, če se motim
smile-1.gif

DognerDJ

Fizikalc
10. sep 2009
1.329
0
36
Maribor
Obišči stran
"PRAVI" večkanalni zvok lahko dobiš le preko naslednjih VHODOV:
- HDMI
- S/PDIF optični
- S/PDIF koaksialen
- vsebina posneta na USB mediju

HT-C350 ima S/PDIF optični VHOD in USB VHOD ( možno je tudi, da dobi povratni signal, če imaš TV povezan z HDMI kablom ).

Simulacijo centra in zadnjih zvočnikov pa dobiš s pomočjo DSP - Dolby ProLogic II ( zvočni procesor ).

Je pa pogoj, da je signal "digitalen" - IpTV, DVB-C, DVB-T, .... in da sam program oddaja v večkanalnem zvoku ( testiraj na nemških TV programih ).

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Vceraj sem se nekaj poizkusal in ugotovil da zvocniki vedno malo sumijo, tudi ce dam glasnost na 0 oz. MUTE. Pa se nekaj me muci...zakaj pri filmih z DTS zvokom ne morem vkljucit zunanjih zvocnikov ampak samo TV zvocnike? Ce preklopim na zunanje zvocnike (Samsung HT-C350) je v zvocnikih tisina. Po preklopu na TV zvocnike dobim zvok, sam ni 5.1.

LP

Saeed

Pripravnik
19. nov 2008
366
3
18
Če je film z DTS zvokom, ti ga preko optičnega kabla ne izvozi. Pri nekoliko starejših modelih podjetje Samsung še ni imelo licence za DTS kodiranje zvoka. Tudi sam imam podobne težave pri Samsun un40b6000 modelu.
Rešitev je v tem, da filme predvajam preko wdtv-live. Zvok imam ločen preko optike in hdmi (sliko) v televizijo.

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Zadeva je sledeca....
Samsung TV d6770 je preko opticnega SPDIF izhoda povezan na samsungov DVD "kino" HT-C350. Iz DVDja pa je preko HDMI povezan nazaj na TV. TV je povezan v domace omrezje od koder z DLNA serverjem SERVIIO share-am mkv datoteke na TV. In filmi z DTSom nimajo zvoka, ce so vkljuceni zvocniki od domacega kino. Ce pa vkljucim tv zvocnike pa dobim zvok, sam pol, kaj mi pomaga DTS.

Glede šuma sem poizkusil tudi odstranit HDMI kabel med DVD in TV pa je isto. Pomojem ne igra vloge kako je opticni kabel vkljucen? Da bi obrnil konektorja med TV in DVD? Svetloba potuje v obe smeri kabla enako
smile-1.gif

Imam tudi sam WDTV sam ga nebi rad tlacil poleg TVja, ker lepo predvaja vse preko mreze.

Bom se s kakim DVDjem poizkusil.
Hvala obema.
LP

Saeed

Pripravnik
19. nov 2008
366
3
18
V tem je pač problem, ker ti tv ne da zvoka v DTS kodiranju po optičnem kablu.
Zvok ti hišni kino izvozi v TV in ta ti ga ne uspe spraviti čez. Ponavadi je pot taka, ker glede na sinhronizacijo slike in zvoka. Mogoče imaš v hišnem kinu možnost, da bi ta zvok obvozil TV in ga predvajal direktno.

Optični kabel pa nima veze kako je obrnjen. Kot da bi imelo veze kako je obrnjena cev za zalivanje vrta
wink-1.gif

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Pri meni (Telemach+ Conax odkodirna kartica) HBO oddaja v dolby digital tehniki in imam anteno direkt v TV (D6530 od samsunga). Z optičnim kablom imam TV povezan na 5.1 reciver in deluje super. Edino posnete (PVR) oddaje iz HBO pa ne oddajajo dolby digital zvoka ampak pcm...

Nazadnje urejeno: