Kako do kontakta kupca bivšega vozila?

ivano

Pripravnik
17. jan 2015
125
9
18
Pozdravljeni. Imam eno čudno vprašanje.
smile-1.gif
Pred parimi leti sem si lastil dva vozila, recimo jima vozilo A in B. Vozilo B, na katerem sem imel bonus, sem pred parimi leti prodal in ga prenesel na vozilo A, ki si ga še vedno lastim. Police za vozilo B torej nimam več, zato težko pogledam kdo je bil kupec vozila, spomnim se pa tudi ne, niti nimam nikjer zapisano. VIN številke vozila in prometne tudi nimam, spomnim se samo reg. tablice. Kako bi si še lahko pomagal?

Sicer je longshot, ampak avto je imel pri meni sentimentalno vrednost in si ga z leti želim nazaj, seveda v primeru, če je novi lastnik vlagal vanj toliko ljubezni kot jaz.
wink-1.gif
Hvala.

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
Samo če poznaš koga na upravni enoti, policiji, tehničnih pregledih, zavarovalnici ... ki je zate pripravljen tvegati izgubo službe.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.628
113
Marlbor
Kaj ima novi lastnik vozila A s tvojim prenosom bonusa od zavarovanja na vozilo B?
Ob prodaji vozila si dobil svoj izvod kupoprodajne pogodbe, kaj češ lepšega?

P.S. Če imaš registtrsko številko, lahko tukaj preveriš če je avto še registriran s to tablico.
https://raz.zav-zdruzenje.si/infocenter/

ivano

Pripravnik
17. jan 2015
125
9
18
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Kaj ima novi lastnik vozila A s tvojim prenosom bonusa od zavarovanja na vozilo B?
Ob prodaji vozila si dobil svoj izvod kupoprodajne pogodbe, kaj češ lepšega?

Zamešal si, ravno obratno, prodal sem vozilo B. Se pač ne spoznam toliko na te stvari, mislim pa, da sem napisal dokaj razumljivo kaj želim. S tem sem samo hotel povedat, da te police nimam več, nimam vpogleda v njo. Kupoprodajna ja, če bi jo našel.
cry12bpy.gif

Pbutec

20. jul 2007
15.158
3.628
113
Marlbor
Za arhivsko kopijo police se lahko obrneš na zavarovalnega zastopnika, ki ti jo je delal.

Pbutec

20. jul 2007
15.158
3.628
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik ivano pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
P.S. Če imaš registtrsko številko, lahko tukaj preveriš če je avto še registriran s to tablico.
https://raz.zav-zdruzenje.si/infocenter/

Tule moreš vpisat datum nesreče.
confused-1.gif

Ne najde niti vnosa, ko je bil avto še v moji lasti.
sprasujem se.gif
Hja, da izigraš sistem. Vneseš registrsko oznako, da ti javi številko zavarovalne police, potem pa greš na to zavarovalnico in podaš odškodninski zahtevek, ker te je kao ruknilo to vozilo. Boš prišel do kontakta, mogoče se bosta celo lahko soočila z lastnikom na 4 oči.
evil.gif

Če ti ne najde vnosa za nazaj, mogoče gledaš pred letom 2008 (ali tam nekje, ko so komaj vzpostavili sistem in pred tem seveda ne dela), ali pa ne veš več prave registrske ...

ivano

Pripravnik
17. jan 2015
125
9
18
Gledam krepko po 2008.. Probal sem tudi z obema voziloma, ki sta pri hiši. Enega najde, enega pa ne. Skratka bolj tako-tako je ta zadeva.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik ivano pravi:
Gledam krepko po 2008.. Probal sem tudi z obema voziloma, ki sta pri hiši. Enega najde, enega pa ne. Skratka bolj tako-tako je ta zadeva.

No, ta zadeva je zelo zanesljiva, meni je še vedno vse našla. Napiši reg. tablico tistega, katerega ne najdeš?

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Probaj čez kak dan, možno da ne dela povezava s katerim od registrov.

Se strinjam. Funkcionalnost kar dosti uporabljam in do sedaj se mi ni še niti enkrat zgodilo, da avtomobila, ki je zavarovan, ne bi našel.

ivano

Pripravnik
17. jan 2015
125
9
18
Očitno berejo Alter:

(12.1.2016 19:10h) Sistem je zaradi vzdrževalnih del trenutno nedostopen.

Ponovno obratovanje je predvideno jutri.

Pbutec

20. jul 2007
15.158
3.628
113
Marlbor
Citroena najde, lani je bil pri Generali zavarovan, trenutno pa ni registriran (glede na podatke SZZ) ...
Sicer pa, a ti resno misliš zoper njega podati lažni odškodniski zahtevek, da boš na tak način prišel do podatkov?
hysterical-1.gif

ivano

Pripravnik
17. jan 2015
125
9
18
Ok, pod tem datumom najde tudi meni. Za domačega, zavarovanega pri Tilii pa nikakor, pa je zavarovan.
wink-1.gif