Kako do hrt2

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Potem pa ne vem... HRT2 ni zahteval zatemnitve, RTV SLO ni zahteval zatemnitve, operaterji tega tudi ne počnejo na lastno pest, saj imajo najmanj koristi od tega... kdo je kriv?
smile-1.gif

Kaj pa potem pravite na omejevanje možnosti gledanja mobilnih TV storitev (TVIN, tv2go, d3go, ...) v tujini? To je konec koncev tudi geografsko omejevanje. In kdo je tukaj kriv? TV hiše, ki od operaterjev zahtevajo dodaten denar za takšno distribucijo, operaterji, ki tega niso pripravljeni plačati in zato preprosto omejijo delovanje v tujini?

Skratka... kje in kako se bo določena vsebina distribuirala je odločitev lastnika avtorskih pravic oz. avtorja samega. Drugače bi razni Netflixi, Spofityji, najnovejše nanizanke, ipd. morale biti na voljo tudi pri nas pa jih ni (oz. pridejo z velikim zamikom). Žal je tako, da se content providerjem najbolj splača meniti za časovne in geografske ekskluzive in ko to izčrpajo, je na voljo za ostale reveže. In dokler to celotno področje ne bo urejeno, tudi zatemnitev določenega programa ne more biti ilegalna... saj je vse zaradi smotanih avtorskih pravic, ki jih koristijo njihovi lastniki, da si čim bolj napolnijo žepe. Nahebejo pa vedno tisti, ki so zadnji v verigi do uporabnika... ali zato, ker se uporabniki pi**ijo na njih, ker nimajo zadnjih vsebin, ker nimajo vseh športnih programov, ker zatemnjujejo vsebine, ali pa zato, ker so prisiljeni plačati nerazumno visoke zneske samo zato, da lahko vsi uporabniki pridejo do vseh vsebin nemoteno.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.005
172
63
Citat:
Uporabnik baldrick pravi:
Zdravo ne ni to kar mislite al pa tudi je. Rad bi gledal prvenstvo z normalnim komentiranjem ob trenutnem na tvslo2 zaspim po 15 min in gledam drugi dan ponovitve, zanima me kako do hrt2 - satelit, net, karkoli dvbt ne vleče sem že kupil anteno spet samo lokalni.

lp.

Ja groza so tile komentatorji na RTV. Urbančič se zadere goooool, pa žoga zadane gol z zunanje strani, Milovanovič razloži, da eni igrajo z leve proti desni, drugi pa kontra...
Prav tako je sramota za RTV, da jim poleg časa ne kaže tudi sodnikov podaljšek ampak samo nabija čas od 45 in 90 minut naprej.
Raje bi videl brata Obrez in Lukača namesto teh komentatorjev Rtv-ja.

Le zakaj jim plačujemo naročnino?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik baldrick pravi:
Kaj je to za ena glupost da ne morem gledat tekem na HRT 2 na bosanski in srbski ter ostalih tv jih kjer prenašajo tekme pa ni zatemnitev. Tole je neka nategancija na kubik, če so vzrok reklame naj predvajajo slovenske reklame tak ko dela to discovery, ne pa da jebejo narod v zdrav mozak. Odjavil bom T-2 in bom presedlal na satelit.

Kateri bosanski kanal prenaša?

musicfreak

Pripravnik
26. apr 2012
677
0
16
Ti komentatorji tega prvenstva presegajo vse meje dobrega okusa. Edini ki še poživi tekmo je Laurenčič. Pa kaj še dela Milovanovič med delovno aktivnimi?!?!?!? Tip je komentiral danes kot na pogrebu. Bolj dolgočasnega komentiranja kot to danes še v življenju nisem videl.

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
HRT2 preko Siola pri punci ni zatemnjene, tudi pri mojih doma preko Teleinga ni zatemnjen...t2 pri meni pa je zatemnjen...čudno, da se vsi tega ne držijo...

baldrick

Fizikalc
27. mar 2012
951
24
28
na zalost so vsi dalec vzadi za hrvati kar se tice komentiranja na rtsrbija katastrofa kir glas ma komentator ziher je rtvslo se ucil na bosanski pa sam cakam kdaj bo reku ajmo kolce

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.492
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Če so rekli ali če niso: zatemnjevanje je znotraj EU ilegalno (geografsko omejevanje ni dovoljeno). Bi bil čas, da se en spravi na zatemnjevalce (če to počnejo po svoje) oz. na tiste, ki to zahtevajo.

Hmmm... Od kdaj pa je regionalno omejevanje ilegalno? Jaz recimo iz slovenskega IPja ne morem gledati oddaj na spletnih straneh nemških ponudnikov (recimo RTL, Pro7,...) ... Ponavadi je tako, da reklame so vidne, ko pa je na vrsti prispevek, ki bi si ga zelel ogledati, pa pise, da ne morem, ker dostopam iz tujega IPja...

Primer: Pro7

Reklamo mi vsilijo in se vedno prikaze, ne glede na to, iz katerega IPja pridem:
taff_-_Video_-_taff_vom_16._Juni_-_ProSieben-20140618-070812.jpg

Ko pa je na vrsti dejanska vsebina pa tole:
taff_-_Video_-_taff_vom_16._Juni_-_ProSieben-20140618-070930.jpg

Nazadnje urejeno:

Super

Pripravnik
4. apr 2012
756
20
18
Spomnim se kakšen halo so nekateri naredili, ko so izklopili oddajnik za HTV iz Krima. Češ da se to ne sme in da so kratene pravice...
aplauz.gif

Jaz bi tudi rad gledal tekme na RAI, pa ne morem... Kratijo mi pravice, ker v EU je geografsko omejevanje prepovedano... Rad bi se uradno naročil na SKY ITALIA pa SKY DEUTSCHLAND pa "originalni" britanski SKY. To je vse EU... Pa ne preko nekih posrednikov pa da zrihtajo naslov v njihovi državi... Hočem uradno, na svoj naslov! Pa ko bom šel na dopust na Ciper, Portugalsko, Španijo, Malto itd... hočem gledati tekme na HRT2. Ker imam pravico, ker smo EU.
uf-1.gif

Super

Pripravnik
4. apr 2012
756
20
18
Ma saj to je to, ampak eni drgnejo neka svoja prepričanja in, pazi to, mislijo da imajo prav. Naj si nabavijo krožnik in gledajo HRT2. Samo v Sloveniji živi folk, ki misli, da ima pravico "do vsega".

map

Guru
6. jul 2008
7.847
1.960
113
najrajš na babi
Moj kabelski operater nič ne zatemnjuje. Ni mi jasno zakaj bi, saj plačuje za distribucijo kanalov. Tak da fuzbal na HTV 2 v HD, neprecenljivo.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Sicer pa zakaj bi en operater popustil nekemu tujemu sporedu, naj sam zatemni, če hoče. Pa lahko potem tudi brez pogodbe ostane, če mu tak paše
tongue-1.gif

Kak koli se nekaterim tu zdijo regijske pravice nekaj normalnega, znotraj EU to pomeni en velik nič. EU je enotni trg, ampak očitno nima noben jajc se spravit nad to.

Super

Pripravnik
4. apr 2012
756
20
18
Citat:
Uporabnik map pravi:
Moj kabelski operater nič ne zatemnjuje. Ni mi jasno zakaj bi, saj plačuje za distribucijo kanalov. Tak da fuzbal na HTV 2 v HD, neprecenljivo.
Odlično, SP na HTV2 v HD pri slovenskem operaterju. Še ime operaterja povej...
wink-1.gif