Kako blokirati klepetalnice na otroških straneh?

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Na kar nekaj otroških internetnih straneh, ki so drugače zelo v redu (poučne igrice, razni kvizi, reševanje šolskih nalog...), so zraven tudi klepetalnice. In to niti ne v posebnem oknu, ampak kar v istem. Torej otrok ob reševanju nalog istočasno vidi tudi, kaj se pogovarjajo v klepetalnicah.
Mislim, da mi ni treba posebej povdarjati, da je v teh klepetalnicah dostikrat tudi zelo neprimerna vsebina za otroke določene starosti.
Ali se da s kakšnim programom onemogočiti samo klepetalnice, da ne bi bile vidne?
V službi imamo nekaj podobnega. Kadar si na internetu, so vse mutimedijske vsebine "blokirane". Oz. se pojavi samo okvir in noter piše da je dostop preprečil administrator. Internetna stran pa normalno deluje (recimo youtube filmčki in podobne multimedijske vsebine so zaklenjene).

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Je možno s tem adblockerjem blokirati klepetalnice tako, da jih brez gesla ne more nobeden odblokirati?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Enostavno bodo klepetalnice izginile iz spletne strani, če boš pravilno blokiral.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Kako bo pa sošolca v mali šoli, ki ji bo hotel na wc-ju lulčka pokazat :D

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
adblocker pa ročno blokiraj tiste klepete.
A je to prav ime programa (Adblocker), ali si svetoval samo na splošno, kot tip programov, ki bi mi pomagali urediti zadevo?
Ker pod adblocker mi najde samo en program za brskalnik Chrome.