Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Ja, samo ti sprašuješ za "globalne" probelem v Sloveniji, ki jih posameznik ne more rešiti.
Jaz pa sem ti napisal kaj lahko naredi podjetnik. Možnosti so, a tebi so očitno vse brezveze
prej si omenjal instrumente kako se dober posel spelje brez večjih problemov in tveganj... če je vse to res, zakaj tega država bolj ne "reklamira"? Zakaj se država ne potrudi, da vsak s.p. gumpec ve za te fore? ali drugače, zakaj se tako skriva te instrumente?
Kdor ni nek molj, k si vzame čas in študira zakon, tega sploh ne more vedeti...
Ker nam zakone pišejo in predlagajo ljudje, ki se na to ne spoznajo.
Al pa so določene zadeve že zakonsko urejene pa se ne izvršujejo oz. uporabljajo.
Če vidijo, da so problemi, da je treba predpise uskaditi s prakso, bi poklicali stroko in "ulico", da bi našli pametne rešitve, ki bi bile obvezne.
Še vedno sem mnenja, da če nimaš denarja, nimaš kaj naročati in kupovati ...
Par instrumentov sem omenil "čez palec" pa se jih očitno redki poslužujejo.
Zakaj pa se obrtniki raje ne zmenijo, da ne bodo več delali brez 100% avansa ipd..? in se tega striktno držijo.
Ker se bo našel pussy, ki bo delal mimo tega. In zaradi tega je določene zadeve potrebno zakonsko obvezno določiti.
Glede prisilnih poravnav pa se strinjam z obrtniki, da gre večinoma za zlorabo in da je stečaj edina pot.
V čem je fora, da firma s prisilko plača npr. 30% dolgov, 70% pa se jim odpiše.... saj to ni normalno.
In potem lepo dela dalje, po možnosti se postopek čez leta ponovi, upniki pa še kar dalje oškodovani in vzamejo tisto mizerijo, da ni še hujši minus.
---
a pri nas se ubadami s smetnjaki, sosedsko pomočjo idr. nepomembnimi zadevami, ki birokratizirajo državo in utrujajo državljane, pa rtv zakoni vsakih par let itd..
Sistemski problem imamo, ker ljudje, ki odločajo nimajo nobenega stika z realnostjo, ne poznajo razmer, ampak v pisarnah čičajo in kopirajo rešitve od drugod, ker se pač fajn sliši "made in germany".
Praktično na vseh področjih uvajamo nekaj novega, kar nima veze s Slovenijo.
----
Nujna je tehnična vlada in ne politična. Sistem se je pokazal za slab.