kaka je fora 11.3.

I

Izbrisan uporabnik #488

Torej menjaj državo?
smile-1.gif
če se ne znajdeš v njej.

Po eni strani sprašuješ kaj je za narediti, za spremeniti, po drugi pa mi pišeš, da naj se s krajo sprijaznim.

To dvoje ne gre nikakor skupaj.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
seveda gre. pametnim gre. pa ne vzet za žalitev.

menjat državo je spotoma, sam menjat okolje, navade, prjatelje...ne..
sprijaznit se in se prepustit toku..to dela velika večina. in to je recept. ti, midva, alter..ne bomo nič spremenili.

pa sporašujem kaj anrediti, ker imate/imajo eni hude ideje. in vedno sem bil zagovornik več glav več ve. ni nujno pa več glav več koristnega ve.

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja, samo ti sprašuješ za "globalne" probelem v Sloveniji, ki jih posameznik ne more rešiti.

Jaz pa sem ti napisal kaj lahko naredi podjetnik. Možnosti so, a tebi so očitno vse brezveze
smile-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Ja, samo ti sprašuješ za "globalne" probelem v Sloveniji, ki jih posameznik ne more rešiti.

Jaz pa sem ti napisal kaj lahko naredi podjetnik. Možnosti so, a tebi so očitno vse brezveze
smile-1.gif

prej si omenjal instrumente kako se dober posel spelje brez večjih problemov in tveganj... če je vse to res, zakaj tega država bolj ne "reklamira"? Zakaj se država ne potrudi, da vsak s.p. gumpec ve za te fore? ali drugače, zakaj se tako skriva te instrumente?

Kdor ni nek molj, k si vzame čas in študira zakon, tega sploh ne more vedeti...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Menjati je treba garnituro, zahtevati spremembe. ITD.

zamenjati ja, samo katero garnituro??? pa tud... sej so vsi odraščali ob vzoru sedanje, tako da dvomim, da bi kr naenkrat vsi pošteni ratali. Itak te prej ali slej premami denar, in potem smo spet na koncu....

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

smile-1.gif

prej si omenjal instrumente kako se dober posel spelje brez večjih problemov in tveganj... če je vse to res, zakaj tega država bolj ne "reklamira"? Zakaj se država ne potrudi, da vsak s.p. gumpec ve za te fore? ali drugače, zakaj se tako skriva te instrumente?

Kdor ni nek molj, k si vzame čas in študira zakon, tega sploh ne more vedeti...

Ker nam zakone pišejo in predlagajo ljudje, ki se na to ne spoznajo.
Al pa so določene zadeve že zakonsko urejene pa se ne izvršujejo oz. uporabljajo.

Če vidijo, da so problemi, da je treba predpise uskaditi s prakso, bi poklicali stroko in "ulico", da bi našli pametne rešitve, ki bi bile obvezne.

Še vedno sem mnenja, da če nimaš denarja, nimaš kaj naročati in kupovati ...

Par instrumentov sem omenil "čez palec" pa se jih očitno redki poslužujejo.

Zakaj pa se obrtniki raje ne zmenijo, da ne bodo več delali brez 100% avansa ipd..? in se tega striktno držijo.
Ker se bo našel pussy, ki bo delal mimo tega. In zaradi tega je določene zadeve potrebno zakonsko obvezno določiti.

Glede prisilnih poravnav pa se strinjam z obrtniki, da gre večinoma za zlorabo in da je stečaj edina pot.

V čem je fora, da firma s prisilko plača npr. 30% dolgov, 70% pa se jim odpiše.... saj to ni normalno.
In potem lepo dela dalje, po možnosti se postopek čez leta ponovi, upniki pa še kar dalje oškodovani in vzamejo tisto mizerijo, da ni še hujši minus.

---
a pri nas se ubadami s smetnjaki, sosedsko pomočjo idr. nepomembnimi zadevami, ki birokratizirajo državo in utrujajo državljane, pa rtv zakoni vsakih par let itd..

Sistemski problem imamo, ker ljudje, ki odločajo nimajo nobenega stika z realnostjo, ne poznajo razmer, ampak v pisarnah čičajo in kopirajo rešitve od drugod, ker se pač fajn sliši "made in germany".

Praktično na vseh področjih uvajamo nekaj novega, kar nima veze s Slovenijo.
----

Nujna je tehnična vlada in ne politična. Sistem se je pokazal za slab.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Menjati je treba garnituro, zahtevati spremembe. ITD.

zamenjati ja, samo katero garnituro??? pa tud... sej so vsi odraščali ob vzoru sedanje, tako da dvomim, da bi kr naenkrat vsi pošteni ratali. Itak te prej ali slej premami denar, in potem smo spet na koncu....

Ja, to ni rešitev.

Potem pa spet dobimo zafrustrirane ministre, ki jim pade zakon v parlamentu in gorzijo z odhodi, sankcijami itd.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Obrtniki majo to neke igre pa bodo le sami sebi škodili...

qrac, to so resne zadeve, v splošni paniki ki jo zganja recimo poptv in podobni bojo tut ovce začele dvigat denar, to pa res lahko privede do kakih posledic.... Sej pri nas se še štrajkat ne zna braz da bi kolateralno zafukal še vse druge zraven...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
zakaj se obrtniki ne zmenijo in ne delajo samo na 100% avans.

vem, da bom zdej žaljiv. se ti iskreno opravičujem in ne mislim, ampak..a si ti fuknjen.

a bi ti enmu sulejmaniæ doo dal 100k v naprej, da ti pozida hišo? a ti v mimovrste plačaš po predračunu, ali po povzetju
a v merkur se upaš odnest 100% avans za neko robo
a je tom vzemal 30 do 50% avansa, pa je folk ostal brez sedežnih.

katere substance ti dajo tak idelani pogled an svet. pa brez zamere. 100% avans je..boljše je zapret firmo takoj.

če se pa to uzakoni, kar je seveda sam ena novelica, 14 dni dela

se pa zgodi kaj

jaz prvi poberem avanse in se spokam v ekvatorski del kugle.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Saj si sodeloval v isti temi v poslovnem kotičku...

Rabiš svojo?

Meni se prav smilijo ti privatniki.

Najbolj jamrajo taki z novim ML-om, 20 tovornjaki, ene 10 kombinirkami, bagri, valjarji itn...

Pa račune tudi vsi obrtniki izdajajo ja... s.p. ima ravno za toliko, če ga gdo prijavi...

Me zanima, koliko gostiln bi bilo še odprtih, če bi vsi pošteno odvajali DDV.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kaj bi zdej ti povedal?
ima 20 zaposlenih in ima ML-a. kaj je tukaj narobe? ima 20 kamionov..ja sej ti ams tut sod za vin..ne en..tri..jaz pa še nega ne. pač orodje..a mora bit omejen na en kos opreme, ali posamezne vrste opreme, da bi lahko bil uspešen.

izdajanje računov pa nekako ni povezano ne z neplačniki, ne s plačevanjem ddv, ne z avansi..

gostiln. vse.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.863
396
83
Jah nesposobni bi najraje videli da bi tudi vsi ostali hodili v fabrike delat za minimalca, tako bi se sami bolje počutili. Glede računov sem pa že pojasnil, firma ga bo vsaka hotela, ta delavec iz tovarne ga pa ne, ker tako prihrani in potem še lahko očita spjem, da jih ne izdajajo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.451
7.148
113
pri taščici
Nisem vsega bral:
Fora bi ze bila ce bi privatnik na vseh poslovalnicah svoje banke narocil dvig gotovine. Mu kaj morejo ce ne pride po njo?

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik softi pravi:
zakaj se obrtniki ne zmenijo in ne delajo samo na 100% avans.

vem, da bom zdej žaljiv. se ti iskreno opravičujem in ne mislim, ampak..a si ti fuknjen.

a bi ti enmu sulejmaniæ doo dal 100k v naprej, da ti pozida hišo? a ti v mimovrste plačaš po predračunu, ali po povzetju
a v merkur se upaš odnest 100% avans za neko robo
a je tom vzemal 30 do 50% avansa, pa je folk ostal brez sedežnih.

katere substance ti dajo tak idelani pogled an svet. pa brez zamere. 100% avans je..boljše je zapret firmo takoj.

če se pa to uzakoni, kar je seveda sam ena novelica, 14 dni dela

se pa zgodi kaj

jaz prvi poberem avanse in se spokam v ekvatorski del kugle.

Z ene strani avans, z druge pa bančna garancija ali kakšno drugo zavarovanje.

Če ti ne razumeš kaj pomeni beseda DVOSTRANSKE obveznosti tudi prav.

Zavarovati je treba tako naročnika, kakor tudi izvajalca. Vse se dam samo znajt se je treba, pač ne greš k Sulejmanoviæu.

Mimovrste: ko plačam po predračunu dam 100% avans, ko plačam po povzetju = idealna sočasna izpolnitev. Roba in takoj denar. Dok ni denarja, ni robe.

Sicer pa Sulejmanoviæ bo gradil po fazah, tako da se avanasi in zavarovanja delajo lahko po etapah, če se en in drugi bojita, da bosta napizdena.

Prej sem upal nest 100% avans v Merkur, danes pa ne. In ravno zaradi tega so potrebno sedaj dvostranski ukrepi.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Mis pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Obrtniki majo to neke igre pa bodo le sami sebi škodili...

qrac, to so resne zadeve, v splošni paniki ki jo zganja recimo poptv in podobni bojo tut ovce začele dvigat denar, to pa res lahko privede do kakih posledic.... Sej pri nas se še štrajkat ne zna braz da bi kolateralno zafukal še vse druge zraven...

V določenih bankah nad 1500 eur moraš najaviti dvig
smile-1.gif