kak krizni davek

D_K

Guru
24. sep 2007
3.079
852
113
Delam v tujini, nakazujejo pa mi na SLO račun. Potem meni ne bodo trgali... ampak me dobdo pomoje kasneje pri dohodnini ruknili
confused-1.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik D_K pravi:
Delam v tujini, nakazujejo pa mi na SLO račun. Potem meni ne bodo trgali... ampak me dobdo pomoje kasneje pri dohodnini ruknili
confused-1.gif

Za začetek odpri TRR v tujini

EDIT: seicer pa ni pomembno - lahko si ponosen, da boš vrnil sistemu, ki ti omogoča višji zaslužek.

Nazadnje urejeno:

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.263
153
63
začetek ukrepa 01.07. je idealen, folk gre takrat na dopust in bo ja še tistih par % stisnu za svojo državico. Če maš za morje (hribe, ležanje na kavču...) krize ne čutiš.

Lepo je v naši domovini biti zaposlen in prispevati.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Mam nekaj gradbenih zadev, tako da bo itak 8,5% DDV. Mogoče tega celo ne bodo dvignili.
evil.gif

Krizni ipd. davki pa nikakor ne bodo zmanjšali prodaje X5tk ipd.

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.263
153
63
Zakaj je kriza?

Vozim nemški avto, na dopust hodim v tujino 8ne na hrvaško), kupujem preko ebaya, hrano v Hoferju ali Lidlu. Hm...

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Čakaj da uvedejo krizni davek, potem pa res dobijo samo še za burek ddvja od mene

Bo pač najprej vse propadlo, da bo potem zraslo močnejše.

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.263
153
63
japajade, zraslo bo močnejše in po okusu sejalcev iz vrha EU gestapa. Za nas bo ostal pa popis vrtičkov in davek na gredico krompirja.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ja ja.....EU gestapovci so krivi, da si stalno dnar izposojamo od njih in ga nismo sposobni vrnit, ker futramo naše debilne levake, kateri nimajo pojma o ekonomiji in njihove mafijske hobotnice po celi državi.

Nemčurji so krivi ja...pa Ivan.
hysterical-1.gif

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Nisem ne Janšist, še manj komunist, ampak , imam pa občutek, da se ljudje ne vznemirjajo preveč, če nas okradejo komunisti, oziroma leva vlada, samo , da nam ne krade Janša , pa čeprav bi verjetno ukradel manj. Zakaj pa ne gredo ljudje sedaj na ulice, ko se obeta nov krizni davek, poleg ostalih kraj? Ko je JJ govoril nekaj o tem, da bo potrebno nekaj storit, so bili sindikati na nogah, kaj se pa greš , JJ, da nas tako strašiš. A Zokitova punca pa nič ne straši in bo kar uvedla nekaj novih davkov, to je pa zgleda kar v redu.
Me res zanima razplet te tragikomedije.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Počakaj, ko bo prišlo na TRR sto EUR manj, stroški bodo pa sto EUR več, tri mesece kasneje pa še odpoved v firmi, ker je morala zaradi višjih davkov in nižje prodaje na cesto ruknit del ljudi. Potem ne bo več, Janša je kriv. Potem bo kruta realnost

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.628
3.999
113
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Potem ne bo več, Janša je kriv. Potem bo kruta realnost
Seveda bo Janša kriv, povsod berem da se igra z državo in da je v opoziciji še hujši kot v poziciji.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.637
215
63
Kranj
1€ da vzamejo folku z minimalcom je ogromno.....naj vzamejo tam, kjer bi že davno morali.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Lej, kako so bili včeraj dobre volje:

670x420_Delo_Foto-20130506183933-25343900.jpeg

Citat:
Vlada bo julija za leto in pol uvedla krizni davek na plače in vse druge aktivne prihodke. Davek bo veljal leto in pol ter bo progresiven, torej bodo tisti z višjimi prihodki plačevali več.

Se že ve, kako bo "lestvica" sestavljena?

upam da nebodo spet razredi kot pri dohodnini
bonk.gif

ne razumem zakaj ne morejo spisat ene funkcije in potem samo noter vstaviš prihodek
bonk.gif

Itak da bodo spet razredi. Je že včeraj Lukašenko izjavil, da morajo tisti, ki imajo več, tudi več prispevati. Temu boljševiku ni jasno, da je 1% od 700 EUR manj kot 1% od 1400 EUR. Ne, tisti s 1400 EUR neto bodo morali plačati vsaj 2% (če ne 3%).

Argumentacija je bila, da morajo vrniti sistemu, ki jim je omogočil višje dohodke
uf-1.gif

Retorika prejšnjega sistema.
Ja, ti njegovi stavki so itak podidiotski. Skoraj škoda citirat.

No pa dajmo vseeno (iz Dela):

Citat:

po tem, ko je »Slovenija osem let zniževala davke«, nekaj stori tudi za to, da se ohrani kakovost življenja ljudi in kakovosten javni sektor.
Folk, višji davki pomenijo višjo kakovost življenja!
Manjša plača in višje cene so nepomembna malenkost! Pogled usmerite na "kakovost življenja"!
Do zdaj smo trpeli zaradi prenizkih davkov (ignorirajte lestvice najbolj obdavčenih držav, to je gnilokapitalistična, oziroma, še boljše: imperialistična propaganda!!!!)

Citat:

Lukšič meni, da bodo ljudje ukrepe dolgoročno podprli
Globoko v sebi si vsi želimo višjih davkov. Priznajte. A ni fajn imeti državo vodilno v vsaj eni zadevi? Dajte no!
smirk-1.gif

Citat:

»Gre za to, da tisti, ki imajo več, tudi dajo več. Ker imajo več tudi zato, ker jim država, ta sistem, to omogoča,« je dejal.
Do zdaj tisti z več niso dali več. Dohodninska lestvica in dozdajšnji davki so je desničarska utvara (prince teme in to...)!
Seveda je tudi država Slovenija in njen birokratski aparat glavni omogočitelj povečanega premoženja, ki ga, priznajmo, vsi uživamo. Naj dvigne roko tisti, ki nima več kot prej!

Ko ne veš, ali se direkt zajebava ali je ....