Tudi jaz sem bob naročnik (BigBob) in imam velike probleme. Nekako sem bil že prepričan, da težave povzroča moj telefon (Samsung Galaxy S4 LTE (GT-i9505)). Vendar pa, glede na tale opažanja ostalih, tudi omržje ni "nedolžno".
Meni po nekem času pogovora zvog sogovornika postane tako slab, da ga enostavno ne razumem več (prekinjanje, nejasnost, robotski glas). Sogovornik mene sicer sliši brez problemov. Ni druge rešitve, kot prekinitev pogovora in ponovna vzpostavitev klica. Če ne prekinem in pokličem nazaj, potem itak izgubim zvezo, pogovor se sam prekine. Po ponovni vzpostavitvi klica je zvok spet v redu, a se s časom situacija ponovi. Običajno se zo zgodi po 10 do 30 minut pogovora.
Signal kot tak je zelo dober (4 do 5 črtico od 5 na 2G in 3G), a za nihanje ne vem. To se dogaja tako na 3G/2G nastavitvi kot tudi samo na 2G.
Za kratko obdobje sem SIM dal v Nokio 6310 in takrat se mi ni zdelo, da bi imel kake težave.
Če se še komu dogaja to, da po določenem času zvok postane robotski, bo to zame dobrodošla informacija pri ugotavljanju vzroka za težave. Torej ali je to telefon ali operater. Morda celo kombinacija obojega?
Poizkusim lahko v istem telefonu še T2 kartico, katera mi miruje v predalu.
Je pa tale graf of @Fusion-a zelo zanimiv in veliko pove, če je imel telefon na istem mestu. Sam bom ob priložnosti probal nastaviti telefon samo na 3G in potem samo na 2G in ob tem ga pustiti nepremičnega na istem mestu, da lahko izločim nihanje zaradi spremembe lokacije.
Nato isto in z istim telefonom poizkusim še s T2 SIM kartico in na Mobitel 2G in 3G omrežju.
Lahko potrdim tudi, da se je dogajalo to, kar sem že pogosto zasledil glede Simobil omrežja. Imaš telefon prižgan, je signal, telefon pred tabo. Te želi nekdo poklicati in mu javi, da si nedosegljiv. Nisem pa prepričan, če je še tako.
Če se izkaže, da je Simobil signal toliko slab, da ne more zagotavljati niti čistega pogovora, kadar si na dobrem dosegu in blizu oddajnika, potem je to nesprejemljivo. Klic je še vedno tisti osnovni minimum na mobilnem telefonu, kateri mora BP delovati v takih pogojih.