Kajenje

copka

Pripravnik
26. jan 2010
120
0
16
50
Maribor
A ima mogoče kdo kakšen nasvet kako prenehat kadit. Jaz že cel teden poskušam, ampak na koncu vedno pristanem pred trafiko.
frown-1.gif

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Kupi si ogabne set 57 pa ene 3 pokadi enega za drugim, pa še kako te bo minilo
cheer.gif
- ampak celega skadi!

copka

Pripravnik
26. jan 2010
120
0
16
50
Maribor
Ma ne vem, če bo me po tem minilo. Ko mi je sila, bi si še najraje cajtunge skupaj zvila, pa jih vlekla
smile-1.gif

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.367
241
63
Hm, lahko ti povem svojo izkušnjo.
Kaditi sem začel v prvem letniku gimanzije. Potem sem bil v stanju skaditi tudi več kot škatlo na večer, če je bila prava žurka... Predvsem mi je cigaretek pasal ob kavici ali pa alkoholu.
Navkljub rednemu športanju sem začutil, da kajenje pušča na meni posledice. Kar naenkrat sem imel napade astme (prej nikoli v življenju).
Po osmih leti bolj ali manj rednega kajenja, sem se na prvega maja (smo imeli teden dopusta ob morju) zbudil in kar naenkrat začutil, da mi noben cigaret ne paše. Pa je tako minil prvi, drugi in tretji dan brez težav. No, četrti dan sem že pozabil na cigarete...
smile-1.gif

Kakšne 14dni zatem mi je zapasal cigaret ob pivu, vendar mi ni bil problem zdržati brez njega. To je pa to. Nobenih skušnjav oz. želje po tobaku ni bilo. Ljudje okoli mene lahko sedaj kadijo bp in me nič ne mika oz. mi sedaj grozno smrdijo cigareti.
Danes je že skoraj 2 leti od tega in lahko rečem, da sem prepričan, da nikoli več ne bom kadil, ker so mi sedaj čiki res ogabni.
Sem pa probal enega skadit pol leta nazaj. Grozen okus... :S Po par dimih sem se ga pa itak raje znebil, ker ni bilo za živet.
smile-1.gif

V glavnem, če je prisotna želja in če veš zakaj želiš nehati, potem to ni neka težava. Vse je v glavi!
Pa da ne boš mislil, da sem edini tak primer, ki se je zbudil in si rekel, da sedaj pa nič več cigaret, ker mu smrdijo. Prijatelj je imel leto pred mano enako izkušnjo (pa je bil prej res zagrizen kadilec). Enostavno vrgel škatlo čikov stran in se od takrat več ne dotakne tobaka.
Sicer pa veliko sreče.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
dej pol rajš vlečt slovenetu...to je pol wiin win situacija, ti se boš povsem odvadila kadt karkoli, slovenet bo pa doživel pri 25 svojo prvo izkušnjo z žensko...

copka

Pripravnik
26. jan 2010
120
0
16
50
Maribor
Saj jaz tud že 4 leta nisem kadila. Pol pa po neumnosti spet začela. Mislim, da je tud zdaj toliko težje odnehat. Sicer pa me vprašaj v ponedeljek, če še kadim. Odgovor: ne
smile-1.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.106
1.282
113
42
POmaga če nehaš pit alkohol in kavo. To troje gre z roko v roki. Jaz nič od tega ne furam pa mi kr sede :D

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Menim, da boš težko dobila tukaj nasvet. To najbrž vsak posameznik pošlihta v glavi. Po pričevanjih je to baje ena huda odvisnost in hvala staršem, da ne kadim. Zato tiste, ki so nehal po xy letih vprašam, kako so se poprijeli z zadevšno
grin1.gif
, ker to le ni lahka odločitev. Enostavno je rekel, da bo nehal kadit. Nekaj časa je še s sabo nosil škatlico, v primeru, da bi mu zapasal in nebi fehtal brezveze. Rešeno.

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
Nekje v naši ljubi kokoški
To si res mora vsak v svoji glavi razčistiti. Vsedi se dol in se pogovori sama s sabo. Zakaj kadim? Zakaj hočem nehati? Kako bom nehala? ...

Če ti je res tako težko si nastavi vmesne cilje. Prvi cilj ni "neham kaditi" ampak "skadim samo 10 na dan", nato "samo 5 na dan", "kadim lažje cigarete" ...

Vsej svoji družini, prijateljem, znancem povej, da boš nehala kaditi. Tako boš imela večjo odgovornost ko te bodo vprašali kako gre.

Predvsem pa si moraš to želeti. Če ni volje boš mogoče res nehala za par mesecev ampak boš spet začela. Ne reči "poskušala bom nehati, upam da mi bo uspelo, reči "nehala bom pa naj stane kar hoče". In nobenih izgovorov kot "joj kako stresen dan je bil danes, si lahko več privoščim", bodi kruta do sebe!

Mogoče ne nehaj samo kaditi, začni tudi (bolj) zdravo jesti, kolesarjenje, tek, sprehodi,...

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.106
1.282
113
42
Mogoče je najlažje da kar nehaš. Jst sm tud nehal si nohte grizt kr tko iz lepega

Qwer

Pripravnik
17. jan 2010
75
0
6
Moj stric, zdravnik, mi je rekel, da je najlažje nehat kadit postopoma, saj je drugače telo v šoku (ja, točno tako mi je rekel
smile-1.gif
). Čez dan štej čike, koliko jih še lahko pokadiš in tako počasi nehaš. Meni je uspelo. Sicer pa ima vsak svojo taktiko, kako zaustavit to odvisnost.