Hm, lahko ti povem svojo izkušnjo.
Kaditi sem začel v prvem letniku gimanzije. Potem sem bil v stanju skaditi tudi več kot škatlo na večer, če je bila prava žurka... Predvsem mi je cigaretek pasal ob kavici ali pa alkoholu.
Navkljub rednemu športanju sem začutil, da kajenje pušča na meni posledice. Kar naenkrat sem imel napade astme (prej nikoli v življenju).
Po osmih leti bolj ali manj rednega kajenja, sem se na prvega maja (smo imeli teden dopusta ob morju) zbudil in kar naenkrat začutil, da mi noben cigaret ne paše. Pa je tako minil prvi, drugi in tretji dan brez težav. No, četrti dan sem že pozabil na cigarete...
Kakšne 14dni zatem mi je zapasal cigaret ob pivu, vendar mi ni bil problem zdržati brez njega. To je pa to. Nobenih skušnjav oz. želje po tobaku ni bilo. Ljudje okoli mene lahko sedaj kadijo bp in me nič ne mika oz. mi sedaj grozno smrdijo cigareti.
Danes je že skoraj 2 leti od tega in lahko rečem, da sem prepričan, da nikoli več ne bom kadil, ker so mi sedaj čiki res ogabni.
Sem pa probal enega skadit pol leta nazaj. Grozen okus... :S Po par dimih sem se ga pa itak raje znebil, ker ni bilo za živet.
V glavnem, če je prisotna želja in če veš zakaj želiš nehati, potem to ni neka težava. Vse je v glavi!
Pa da ne boš mislil, da sem edini tak primer, ki se je zbudil in si rekel, da sedaj pa nič več cigaret, ker mu smrdijo. Prijatelj je imel leto pred mano enako izkušnjo (pa je bil prej res zagrizen kadilec). Enostavno vrgel škatlo čikov stran in se od takrat več ne dotakne tobaka.
Sicer pa veliko sreče.