Kajak

medak

Pripravnik
18. jul 2007
730
0
16
www.potopisnik.si
V Ljubljanici sem se močil samo enkrat, ko sem probal wet exit iz kajaka, drugače vadim to vse na morju
smile-1.gif
.

Ja, vesel je malo morje, veliko je takih družinskih podjetij, ki imajo zelo dobro kvaliteto in cene nižje. Jaz sem za sea kayak skoraj vse nabavil iz Anglije in Škotske, ker je tam ta disciplina najbolj razširjena+imajo dobro kvaliteto+funt je dokaj ugoden.

medak

Pripravnik
18. jul 2007
730
0
16
www.potopisnik.si
Evo en nestrokoven predlog: določiš ga glede na uporabo, sepravi divje vode/mirne vode/touring/surf..., glede na širino kajaka, ki ga boš vozil, glede na tvojo višino in glede na to, kakšne zavesljaje boš ponavadi uporabljal.

Jaz imam recimo 220cm.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.022
10.768
113
kod Džej-Zija
Tako je. Pri tem so vesla za divje vode običajno krajša od vesel za mirne. Jaz trenutno uporabljam enega Wernerja s 195 cm, vendar mi je ta ravno zaradi širine enega od kajakov prekratek in bom najverjetneje v kratkem prešaltal na 200 cm.

Fino je preizkusiti čim več vesel v čim več dolžinah, da sam ugotoviš, kakšna dolžina in oblika štila ter lopat ti najbolj ustreza.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.022
10.768
113
kod Džej-Zija
Če te zanima, jaz imam doma eno kvalitetno češko veslo dolžine 205 cm, alu ročaj in plastične lopate, kot med lopatama 60 stopinj, za drobiž. Za mirne vode bi sicer ti lahko imel tudi daljše veslo, vse tja do 230 cm, ali celo še kakšen centimeter več. Punci bo 205-210 verjetno dovolj, ne bi pa škodilo, če bi preizkusila.

burgy

Pripravnik
18. mar 2009
223
0
16
Me zanima ja. Daj mi samo napiši tu ali pa na ZS, iz kje si. Imamš mogoče kakšno sliko? Pa koliko drobiža bi tole bio
smile-1.gif

Lp, burgy

19. jul 2007
2.843
1.566
113
Za mirno vodo obstaja tale legenda: Klepper

Cena visoka, ampak ko drsis po jezeru z njim, ko poznas vso zgodovino, vredno vseh tistih evrov.

Alternativa je pa poljski Wayland.

Ce hoces info glede zlozljivih kajakov kar vprasaj.

burgy

Pripravnik
18. mar 2009
223
0
16
Obujam staro temo.

Rotov kajak sem vmes prodal. Bil je sicer super za vozit, vendar je šel na bolho, ko sem ugotovil, da ne gre v kombi, kadar je v njem montirana postelja.
Sedaj imam kanu 2-3 sed, ki pa gre sedaj verjetno tudi v prodajo. Če koga zanima naj se javi. Ni sicer top ohranjen, bo pa zaradi tega cena zelo ugodna.

Nagibam se k nakupu napihljivega kajaka Sevylor hudson. Trosed, da bi lahko vozil tudi otroka, zložljiv, da ga daš poleg vse opreme v avto, ko greš na dopust.
Morda kdo ve, če bi se ga kje dalo rentati/testirati. Rad bi ka preizkusil pred nakupom.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Tegale kontaktiri, sedez podjetja v Besnici tam tudi rentas kajake, kanuje, kar zelis. Pri njemu kupil dosti robe, dobro svetuje... vedno brez problema.

Matej Kalan Trade

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.558
1.150
113
Pred dvema letoma sem iskal kajak za medene tedne za Poljska in Finska jezera. Vzel sem tega: Viamare (Parsun Pathfinder).

Stvar je kvalitetna, konkretno preizkušena, šibala sva z njim tudi po Jadranskem morju. Za jezera tako rekoč ob cesti skočiš ven, v 10-ih minutah je sestavljen in napihnjen, po končanem raziskovanju pa tudi v 10-ih minutah posušen na soncu in spravljen nazaj v avto. Sam sem ga vozil v avtu na zadnji polici Toleda.

V njem se zlahka peljejo štirje, stabilen pa za skok v vodo odraslega. Slik ti pa ne bom pošiljal
grin1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Imam 4m Innovo, napihljiv seveda in je za dva normalna cloveka, se otroka nimas kam spraviti kaj sele, da je udobno.
smile-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
malo za hec sem probal sem brez tistga naslona. Na daljših turah bi ga vrjetno pogrešal. Ampak saj zato pa je sup, da tudi malo stojiš, pa se kdaj še v vodo vržeš;)
Edino kar sem pogrešal je bila še lopata na drugi strani vesla. Prestavljat veslo preko supa pa v sedečem ni praktično!