Moje besede vzami samo kot besede enega amaterja, ker se s tem športom ukvarjam šele nekaj mesecev.
Doma na morju imam Avalon Viviane od Kayaksporta. Je dolg in relativno lahek(za tako dolžino), narejen za morje, ne glede na stanje.
Ker sem hotel na vsak način začeti že jeseni, sem imel z inštruktorjem privat ure. Greš čisto postopoma, od tega kako se sploh veslo prime, do tega kako vstopiš v čoln... na prvi uri sem se tudi prevrnil v vodo, da sem videl kako naredit moker izstop iz kajaka. Potem te počasi uči različne zavesljaje, ampak vse postopoma. Te umes popravlja, kaže kaj izboljšat, ti da napotke kako se sam kontrolirat.
Jaz prvih nekaj ur sploh nisem mogel iti 100m ravno, stalno me je zanašalo
.
Ta od Roto Sporta, ki sem dal gor link, je čisto vredu kajak, hitro se ga da obrnit, je zelo stabilen, trpežen in z njim greš lahko na tudi kake večdnevne ture.
Razlika s tem mojim je predvsem v dolžini, materialu in obliki. Viviane je hitrna, malo nestabilna dokler se ne navadiš in predvsem okorna pri obračanju. Ampak ne moreš pričakovat, da se bo 5.8m kajak obrnil z lahkoto
. Mislim, pa da je predvsem razlika v veslu, tu se ne splača šparat.
Ja, klub zagotovi vso opremo za čas tečaja.