Kaj uporabiti proti plesni?

osiris12345

Fizikalc
20. feb 2011
1.306
13
38
Ljubljana
po kuhinji in dnevni sobi se mi je po stenah začela delat plesen pa me zanima z čim bi lahko to zadevo odpravil za vedno?

osiris12345

Fizikalc
20. feb 2011
1.306
13
38
Ljubljana

ERROR 404
We are sorry, the page you are looking for does not exist

You might try to use our Site search or try to browse the site with the help of the main navigation menu

hermann

Guru
19. mar 2014
9.665
6.525
113
S cloxom sem jaz v zadnjih dneh razkuževal. Mislim, dela k [cenzura], špricneš pa v parih sekundah ni več plesni. Samo smrdi pa po kloru ko [cenzura]! Kopalnica se mi od nedelje še ni razsmradila.

Je kdo probal sanitol? To mi je zadnjič ponujal prodajalec. Vidim da je kao neškodljiva zadeva na vodni osnovi. Če je na vodni osnovi se bojim, da bo približno tako tudi učinkovita.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.504
113
49
Na sončni strani ALP
Tudi varikina ima željeni učinek.
Kloks je zakon, so vonjave v kopalnici potem takšne kot na bazenu.

Je pa še en šment, se ne spomnim imena, ki pa ne da od sebe nobenega vonja.
Mau peče v grlu in ima malenkost slabši učinek. Moraš mau podrgnit, da je belo. Dočim kloks je že sam po sebi belilo.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
teh zadev je ibr, je pa res, da na resni plesni učinkujejo bolj zanič oziroma moraš večkrat uporabljati...sanitol po mojih izkužnjah ni baš nekaj, clox je bolja izbira, še najbolj se je pa obnesla neka zadeva s peroksidom, pa ji ne vem imena iz glave

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
razvlažilec, prenosno klimo, sušenje perila kje drugje....skratka znižati vlago v prostoru, na dolgi rok pa izolirati hišo

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Delujejo vec ali manj vse tekocine ki jih prodajajo ampak plesni se nebos znebil ce ne odpravis vzroka (vlaga). V kuhinji jo imas verjetno zaradi kuhanja uporabljaj cimvec napo.
Ali se boljse nabavi si razvlazilec 150eur.

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.715
68
48
Če OP ne zameri, bi vprašal še koliko pomagajo orenk razvlaževalci proti plesni? Kakšen mitsubishi ali kaj podobnega.

Imam kar resen problem da se mi na ogromno lokacijah po stanovanju pojavljajo fleki. Vlage je precej, na oknih se pozna. Pa ničesar ne sušim v stanovanju. Zgoraj v spalnici in neki drugi sobi je OK, kopalnica je OK, wc OK. Glavni prostor je pa očitno zasičen z vlago. Res potrebujem neki za zimske mesece. V načrtu imam še en večji radiator. Zadnja rešitev bi bila nova izolacija po vseh notranjih stenah v tem glavnem prostoru. Ampak to bi bilo €€€€.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.229
1.367
113
Ti zvarki za odstranitev plesni so le začasna rešitev, slej ali prej je potrebno sanirati vzrok plesni, ki pa ga je včasih zelo težko odkriti. Prostor, kjer je vlaga, recimo redno zračite. In ne s kipanjem oken, naredite prepih, okna na stežaj odprti in pustiti par minut. To ponoviti nekaj krat dnevno. Se prostori precej hitro ogrejejo nazaj. Mi smo nabavili v prejšnji hiši nek kazalec vlage in ko je prišlo čez določen %, smo preluftali. Je pomagalo, a je bilo tečno. V teh zvarkih za odstranjevanje pa je pri nas bil ta problem, da smo odstranili s tem tudi barvo.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Kupi razvlazevalec v hoferju ali lidlu okrog 150eur dela super
wink-1.gif

Ko luftate stanovanje je potrebno narediti prepih in imeti odprto dokler se kondenz z okna ne posusi- traja par minut.

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.715
68
48
Bojim se da bo ta za 150€ prešibak za cel tist spodnji prostor. Ni ravno ena soba, je bolj pol etaže+ nekje je dvojna višina stropa.