Kaj ti bo moped ce mas kolo

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ja še vedno pa nisi napisal, kaj je to zadovoljstvo? da lahko prideš na vršič s peresnim kolesom, z malo težjim pa ne?

Shipman

Fizikalc
18. okt 2007
1.561
0
36
ko si že vršič omenil, s "peresnim" je načeloma vršič težji podvig kot s težjim - če pod težje uvrščaš trek in mtb. "peresna" specialka ima drugačna prestavna razmerja in če nimaš moči, prideš mogoče do erike al pa ruske kapelce.
ampak vaški prvak v šahu najbrž itak ne ve o čem pišem.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
jaz bi laično rekel, da prestavna razmerja niso vezana na kolo, ampak jih lahko z menjavo zobnikov spremeniš

samo jaz pač ne vem kaj o tem

iverson

Pripravnik
4. okt 2007
611
0
16
Kamniško Savinjske Alpe
Citat:
Uporabnik hooger pravi:
Citat:
Uporabnik iverson pravi:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Sam jaz tud ne razumem teh 'mojžje v pajkicah' oprav, aerodinamične čelade, pa čim lažje kolo, pa čimmanj upora, vse optimizirano. Zdaj a bi radi telovadil ali se brez upora kotalili po cesti ? A ni vseeno če se malce bolj pomatraš, pa prej pokuriš tisti špeh in dobiš mišice ?
!

si jim fovš al kaj? ne vem kaj te motijo...kot bi mene motili tisti ki imajo nove avtomobile, pa spojlerje, pa ultajebačke feltne gor....
a se ti voziš v 20let starem avtomobilu? sj najbrž se ravno tako lahko pelješ..pa še poceni je.

tehnika gre naprej...povsod.

ok, recimo, da imaš na cesti 3 tipe različnih kolesarjev:

1. tisti, ki dejansko trenirajo za tekmovanja, in bojo na tem istem kolesu nastopili tudi na kaki dirki
2. tisti, ki vozijo kolo zaradi sebe, za rekreacijo, da pokurijo odvečne kalorije in energijo
3. tisti, ki se peljejo s kolesom na izlet, službo,...

pri prvih razumem, da morajo imet čim boljšo opremo, zaradi konkurenčnosti,
pri tretjih ponavadi prevladujejo poceni oprema in kolesi

zdaj pa najštevilčnejša skupina številka 2 - zakaj za boga vi potrebujete opremo za par tisočakov?
saj ti je cilj rekreacija in čim večje pokurjenje energije?

Foušija... Važno da je bolši od soseda...

glavno, da se vi sekirate kam mi kolesarji zmečemo svoj denar.
bonk.gif

Ravno tako se meni zdi neumno dajati 20k € za avto, pa nikomur ne pravim da je smotan, če si kupi avto za +50k €. Zaradi mene si lahko s svojim denarjem briše rit.

Haha, kam zmečeš denar... Jaz pol plače v šport. Samo tudi najboljši bicikel ti ne pomaga do rezultatov. Bistvo je trening. Poglej Tekavca, alu okvir - karbon vilce. Pa je vse nascal na Franji.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.441
2.392
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
kolkr so meni poznane zadeve, bojo recimo kolo za recimo 500 eurov, zavore za 200 in menjalnik za 200 delovale enako dobro kot kolo za 2500 eurov, zavore za 500 in menjalnik za 500, le da je vse skupaj lažje... in če ti je namen kolesa rekreacija, potem je za moje pojme boljše, da je malo težji, pa malo več enerigje porabiš, kot pa da je vse peresno lahko, da ti je čim lažje kolesarit

Grdo si mimo pihnil.

Lažje je tudi, ampak pri meni je pa glavno to:

Compagnolo Chorus(še brez karbona) mi drži že 8 let.
Sredina je Record, prav tako prva.
Obroči (potači) Mavic Ksyrium, zadnji ima menjani samo obroč in špice, ostalo še original, prednji še sploh ni bil centriran.
Okvir DeRosa(Alu), brez poškodb.
Bremze so še prve, itak malo bremzam.

S tem kolesom sem naredil 50000 kilometrov, od tega dirke v SLO,CRO.

Menjal sem samo ketne, zadnje verižnike in plašče, ter zračnice.

Kolo je takrat stalo preračunano 2500€. Če bi takrat kupil kolo za 1000€ bi sedaj imel že sigurno 4 kolo. Koliko sem prišparal? pa še šalta kot treba tudi ko je obremenjen.

Zato pa za vedno Compagnolo in nikoli več Shimano(razen DuraAce).

Lp

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
Kaj pravjo voznhki sele za mano, ker se vozim tudi 6 km/h
smile-1.gif
. Tolk se, sam tm kjer ni proeta ali celo ceste. Nekak ne maram prometa okol sebe. Poleg tega so kolesarji na specjalkah prave pyzde. Se furajo po cesti kot da ma cbr (isce lep asfalt), placa na pasu pa rab kot sleper. Prov brezobrazni. Sam novomescane vidim pa me vse mine. Mam kr nekaj prijatlo na specjalkah pa vsem povem to. Kaj qrac ma za izogibat se lukenj na cesti. So bremze na kolesu in koci. Govorijo, da se sam rekreativno furajo, po drugi strani pa sam neke cajte spremljajo. Yebes dvolicneze. Sam nimam teh tezav, ker mi je cilj pridet do ene tocke in bum nazaj v dolino. Al po cest al po host. Al pa do ene tocke, popit pir in domov. OK. Tisti nestrpnezi v autih bi bli pa tut lahko mal pametni im strpni. Ocitno ne poznate filinga, ko ti ploza sleper na odbijacu.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Jest tut ne stekam zakaj so vsi tok "nasemljeni" na biciklu. Cist razumem, da si kupis zelo dobr bajk, tko kot nekdo recimo avto. Ne stekam pa, zakaj majcke, hlace, cevlji, celade, spegli, stevci, torbice, bla bla bla.... Ok, za celado se stekam, ker se cestaki res obupno vozijo, pa se promet.... Da se pa 2 pogovarjata med voznjo sta pa itak pozerja, ker ocitno ne gonta dost hitr, da lahko se cvekata umes.
evil.gif
Pol manj energije ulozis, da se 30 peljes.....

Drugac pa ja....denarja lahko zmeces ogromno, ubistvu v karkoli se zapicis...Ampak cist razumem KillaKhana, ker sam enako razmisljam. Overall imajo pa vsi maraton Franja pred ocmi....pa kao trenirajo.....in tam se ne mors pojavt brez hude opreme
hysterical-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
če prevoziš na leto 10 km, potem mi je jasno da se ti taka inteligentna vprašanja porajajo. drugače pa probaj nasekat par 1000 km na leto v japonkah, trenerki, hozntregerjih in karirasti srajci, nima veze al na cesti al v šumi, potem pa se še enkrat vprašaj čemu vse to služi

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
clovek govori o debeluharjih obeh spolov, ki si oblecejo najtesnejse pajkice in kombinezone potem pa vamp prav nagravzno strli med nogami, da o ostalem spehu ne govorim.

jello

Guru
22. sep 2008
10.170
3.878
113
Zgrešili ste že v štartu ko ste vse kolesarje zmetali v isti koš. Jaz sem po duši specijalkar pa se nekako ne štejem med 3/4 folka ki ga na cesti srečam s specjalkami. Zakaj kolo za 5k, feltne za 1,5k,......iz popolnoma istega razloga kot pri vseh ostalih stvareh. Zakaj maš kamnito ograjo za 40k okol bajte, če lahko lesene dile gor nabiješ,....najbrž bi blo še lepše....Je pa ratal noro zadnje čase. Včasih si za 200€ dobil spodoben komplet dresov in hlač za poleti in pozimi, zdaj mogoče ene hlačke srednjega razreda.
bonk.gif
včasih mam občutek da bi se moral polovici folka na cesti enostavno opravičiti ker so me srečali.

Ampak da vas motijo 120 kilski modeli v pajkicah na specjalkah? a če gre 150 kilska teta po pločniku vas tudi moti? al vas moti samo če je nepravilno oblečena?

mal strpnosti pa mal svežega zraka v glavo so včasih rekli.

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
ksz

Mene NE moti noben kolesar, mene vrže iz tira kolesar (večina "kao" profiji) k se peljejo po cestišču kjer je kolesarska steza amak oni gor ne peljejo ker imajo kolesa specialke i menijo da so dovolj hitri da lahko delajo za sabo kolono a cestišče je preozko da jih kdo lahko prehiti, sploh pa kak bus al pa kamionar k tko al tko nima nekih pospeškov
jezen.gif

LP,S

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Ah, ne se jezit.
Kako je šele nam k se vozimo v smeri iz LJ proti Zagorju ob Savi. Vsako sredo ob 16.00 (Dolska runda), uletijo na regionalno cesto in potem se lahko za njimi voziš tudi 30km ob njihovi povprečni hitrosti skoraj 50km/h, kolona vozil je pa dolga še pa še km-jev.
Mene ne motijo, nekje morajo trenirat. Tisti dan Iz službe pridem domov 10min. kasneje in to je to
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
če grem na nedeljski izlet ali v trgovino grem po pločniku/kolesarski, ker takrat vozim velik počasneje in morda še malo zavijugam.

če se grem pa zgont pa obvezno po cesti. Jebeš kolesarsko, ki ima 100dovozov z živo mejo in samo čakaš na katermu te bo kater zbil, če moreš na vsakem križišču skoraj ustavit, da ga lahko prečkaš, če se ne smeš vozit več kot 25km/h, če se vsaka kolesarska konča čez par 100m in vključevanje na cesto je zelo nevarno... Ko se trenira se goni na polno, da od jajc teče, tako pač ne moreš po kolesarski.

Mene motijo samo kolesarji ki se vozijo vštric in mame s cekarji na balanci

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
če grem na nedeljski izlet ali v trgovino grem po pločniku/kolesarski, ker takrat vozim velik počasneje in morda še malo zavijugam.

če se grem pa zgont pa obvezno po cesti. Jebeš kolesarsko, ki ima 100dovozov z živo mejo in samo čakaš na katermu te bo kater zbil, če moreš na vsakem križišču skoraj ustavit, da ga lahko prečkaš, če se ne smeš vozit več kot 25km/h, če se vsaka kolesarska konča čez par 100m in vključevanje na cesto je zelo nevarno... Ko se trenira se goni na polno, da od jajc teče, tako pač ne moreš po kolesarski.

Sem mislil podobno napisat ze, pa si me prehitel.

Sam sem bil leta nazaj isti : "prokleti kolesarji, spokajte se na kolesarsko". Dokler nisem sam zacel vozit. Nimam se za nekega jakega kolesarja, s treking kolesom sem lani naredil okoli 3000km, letos pa bom zgleda se vec. Na vsako turo si merim tudi cas in seveda ti je to neka vzpodbuda oz. merilo za napredek. Ce gres na kolesarsko oz. plocnik, je tak kot je rekel Fusion, max hitrost je 25km/h. S tako voznjo se ne mores zgonit, tak da ne vseh enacit z babicami, ki gredo na trznico po solato.

Voznje vstric tudi jas ne morem, ce se mas kaj za zmenit idi na kavo/sok/vodo/pivo pa cvekaj. Ko si na kolesu, goni max.

Zdaj ko vidim kolesarja pred sabo ko sem v avtu, ce ga ne gre takoj prehitet, mirno pocakam. Ker mogoce ravno goni svoj najboljsi rezultat in ga boli [censored] za svet.