Citat:
Uporabnik hooger pravi:
Citat:
Uporabnik iverson pravi:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
!Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Sam jaz tud ne razumem teh 'mojžje v pajkicah' oprav, aerodinamične čelade, pa čim lažje kolo, pa čimmanj upora, vse optimizirano. Zdaj a bi radi telovadil ali se brez upora kotalili po cesti ? A ni vseeno če se malce bolj pomatraš, pa prej pokuriš tisti špeh in dobiš mišice ?
si jim fovš al kaj? ne vem kaj te motijo...kot bi mene motili tisti ki imajo nove avtomobile, pa spojlerje, pa ultajebačke feltne gor....
a se ti voziš v 20let starem avtomobilu? sj najbrž se ravno tako lahko pelješ..pa še poceni je.
tehnika gre naprej...povsod.
ok, recimo, da imaš na cesti 3 tipe različnih kolesarjev:
1. tisti, ki dejansko trenirajo za tekmovanja, in bojo na tem istem kolesu nastopili tudi na kaki dirki
2. tisti, ki vozijo kolo zaradi sebe, za rekreacijo, da pokurijo odvečne kalorije in energijo
3. tisti, ki se peljejo s kolesom na izlet, službo,...
pri prvih razumem, da morajo imet čim boljšo opremo, zaradi konkurenčnosti,
pri tretjih ponavadi prevladujejo poceni oprema in kolesi
zdaj pa najštevilčnejša skupina številka 2 - zakaj za boga vi potrebujete opremo za par tisočakov?
saj ti je cilj rekreacija in čim večje pokurjenje energije?
Foušija... Važno da je bolši od soseda...
glavno, da se vi sekirate kam mi kolesarji zmečemo svoj denar.
Ravno tako se meni zdi neumno dajati 20k € za avto, pa nikomur ne pravim da je smotan, če si kupi avto za +50k €. Zaradi mene si lahko s svojim denarjem briše rit.
Citat:
Uporabnik Shipman pravi:
itak, vsi majo v ruzaku po pet kompletov sprednjih in zadnjih zobnikov..
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
kolkr so meni poznane zadeve, bojo recimo kolo za recimo 500 eurov, zavore za 200 in menjalnik za 200 delovale enako dobro kot kolo za 2500 eurov, zavore za 500 in menjalnik za 500, le da je vse skupaj lažje... in če ti je namen kolesa rekreacija, potem je za moje pojme boljše, da je malo težji, pa malo več enerigje porabiš, kot pa da je vse peresno lahko, da ti je čim lažje kolesarit
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
če grem na nedeljski izlet ali v trgovino grem po pločniku/kolesarski, ker takrat vozim velik počasneje in morda še malo zavijugam.
če se grem pa zgont pa obvezno po cesti. Jebeš kolesarsko, ki ima 100dovozov z živo mejo in samo čakaš na katermu te bo kater zbil, če moreš na vsakem križišču skoraj ustavit, da ga lahko prečkaš, če se ne smeš vozit več kot 25km/h, če se vsaka kolesarska konča čez par 100m in vključevanje na cesto je zelo nevarno... Ko se trenira se goni na polno, da od jajc teče, tako pač ne moreš po kolesarski.