Citat:
Uporabnik Ares pravi:
Citat:
Uporabnik ginekolog pravi:
Postavil sem se v borbeni položaj, ga grdo gledal in se mu približeval, kar ga je prestrašilo.
vidim da še niti pod razno nisi doživel napada "pravega" ali pa treniranega psa.
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
trenirani psi ponavadi ne napadajo....
Citat:
Uporabnik ginekolog pravi:
Nisem še imel opravka s treniranim, si niti ne želim. Če bi pa imel nož, bi mu pa vseeno nastavil levico ter mu z desno poskusil ustaviti srce. Seveda ko bi vse mirne taktike odpovedale. Če pa nimam noža, pa imam občutek, da bi tudi z avto ključem lahko naredil škodo (oči, nos? ). Vsekakor najbolj pametno najprej miroljubne opcije kot so stoj pri miru in rahlo nazaj.
Citat:
Uporabnik mitja155 pravi:
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
trenirani psi ponavadi ne napadajo....
točno to... ne pa da lahko... ne sme... v kolikor to naredi ni treniran ampak je povprečen tako kot večina nesocializiranih psetov, ki imajo neumne lastnike... če psa ne obvladaš ga daš stran... in si nabaviš Tamagočija...
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
So včasih prijetne, pogosto koristne, a presneto pogrešljive.
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
Ares: A niso ponavad psi šolani tako, da "vsiljivca" poskušajo obdržat na miru, dokler ne pride lastnik. Če pa poskuša zbežat ga pa tud ugriznejo.
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
lahko ga probaš zaklat. si že kdaj uspešno zbrcal kakšnega psa ko je le ta lajal nate?
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
kaj tebi ni jasno? če ti vstopiš v teritorij psa (dvorišče, hiša,...) te bo VSAK pes napadel če ni lastnika zraven. pa ima lahko zlato kolajno v prijaznosti. Ko je pes sam, ščiti teritorij njegovega tropa. če boš ti notri uletu, zanj predstavljaš neposredno grožnjo.
čisto drugače pa je ko je pes izven svojega teritorija.
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Priprli da ga bodo?Zakaj le, pes je skočil nanj/nanjo, ni bil na povodcu, nima nagobčnika, pač je žrtev mislila, da gre za pasji napad in ga je treščila v samoobrambi. Državljan ni dolžan poznati morebitne govorice telesa psa...
Bodimo realni - če ga bo ubil, kot je napisal v svojem postu ga bodo seveda tudi priprli. Pes je po slovenski zakonodaji "stvar", ki je v lasti nekoga. In kot veš tuje stvari ne smeš kar tako uničiti. Naj ti dam primer, ki je dobesedno identičen primeru o katerem govorimo: jaz se s svojim avtom zaletim v ggg-jev avto. Seveda sem kriv jaz, sem spregledal nek znak. Ggg ponori in razbije moj avto. Pokličem policijo, ga prijavim in ggg-ja bodo priprli ter jaz ga bom stožil za škodo na avtu. Ja... bom plačal kazen, ker sem naredil prekršek in ja... bom dal kuponček a on bo tisti, ki bo naj.... veliko bolj kot jaz.
vprašanje sem postavil zato, ker očitno veš, da psi imajo dosti boljše reflekse kot človek in najbrž tudi veš da se bo pes z lahkoto ognil tvoji brci. drugač pa vem da noga kaj dosti ne pomaga.Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
PS. psa ne bi brcal. S tem ga ne moreš poškodovati, še manj tako resno, da bo posledično nezmožen za nadaljnji napad.
Citat:
Uporabnik Ares pravi:v kolikor imaš palico ali kakšen drug predmet, ne mahaj z njim saj ga "napadaš".
Podpis pod tole.Citat:
Uporabnik FoxyLady pravi:
To sploh ni res. VSAK pes ne napade če stopiš na njegov teritorij. Je čisto odvisno od karakterja psa. Lahko je pes ogromna mrcina, pa te niti pogledal ne bo ko boš stopil na dvorišče, lahko pa je en miniaturni bevskač pa bo takoj branil svoje dvorišče. Definitivno pa ne napade VSAK pes.
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Priprli da ga bodo?Zakaj le, pes je skočil nanj/nanjo, ni bil na povodcu, nima nagobčnika, pač je žrtev mislila, da gre za pasji napad in ga je treščila v samoobrambi. Državljan ni dolžan poznati morebitne govorice telesa psa...
Bodimo realni - če ga bo ubil, kot je napisal v svojem postu ga bodo seveda tudi priprli. Pes je po slovenski zakonodaji "stvar", ki je v lasti nekoga. In kot veš tuje stvari ne smeš kar tako uničiti. Naj ti dam primer, ki je dobesedno identičen primeru o katerem govorimo: jaz se s svojim avtom zaletim v ggg-jev avto. Seveda sem kriv jaz, sem spregledal nek znak. Ggg ponori in razbije moj avto. Pokličem policijo, ga prijavim in ggg-ja bodo priprli ter jaz ga bom stožil za škodo na avtu. Ja... bom plačal kazen, ker sem naredil prekršek in ja... bom dal kuponček a on bo tisti, ki bo naj.... veliko bolj kot jaz.