kaj so to zaeni nateguni???

maggio

Fizikalc
19. avg 2007
1.704
1
38
Lj-bežigrad
Na bolhi prodajam eno malenkost in dobim kar 2 nategunska maila
hysterical-1.gif

za zadevo katera stane 9 eur ona mi pa kao ponuja 300eur
hysterical-1.gif

evo vsebino:

1 mail

Pozdravljeni Prodajalec,
Videla sem svojo navedbo o tem in jaz sem zainteresirana za takojšen nakup, bom vam ponuja 300 EURO. Prisrcno pustiti mi znanje ce vi moci koncati
in ime zadnje ponudbe cena. Am, da je ta nakup za mojega moža, tako da
Nacin placila je banka za bancno nakazilo
Za izvedbo placila, bom potrebujete naslednje podatke od vas:
Ime:
Ime banke:
Številka racuna:
Koncna prodajna cena:
====================
Vljudno hitro odgovorila, tako da sem lahko placate cimprej.
In hiter odziv lahko mail me neposredno na busniess.nbn@gmail.com
S spoštovanjem.
Rose
busniess.nbn@gmail.com

2 mail

Pozdravljeni, prodajalec,

kako ste today.i videl vaš predmet na seznamu in jaz sem jih zanima nakup je za mojega sina, in želim, da mi povej, koliko hočeš za prodajo item.My način plačila, ki jih bo banka za bančno nakazilo. Torej, pridi nazaj k meni, če je postavka je še vedno na voljo. moj e-pošte je rosedavid123@gmail.com

Best Upoštevati.
Rose

Nazadnje urejeno:

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik Apachi pravi:
Citat:
Uporabnik zomirp pravi:
Citat:
Uporabnik alcazar pravi:
Na kak način?

Ne vem. Piše na koncu drugega odstavka pod sliko.

http://www.dnevnik.si/novice/kronika/281199
V bistvu piše malo drugače, kot si prebral.. samo s številko tvojega računa si ne more začeti nič..

confused-1.gif

" Prav tako naj po elektronski pošti ne pošiljajo svojih osebnih podatkov ali slik z osebnih dokumentov ali celo finančnih podatkov oziroma podatkov o osebnih transakcijskih računih."

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.091
3.593
113
41
Lj
Ja to so buče ne more nč samo s temi podatki, nemalo podjetij, sp-jev in posameznikov ima javno objavljene št. računov in nazive, pa to še ne pomen da jim lahko kar denar dol jemlješ. To bi blo že mal sramotno za banke. Lahko pa da potem nadaljujejo svojo zvijačo s čem drugim ala identity theft itd.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.701
6.472
113
Citat:
Uporabnik Apachi pravi:
V bistvu piše malo drugače, kot si prebral.. samo s številko tvojega računa si ne more začeti nič..
To je tudi Jeremy Clarkson (Top Gear) mislil - v časopisu Sun je objavil številko svojega računa in napisal, da so vse te zgodbe o kraji denarja zgolj s pomočjo številke računa izmišljene. Nekdo je potem v njegovem imenu odprl trajnik, tako da so mu mesečno trgali 500 funtov za pomoč diabetikom.

Clarkson stung after bank prank

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.590
3.953
113
To je natega, nekdo samo s številko tvojega računa ne more odpreti trajnika
hysterical-1.gif

Vsaj pri nas ne.
Lahko pa ti kaj nakaže... pa še to samo če mu ne daš številko transakcijskega in ne varčevalnega računa.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Če me spomin ne vara je Clarskon v svoji oddaji povedal, da se je to zgodil zato, ker je nekdo uspel pridobiti številko njegove kreditne kartice.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.321
7.349
113
Sicer Clarcsona ne poznam niti kot voditelja Top geara (ker ne gledam), vseeno pa je dokazal da je samovšečen sveznalac. Kako tipično, prvo kot poznavalec pametuje kako en more biti nič, nato jih dobi po glavi in hop obrnit ploščo. Na njegovem mestu bi se posvečal le še avtomobilizmu (sklepam da se mu tam taki lapsusi ne dogajajo).

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Jaz sem pa pred časom dobila na mobilca sporočilo kao od NOKIE, da sem bila izžrebana in da sem zadela denarni dobitek in da naj pokličem ali pošljem svoje podatke k njim.

Sem takoj vedela da je nateg. Čeprav mi še zdaj ni jasno od kje tem modelom moja tel. in podatek, da imam NOKIO?