Ali prodat takšnemu kupcu - bolha ?

B81

22. jul 2007
37.022
10.543
113
Si prebral celo zgodbo?

Scammer je plačal 550 usd carine za 2000 usd vreden laptop...

Na koncu je prodajalcu poslal virus (ki ga je norton zaznal), podrl mu je tole stran, ampak se hitro razširila okoli in tretjič, prodajalca se ni bilo več za slišat.... tega tretjega pa ne razumem.

Gmh

Pripravnik
15. okt 2007
30
1
8
Ko lovec plen postane:
Sicer je kar dosti branja za en primer, je pa kar fajn videti kako se jih da tele Nigerijce
smile-1.gif

Nategatorji nategatorjev: 419eater
Tukaj npr. je scammer postal Umetnik:
Tule je postal pisatelj, no ja, na roko je prepisal Harrya Potterja...

Skratka, mnogo jih je, v Letters Archive, zanimivo in zabavno branje če imate čas...

Nazadnje urejeno:

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
Citat:
Uporabnik Bossek pravi:
kaj pa v tem primeru:
daš mu TRR in ne nrdiš nič :D

saj s pomočjo TRRja te nekako ne more najdit (v primeru, da je nek terorističn frik), dnara ti dol tud ne more pobrat....če ti pa nakaže pa ti njega nategneš :p
tukaj se gre za pranje denarja. kupec ti denar nakaže z ukradenih bančnih računov ali kreditnih kartic, ti pa dobiš obisk kriminalistov+interpola

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Mene so pred kratkim nategnili za 300 eur...je pa taka dobra finta vse skupaj, da vsaka mu čast, da si je to zmislil....
grin1.gif

uf, to pa ni kar tako! 300€? in kakšen je feeling??
smile-1.gif

sicer tega natega z laptopom ne razumem ravno najbolje. Kako si je un upal dati svoj naslov in prevzeti pošiljko, ker bi ga prodajalec itak prijavil, in bi ga lahko izsledili.

Drugač pa zanimivo branje, samo preeeedolgo! (tud ostali primeri, k jih je en nalimal malo višje)

B81

22. jul 2007
37.022
10.543
113
1. Izmislil si je eno stran, ki prodaja DJ opremo in se predstavljal za lastnika. (www.6sixstardj.com)
2. Dal mi je ceno (preveč ugodno) in jaz zagrabim, naročim najprej eno komponento.
3. Plačam, nakar mi pošlje tracking number ene službe, ki v resnici ne obstaja, stran narejena oz,. prirejena.
4. Medtem me kontaktira en 'kupec' (isti človek) iz UK, se zmenima za posel.
5. Kurirska služba mi pove, da so v paketu 3 komponente, namesto ene in da plačam carino (za 3 zadeve seveda), ker je kur. služba že plačala Sloveniji (kar je nemogoče). Zdaj pa panika.
6. kličem na tole kao kur. službo in mi pove: No no, it's a scam, there's no package for you...
7. Tema.....

Torej ena oseba je bil prodajalec, kurirska služba in nova stranka iz UK, ki se ji je seveda mudilo z nakupom.
Jaz se nisem preveč zavzel, moral bi na veleposlaništvu preveriti firmo, kot sem že enkrat naredil (Kitajska)

Šlo pa se je za Pioneer robo, ker ima v Maleziji največjo tovarno.
Občutek? Kaj pa vem...V tistem času smo ravno nekaj organizirali, da se mi je prek minusa pokrilo, tako da jebiga
grin1.gif

B81

22. jul 2007
37.022
10.543
113
Aja glede onega, pa je en kolega iz scam foruma preveril naslov in je bil barber shop, kao brivnica nekje v UK, tako da dejansko človek srednjih 20-ih...saj naslov je moral dat, da je lahko prevzel pošiljko.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
to vem ja... pol je bil tist mulc ubistvu ta prevarant... pa je un Bond reku, da se mu zdi čist normalen tič...

jello

Guru
22. sep 2008
10.173
3.885
113
Citat:
Uporabnik sass pravi:
Citat:
Uporabnik Bossek pravi:
kaj pa v tem primeru:
daš mu TRR in ne nrdiš nič :D

saj s pomočjo TRRja te nekako ne more najdit (v primeru, da je nek terorističn frik), dnara ti dol tud ne more pobrat....če ti pa nakaže pa ti njega nategneš :p
tukaj se gre za pranje denarja. kupec ti denar nakaže z ukradenih bančnih računov ali kreditnih kartic, ti pa dobiš obisk kriminalistov+interpola

Podobne zadeve kot primeri (tudi v SLO) ko se je folk javil na oglas za delo kao finančnega managerja v blablabla firmi kao vodja za vzhodno evropo, ki preusmerja nakazila, ker so bančne provizije previsoke ali ker nakazila v tujino trajajo predolgo. Tvoje delo naj bi bilo prejemanje nakazil poslovnih partnerjev na tvoj račun in nakazovanje naprej. Nakazila dobivaš na TRR, dviguješ denar, naprej pa ga pošiljaš preko Western Uniona in za to dobivaš provizijo. Finta je v tem da ti prejemaš nakazila z zlorabljenih računov (od žrtev vdora v ebanko). Ker prejemnik v sistemu WU ni izsledljiv si ti zadnji v verigi nakazil, ki ga je še možno ujeti. Ponavadi je vprašanje nekaj dni (redko tednov) ko ti potrkajo na vrata.

Zdaj če ti ob misli da je nekdo, ki ga nikoli nisi srečal, pripravljen (dobro) plačat samo zato da boš skakal od bankomata do WU šalterja ne zasvetijo rdeče lučke, potem je precejšnja verjetnost da te bodo naslednjič olupili na še kako bolj neumno finto.