Kaj si mislite o oljih iz mimovrste

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jemljem preko mimovrste Total olje že nekaj let in vsa ta leta imajo napisano ''50% popust'', nimam pojma v čem je finta, ampak se ne pritožujem
grin1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:
lahko prineseš, ampak dobiš v podpis, da ni garancije na motor - večinoma!
Po mojih informacijah ne bo držalo. Edino Kia baje v zadnjem letu komplicira glede tega.
Res pa velikokrat napišejo gor: lastno olje. Sam vedno zahtevam, da zraven dajo točen tip olja, da se ve, da je bilo pravo.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.082
1.036
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:
Po mojih informacijah ne bo držalo. Edino Kia baje v zadnjem letu komplicira glede tega.
Res pa velikokrat napišejo gor: lastno olje. Sam vedno zahtevam, da zraven dajo točen tip olja, da se ve, da je bilo pravo.

KAj točno misliš s tip olja?
Gradacijo ai še kaj drugega? Npr.točno specifkacijo, VWxxx, RENAULTxxxxx, MB xxx.......itd. ?

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
Celoten komercialni naziv olja. Torej npr. Shell Helix Ultra AV-L 5W-30. To je dovolj, saj se ve, kakšen standard izpolnjuje.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.082
1.036
113
Nekje sem zasledil zanimivo infomacijo, da so original MB olja razpoznavna pod UV lučko, kar lahko preverijo v primeru garancijskih popravil, kulanc,...
Koliko je v tem resnice?

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Nekje in menda, torej ni res, razen če daš link na izvirno novico. Vse ostalo je bull$hit.

Citat:
Koliko je v tem resnice?

Popolnoma nič! (dokler ti ali kdorkoli drug ne dokaže drugače)

corsol

Guru
11. mar 2010
3.082
1.036
113
Citat:
Uporabnik joejoe pravi:
Nekje in menda, torej ni res, razen če daš link na izvirno novico. Vse ostalo je bull$hit.

Citat:
Koliko je v tem resnice?

Popolnoma nič! (dokler ti ali kdorkoli drug ne dokaže drugače)

če bi vedel bi dal link......drugače pa,.... ali si res prepričan oz. poznaš stvari , da lahko rečeš za navedeno, da je BŠ ?'?

se pa očitno olja dejansko lahko ločijo pod UV svetlobo .....nekaj o tem piše tudi tu(govora o CASTROL liniji Profesionla):
http://forum.bmwslo.com/archive/index.php/t-104418.html

ali pa
http://www.coxmotorparts.co.uk...tre-p-3515.html
Castrol :
FLUORESCENT SIGNATURE COLOUR
As a sign of its Professional quality, Castrol EDGE Professional H also comes with a fluorescent signature colouration, when shone under a UV light. This visual demonstration is the signature proof point of Castrol EDGE Professional H, exclusive to Honda dealers.

Nazadnje urejeno:

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
No, pa si se potrudil poiskat informacijo in dat kak link. Sicer v ničemer ne potrjuje tvojega vprašanja, ampak ej, tamo negdje
smile-1.gif

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Sam že od novega (razen prvih 2 servisev-me je spametovalo) nosim svoje olje. Nikoli nobenega problema zaradi morebitne garancije. Lepo napišejo, katero olje so dali notri in to je to. Če olje ustreza zahtevam proizvajalca je lahko znamke Čang šlang pa nimajo kaj komplicirat.

LP

corsol

Guru
11. mar 2010
3.082
1.036
113
Citat:
Uporabnik model1a pravi:
............. Nikoli nobenega problema zaradi morebitne garancije. ............

LP

Ali so ti v garaciji kaj popravlajli na motorju ?

corsol

Guru
11. mar 2010
3.082
1.036
113
Citat:
Uporabnik joejoe pravi:
No, pa si se potrudil poiskat informacijo in dat kak link. Sicer v ničemer ne potrjuje tvojega vprašanja, ampak ej, tamo negdje
smile-1.gif

nisi mi odgvoril na vprašanje.

matej_

Guru
25. okt 2007
2.144
667
113
Citat:
Uporabnik corsol pravi:
Citat:
Uporabnik model1a pravi:

LP

Meni so.
zamenjan je bil eberspraecher v garanciji, pod kulanco so mi šteli še tlačni senzor za DPF (mislim da napaka koda 407), pod kulanco je šlo tudi za hladilnik izpušnih plinov.

pa nosim olje od drugega servisa naprej (redno na 15kkm), avto jih trenutno ima 189kkm.

edit: avti VW Touran 2.0tdi l.2010

Nazadnje urejeno:

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Ravno nakupujem eno olje...

predpisano imam 10w40, kaj lahko kupim 5w40?

Če prov razumem, je samo boljše?
smile-1.gif

corsol

Guru
11. mar 2010
3.082
1.036
113
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Ravno nakupujem eno olje...

predpisano imam 10w40, kaj lahko kupim 5w40?

Če prov razumem, je samo boljše?
smile-1.gif

PAzi na specifikacijo , ki imaš predpisano.
Glede na to , da imaš predpisano 10w-40 ne rabiš kakšenga "hudega" olja.....in ja načeoma je 5W-40boljše ....predvsem pri hladnih zagonih pri nizkih temperaturah.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.082
1.036
113
Citat:
Uporabnik matej_ pravi:
Citat:
Uporabnik corsol pravi:
Citat:
Uporabnik model1a pravi:

LP

Meni so.
zamenjan je bil eberspraecher v garanciji, pod kulanco so mi šteli še tlačni senzor za DPF (mislim da napaka koda 407), pod kulanco je šlo tudi za hladilnik izpušnih plinov.

pa nosim olje od drugega servisa naprej (redno na 15kkm), avto jih trenutno ima 189kkm.

edit: avti VW Touran 2.0tdi l.2010

eberšpreher grelec?
Nisem mehanik, ampak olje na vse omenjeno verjento nima nikakršenaga vpliva ,....mogoče bi bilo drugače, če bi motor zaribal(tam je tudi strošek velik).Vprašanje tudi kako bi recimo odreagirali če bi np. prišlo do odpovedi DPF-ja in bi ugotovili, da je bilo v motorju napačno olje(ne LOW SAPS)....
No očitno pri VW ne komplicirajo preveč.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Konec koncev...ako dovolijo lastno olje in v izogib težavam jim dostaviš identično olje kot ga sami vlivajo noter. Torej ni težav s specifikacijami.
Za vag grupo se npr. dobi Castrol. 5w-40 Edge, professional za 10 eur po litru. Močno dvomim, da ga oni zaračunajo manj od 25 eur po litru.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.595
480
83
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:

se posipam s pepelom
tako je, LASTNO OLJE pripis

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.595
480
83
v glavnem, za olje je najbrž tako kot za vse aftermarket kose: v primeru, da pride do uvlejavljanja garancije in da je udeležen kos, ki ne izhaja iz servisne mreže ampak je na primer kupljen v aftermarket trgovini, mora biti z računa razvidno, da je za to in to stranko/tip vozila

tako mi je povedal vodja pooblaščene delavnice, ki servisira nekaj VAG grupe ter MB

pomeni, če je kolegu ostalo tudi nekaj original VAG filtrov, mi jih podari, dam na avto, gre nekaj narobe, jaz pa nimam računa za te dele, potem zadeva pod garancijo pade že v štartu
aftermarket deli morajo imeti tudi certifikate na voljo pri dobaviteljih (npr znamke MAHLE; Valeo, Fram ipd.)