Kaj sem našel v vratih :o

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.564
3.908
113
davorinm.wordpress.com
Smešna štorija. :D

Avto mi smrdi tri dni, vsak dan huje. Ko da je nekaj umrlo. Lociram vonj desna sprednja vrata. Ker je tok smrdelo ni šans, da čakam na kak termin pri Toyoti.

Razmontiram vrata, z vsakim vijakom bolj smrdi, tako da sem na pravi poti. :/

Odmontiram panele, odklopi kable itd... In kaj najdem.

30cm dolgo kačo, mrtvo, prilepljeno na izolacijo od zvočnikov. :bonk:

Kar me zanima, kako za vraga to pride not??
1760899040567.jpeg

tony

Guru
23. jul 2007
10.688
1.814
113
Smešna štorija. :D

Avto mi smrdi tri dni, vsak dan huje. Ko da je nekaj umrlo. Lociram vonj desna sprednja vrata. Ker je tok smrdelo ni šans, da čakam na kak termin pri Toyoti.

Razmontiram vrata, z vsakim vijakom bolj smrdi, tako da sem na pravi poti. :/

Odmontiram panele, odklopi kable itd... In kaj najdem.

30cm dolgo kačo, mrtvo, prilepljeno na izolacijo od zvočnikov. :bonk:

Kar me zanima, kako za vraga to pride not??
Poglej priponko 101810
Izjemno zanimivo, sliko kadavra pošlji na Kačofon, da bodo pogruntali katera je...

Samo dve možnosti sta: da je zlezla v vrata iz kabine (imaš kaj veliko odprta vrata avta?), ali pri montaži tega hudega ozvočenja že v vrata (in not preživela nekaj časa??) ali pa skozi luknje za odvodnjavanje na dnu vrat (verjetno nemogoče, ker so premajhne in skoraj nedostopne pri zaprtih vratih...)...

Rekreacija

Guru
7. avg 2019
1.885
1.120
113
Izjemno zanimivo, sliko kadavra pošlji na Kačofon, da bodo pogruntali katera je...

Samo dve možnosti sta: da je zlezla v vrata iz kabine (imaš kaj veliko odprta vrata avta?), ali pri montaži tega hudega ozvočenja že v vrata (in not preživela nekaj časa??) ali pa skozi luknje za odvodnjavanje na dnu vrat (verjetno nemogoče, ker so premajhne in skoraj nedostopne pri zaprtih vratih...)...
Sam bi rekel da tole ni kača. Vem da se čudno sliši ampak je kuščar.
Ime mu je "Slepec". Največ sem jih videl v živo do sedaj okoli Blejskega jezera. Mogoče so pa tudi v Bohinju malo bolj pogosti.

• Všeč mi je
Reactions: tony

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.759
5.050
113
Jaz imam ogromne težave s kunami. Na prejšnjih avtih so uspele načeti izolacijo pokrova motorja in pregrizle izolacijo nekaj kablov + enega tudi pregrizle v celoti. Sedaj ko sta pri hiši druga avta se enega niti ne dotaknejo, drugi je bil pa že parkrat napaden, do sedaj požrta izolacija pokrova motorja (luknja vsaj 30x30 cm) in načeta dva kabla, eden pregrizen v celoti. Zdaj branim z eno elektronsko napravico v bližini, samo dvomim, da deluje + sprej proti kunam, s katerim presprejam motorni prostor, da jim smrdi, moraš pa obnavljat 1x mesečno. Mi je precej grdo tole sprejat povsod, ker nanašaš neko snov na kable in ostalo tehniko, ampak neke druge opcije še nisem našel.

• Žalosti me
Reactions: Kamele0N in ynos

kajn

Guru
5. okt 2007
3.160
2.101
113
Iskajoč brata
Tudi ženi prejšni teden nekaj pojedlo en kabel... Ji je pa mehanik omenil, da so Škode ful na udaru glede glodalcev. Bolj kot druge znamke :)
Imate kaj preverjenega, da postavim na dvorišče?

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.759
5.050
113
Revež.
Jaz sem jo odnesel s celimi kabli!

p.s. imaš občutek, da jih kaj odganja?
Letos sem sam zafrknil ko sem prepozno uporabil sprej in sem že dobil luknjo v izolacijo. Lansko leto, ko sem opazil dogajanje, sem potem 1x mesečno sprejal in vsak dan vklapljal napravo za odganjanje in je kar pomagalo oz. nisem opazil več dodatne škode. Kaj je bolj pomagalo ne vem, verjetno pa sprej bolj kot napravica. Zdaj sem videl, da obstajajo že neke naprave, ki jih montiraš kar v motorni prostor na napajanje avta. Za razmislit mogoče.

Vadim

Guru
2. jul 2020
6.276
8.084
113
Jaz imam ogromne težave s kunami. Na prejšnjih avtih so uspele načeti izolacijo pokrova motorja in pregrizle izolacijo nekaj kablov + enega tudi pregrizle v celoti. Sedaj ko sta pri hiši druga avta se enega niti ne dotaknejo, drugi je bil pa že parkrat napaden, do sedaj požrta izolacija pokrova motorja (luknja vsaj 30x30 cm) in načeta dva kabla, eden pregrizen v celoti. Zdaj branim z eno elektronsko napravico v bližini, samo dvomim, da deluje + sprej proti kunam, s katerim presprejam motorni prostor, da jim smrdi, moraš pa obnavljat 1x mesečno. Mi je precej grdo tole sprejat povsod, ker nanašaš neko snov na kable in ostalo tehniko, ampak neke druge opcije še nisem našel.

Naj ugibam - VW? Ti imajo neke bio-eko materiale, katere glodalci radi grickajo.

Kot zanimivost, Japonci pa bolj privlačijo pajke.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.424
270
83
BTW - kune so zveri in ne glodalci. Bo naslednjič treba pri naročanju avta odkljukati opcijo 'Brezproteinska izolacija'. :)

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.964
5.559
113
Kak pes stare šole zna kune odgnati, če bi imel bivališče zraven avta in je seveda prost. Vse ostalo teoretično lahko deluje.
Dokler so kune okrog hiše, je mala verjetnost za glodalce, ker jih kuna zelo razredči.
Moj kolega ima kako leto novega VW-ja. So ga že morali šlepati na servis. V nekaj mesecih mu je uspelo uloviti tri kune, kar je neverjetno, ker kuna zlepa ne gre v past. Očitno, ko je v past šla prva, je v bodoče njen DNK prepričal ostale, da je to varno. V avtu se proti kunam bori z brefom obešenim pod havbo in vestnim parkiranjem avta v garažo, ki jo tudi ima. Po mojem ga rešuje ta drugo.

Sulc

Majstr
22. avg 2007
1.022
226
63
Tudi ženi prejšni teden nekaj pojedlo en kabel... Ji je pa mehanik omenil, da so Škode ful na udaru glede glodalcev. Bolj kot druge znamke :)
Imate kaj preverjenega, da postavim na dvorišče?
Mojemu znancu se je menda zelo obneslo, da je natlačil pasjo dlako na razna mesta pod motorni prostor.