Kaj se sploh dobi danes "pametnega" za 10k?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ta je pocen... rabi pa mal TLC.
evil.gif

http://home.mobile.de/SENGPIEL#des_205349276

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Nori so davki, marsikaj bi že kupil če ne bi blo vsaj tistega davka na lukzuz nad 2500 kubikov.

Za kako hitro stvarco se tud papirje da kupit v Slo, sicer pa gledam take počohane zadeve kot tist S6.
tongue-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Nori so davki, marsikaj bi že kupil če ne bi blo vsaj tistega davka na lukzuz nad 2500 kubikov.

Za kako hitro stvarco se tud papirje da kupit v Slo, sicer pa gledam take počohane zadeve kot tist S6.
tongue-1.gif

No saj realno gledano te drapnejo nekje za 16%, če ti švaba lahko odšteje MwSt.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
?

Če ti švaba odšteje davek, potem ga plačaš tukaj 22% namesto 19%. Pri nas so taki hlodi, da ti tudi davek zaračunajo na bruto znesek, kar je popolna davčna neumnost in velika napaka.

Skratka, ne vem če bo kdo še uvažal te zverine, jaz nimam srca dat 10k€ državi. Sem bil že skoraj odločen za enega E91 330d, potem sem se pa premislil, ko sem bratuškovo gledal na TV (3200€ bi blo davka).
uf-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Čak, če mi švaba odšteje davek, potem plačaš DDV, DMV in luksuzni pribitek?!!?!?!?!?!?!?!?!??!

Jaz se selim v avstrijo.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Yes... davek je treba nek plačat in najbol, da ga v tujin pustiš če ne kupuješ na firmo. Dealerji tko pušijo 3% razlike, ker neto kupijo in bruto prodajo oz. se to itk prenese na kupca.

Za privat pa tako kot si napisal ja, je pa davek na luksuz pač del DMV. Boš moral gledat sodobne bencinarje ali pa kak BMW 2l dizl ma izredno nizke izpuste tudi v seriji 5 in plačas vse skup 3-6% DMV. Bencince 2.0T se tud da dobit za 3 ali 6% DMV...za prave motorje je pa tudi davek pravi.
frown-1.gif

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Ja kaj si pa drugega mislil, itak da ti nabijejo vse skupaj .... idiotizem da ni večjega ... tako pri uvozu, kot vsako leto pri lupljenju s cestnino. Avti z motorji s prostornino nad 3l se sploh ne izplačajo več imeti, že za 3.0 te ogrnejo ...
tongue-1.gif

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Yes... davek je treba nek plačat in najbol, da ga v tujin pustiš če ne kupuješ na firmo. Dealerji tko pušijo 3% razlike, ker neto kupijo in bruto prodajo oz. se to itk prenese na kupca.

Za privat pa tako kot si napisal ja, je pa davek na luksuz pač del DMV. Boš moral gledat sodobne bencinarje ali pa kak BMW 2l dizl ma izredno nizke izpuste tudi v seriji 5 in plačas vse skup 3-6% DMV. Bencince 2.0T se tud da dobit za 3 ali 6% DMV...za prave motorje je pa tudi davek pravi.
frown-1.gif

Jp, R4 mlinčke (k sreči so novejši kar zmogljivi
smile-1.gif

Jason

Fizikalc
20. avg 2009
691
51
28
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Čak, če mi švaba odšteje davek, potem plačaš DDV, DMV in luksuzni pribitek?!!?!?!?!?!?!?!?!??!

Jaz se selim v avstrijo.

pred tem si za vsak slučaj poglej, koliko so avti obdavčeni v AT

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.585
339
83
Kras
www.mtl.si
Citat:

Jaz se selim v avstrijo.
Zanimivo razmišljanje. Od kje ti logika, da ti bo Nemc odbil DDV in si prišparal cca. 15% (ja 15 in ne 19, ker od bruto vrednosti je znesek DDVja cca. 15%), ti ga pa tukaj ne boš plačal?
grin1.gif

Kar se pa tiče DMVja in davka na prostornino. Narediš tri otroke in lahko enkrat na tri leta pripelješ novo mrcino dol. Brez DMVja in davka na luksuz. Ali pa kolega, soseda, ki jih ima pobaraj, če ti je pripravljen pomagat.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Ta bi bil bolj za v zabavne podrobnosti... max. oprema, hartge, m optic itak naknadno nabit gor, kot nov...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:

Jaz se selim v avstrijo.
Zanimivo razmišljanje. Od kje ti logika, da ti bo Nemc odbil DDV in si prišparal cca. 15% (ja 15 in ne 19, ker od bruto vrednosti je znesek DDVja cca. 15%), ti ga pa tukaj ne boš plačal?
grin1.gif

Kar se pa tiče DMVja in davka na prostornino. Narediš tri otroke in lahko enkrat na tri leta pripelješ novo mrcino dol. Brez DMVja in davka na luksuz. Ali pa kolega, soseda, ki jih ima pobaraj, če ti je pripravljen pomagat.

Čak, dejansko potem pač moraš bit 3 leta lastnik ampak teh 15k eurov odpade?

Moja bi sicer mela 3, jaz pa do zdaj nisem bil za to
evil.gif

hysterical-1.gif