Kaj se je zgodilo s policijo?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Tudi jaz jih dejansko več videvam..ne da so zdaj bolj opazni ampak enostavno so.

Zjutraj ob 6ih ne pomnim kdaj sem nazadnje videl policaje..v roku 3 tednov sem 2 x nabasal nanje. Čez dan dostikrat kje stojijo (da bi kaj blazno merili niti ne videvam)..zgolj stojijo ob cesti.

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Typo, prej je bilo še prezgodaj. Klical sem 113.
smile-1.gif

2 pasova: na desnem strnjena stoječa kolona, na levem strnjena z izjemo cca. 500 m velike luknje (sedaj pa ne pretiravam) pred teslo - namenoma z malo začetnico. Definitivno ni bil avtopilot, če pa je bil, je avtonomna vožnja cca. 10 korakov nazaj v napredku.
smile-1.gif

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik afroC pravi:
V petek pa recimo kličem na 112, začnem razlagati, da frajer v temno modri tesli registrska KR RU XXX na gorenjski AC med izvozoma KR vzhod KR vzhod drži 1 km varnostne razdalje do avtov v stoječi! koloni.... še preden povem vse podrobnosti, mi sogovornik odvrne, da nimajo razpoložljive patrulje ter da naj se obrnem na najbližjo policijsko postajo.

Vsekakor mi je bila to prioriteta št. 1 na poti na morje.
rolleyes-1.gif

A gorenjska AC nima dveh pasov, kjer bi lahko nekoga, ki ima preveliko varnostno razdaljo v koloni, prehitel? Je tam delo na cesti, da gre po samo enem pasu?

Mimogrede, dvomim, da je imel Tesla 1km varnostne razdalje. Domnevam pa, da je imel vklopljenega avtopilota, ki sam drži varnostno razdaljo do naslednjega vozila in je verjetno imel nastavljeno na malo več, ampak ne spet 1km.

Ocenjeno 500m, imam nemara celo posneto... bom preveril. Kakorkoli, cca. 5 avtov za njim mu je trobilo, a se model ni dal motiti. Ko je bilo zastoja konec, je potegnil do 160 km/h, ko je na odstavnem pasu zagledal provido, je na polno začel zavirati (na cca. 100 km/h). Kandidat za odvzem izpitna dneva.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Citat:
Uporabnik afroC pravi:
V petek pa recimo kličem na 112, začnem razlagati, da frajer v temno modri tesli registrska KR RU XXX na gorenjski AC med izvozoma KR vzhod KR vzhod drži 1 km varnostne razdalje do avtov v stoječi! koloni.... še preden povem vse podrobnosti, mi sogovornik odvrne, da nimajo razpoložljive patrulje ter da naj se obrnem na najbližjo policijsko postajo.

Vsekakor mi je bila to prioriteta št. 1 na poti na morje.
rolleyes-1.gif
Ce nima patrulje je pac nima. Ce bi ocenil da je nujno bi pa z drugega obmocja eno poslal.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Pozdravljam večjo prisotnost policije na cestah, definitivno v Ljubljani, kjer je zadnje čase divji zahod glede upoštevanja CPP-ja.

Predlagam dvig zavarovalne premije na podlagi prometnih prekrškov. Večkrat, ko si ustavljen, večja bo premija.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.573
2.619
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Pozdravljam večjo prisotnost policije na cestah, definitivno v Ljubljani, kjer je zadnje čase divji zahod glede upoštevanja CPP-ja.

Predlagam dvig zavarovalne premije na podlagi prometnih prekrškov. Večkrat, ko si kaznovan , večja bo premija.

Fixed

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Naj bo. Policija običajno ustavlja, ko si prekršek že naredil oz kot vem ne more ustaviti, ker mu je dolgčas. Pa tukaj ne štejem akcij varen šofer, zimske gume itd.

matej_

Guru
25. okt 2007
2.123
655
113
Mene so do sedaj zmeraj ustavli z "kontrola prometa". Nikol ni bla kaka akcija al pa kj.
Pa me ne moti. Naj me ustavijo, nimam kj skrivat, pijem ne, avte imam brezhibne ker otroke vozim z njimi. Edino bi me motlo priznam da me z luckami ustavijo pa pustijo vse prizgano zaradi firbcev.
Aja moti me, ko se krivajo za zivo mejo. Majo en punkt tam ko se furam da morem zmeraj pazit da jih ni, ker tu ne gre za varnost ampak kasiranje, ker se ne mores niti varno ustavit, ko pa koncajo s tabo je pa edini izhod rikverc na glavno cesto proti savinjski. Ce pa stojijo pa so vidni pa kr naj opravljajo svoje delo.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
No v Ljubljani jih ful več videvam v zadnjem mesecu, me pa veliko mankrat ustavijo letos... veliko manj

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Citat:
Uporabnik afroC pravi:
Ocenjeno 500m, imam nemara celo posneto... bom preveril. Kakorkoli, cca. 5 avtov za njim mu je trobilo, a se model ni dal motiti. Ko je bilo zastoja konec, je potegnil do 160 km/h, ko je na odstavnem pasu zagledal provido, je na polno začel zavirati (na cca. 100 km/h). Kandidat za odvzem izpitna dneva.
Je bilo za zastoj krivo zožanje ceste / zaprt pas?
Potemtakem je tip igral šerifa in preprečeval "divjake" pri "prehitevanju".
Videno večkrat...

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Naj bo. Policija običajno ustavlja, ko si prekršek že naredil oz kot vem ne more ustaviti, ker mu je dolgčas. Pa tukaj ne štejem akcij varen šofer, zimske gume itd.

Pri nas se običajno ustavlja z lučkami, ki med postopkom ostanejo prižgane. Po večini se gre za kontrolo prometa.

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Citat:
Uporabnik afroC pravi:
Je bilo za zastoj krivo zožanje ceste / zaprt pas?
Potemtakem je tip igral šerifa in preprečeval "divjake" pri "prehitevanju".
Videno večkrat...

Točno, kvazi šerif. Ko sem ga nato po tistem divjem bremzanju prehitel po desni, mu pa ni bilo nič jasno.
hysterical-1.gif