Kaj se dogaja v Lj?

erikson

Guru
25. avg 2007
23.291
7.033
113
30. let Gasilske zveze Ljubljana. Na 20 lokacijah imajo vaje včeraj in danes do 22h.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.345
1.296
113
30. let Gasilske zveze Ljubljana. Na 20 lokacijah imajo vaje včeraj in danes do 22h.

O hudiča.
Jaz sem pa najprej na spin pogledal, pa nobenega drugega obvestila, kot 3 slikice za radiacijo. PA me je že malo zaskrbelo.

Priponke

• spin.png
    spin.png
    1,1 MB · Ogledi: 21

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.910
607
113
42
povsod malo
Vaja potres. 30 ur. 30 PGDjev v GZ Ljubljana.
500 udeležencev.
Danes 31.5 je še v Kranju prejšnji teden je pa bila v Celju.
Takšne vaje so zelo koristne za primer ko bo rušilni potres ker takrat smo sami za vse.
V Ljubljani imajo tudi opremo za civile - kramp in lopato zna uporabljati vsak, ker zasulo bo tudi gasilce.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.140
229
63
Vaja potres. 30 ur. 30 PGDjev v GZ Ljubljana.
500 udeležencev.
Danes 31.5 je še v Kranju prejšnji teden je pa bila v Celju.
Takšne vaje so zelo koristne za primer ko bo rušilni potres ker takrat smo sami za vse.
V Ljubljani imajo tudi opremo za civile - kramp in lopato zna uporabljati vsak, ker zasulo bo tudi gasilce.
Ne kliči hudiča, ker sam pride. Naj dvignem ves denar in ga zakopljem sredi vrta na prostor, kamor se ne bo nič zrušilo, da bom lahko prišel do njega? Naj skenslam vsa zavarovanja in vplačila, ker itak ne bom nič dobil, saj se bodo zrušile tudi vse zavarovalnice?

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.652
5.310
113
Ne kliči hudiča, ker sam pride. Naj dvignem ves denar in ga zakopljem sredi vrta na prostor, kamor se ne bo nič zrušilo, da bom lahko prišel do njega? Naj skenslam vsa zavarovanja in vplačila, ker itak ne bom nič dobil, saj se bodo zrušile tudi vse zavarovalnice?
Zavarovalnice se ne bodo "zrušile" zaradi potresam saj je večina potresa pozavarovanega naprej po svetovnih pozavarovalnicah.

V bistvu pa bo dobro imeti nekaj gotovine doma, v primeru nekega slabega scenarija.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.345
1.296
113
Ne. Poglej URL. Običajen javni pogled.
Ampak če pozoomiraš v Ljubljano, se prikažejo tisti trije radioaktivčki. Pomoje so označeni IJS, UKC in onkološki.

motofrik

Guru
24. dec 2009
3.207
684
113
tam ko se terc po tori rola
Včasih smo vsake toliko (vsako leto?) imeli NNNP vaje, kompletna država. Enkrat je bila tema potres, drugič vojna,... Ko sem bil vojski, je bila tam takšna vaja, jaz sem v porimeru tega bil zadolžen za odvoz inventarja... ko je bila ''opšta uzbuna'', se je vojska posedla na kamione, naložila orožje, futr,... in se odpeljala na zborno mesto 100 km iz kasarne. Zadaj je ostala ''pozadina'' in so nam na kamione naložili vrata, okna, postelje,..., pa ostali so goli zidovi...no, pa ni fora mojega pisanja v tem, pač pa o poti na zborno mesto. Jaz sem v kabini vozil zastavnika zraven, je govoril, kam peljati... V glavnem, zalutali smo. Se ustavimo na enem večjem makadamskem parkingu pred eno gostilno ali kako bi rekel, žar restavracijo... se najedli in napili...kdo bo plačal? -sve je to besplatno... so rekli.. je bilo malo rešpekta... kako se je zastavnik zagovarjal, ne vem... ker na zborno mesto smo prišli pozno zvečer...

• Všeč mi je
Reactions: luciano