Kaj bi pa ti zalivala z vodo polno klora, algicida in drugih kemikalij?Bazen je problematičen ker se vzame voda iz omrežja in potem izlije v graben. Da bi jo vsaj za kaj zalit ponucal...
Nič ne skrbi, mi jih imamo 5 pri hiši pa potem jaz še namesto tebe kakšno prižgemNe uporabljam klime. Tudi na morju je nisem, čeprav je bila v apartmaju.
Na koncu sezone malo počakaš in klor izhlapi.....,lahko porabiš tud za avto oprat,....Kaj bi pa ti zalivala z vodo polno klora, algicida in drugih kemikalij?
Kaj pa ostale stvari? Torej je voda dejansko lahko uporabna v primeru bolj suhe jeseni in potrebe po zalivanju? Če je temu res tako, je to super. Vedno me "boli pri srcu" ko spustim vso tisto vodo "v nič".Na koncu sezone malo počakaš in klor izhlapi.....
Gre se za prioritete. A če je suša je bolj pomembno da ti namakaš rit v vodi ali da ima se kdo vodo za kuhat živali...ali je sedaj k.smo svobodni nek.nov logik ?sandra
Za vodni krog si ze slisal?
Mi smo imeli desetletja vodo v omrezju iz grabna. Zakaj je ne bi smel nazaj v graben zlit.
Na primorsko jo vozijo iz Unice. A ni to tud nek "graben" tam pri Uncu?
Bistvebno vecjo skodo naredimo vodi pri uporabi v kuhinji / kopalnici (cistila) kot pa bazen.
Klor naceloma izhlapi, ne vem kaj se zgodi z algicidom,ph regulatorji pa najbrz tudi niso problematicni
Matey, ce je susa po uporabi bazena, obilno zalijem vrt z vodo. Zadnji teden ne dodajam vec kemije in voda vecino kemije izgubi.
Kaj počnete z namenom, da bo jutri svet manj ali vsaj enako uničen kot je bil včeraj?
Recimo..
Vse aparate imam A+++, izogibam se plastičnim vrečkam, kupujem električni avto...
Pa pustimo ob strani debate, da to delajo samo pusiji, da je vse samo zarota in podobno.
Kopi premoga oz. lignita.
Sem napisalBazen je problematicen z vidika dodajanja kemije v bazen. Ce je vode dovolj, je vseeno ce jo po ceveh spravis do bazena in potem izhlapi oziroma jo po sezoni spustis nazaj v naravo. Vode v bazenu " ne predelas, niti ne porabis.
Resno? Resno me to sprašuješ? Hiše so pač bolj potratne, kot več stanovanjski blok. To je dokazano. Že sama gradnja, ki vzame tudi več prostora. Na enako parcelo kjer stoji eno družinska hiša lahko postaviš blok kjer lahko živi vsaj 20 ali več ljudi. Manj je potrebno kopati za vso infrastrukturo (ceste, elektrika, vodovod....) Zgoščenost prebivalstva omogoča boljši javni potniški promet, mnogo poti lahko opraviš peš ali s kolesom. Ljudje v hišah morajo obvezno imeti avto s katerim prevozijo vsak dan lepo število kilometrov. Poleg tega ljudje v stanovanju ne potrebujejo toliko enen navlake (orodja, stroji..) kot v hišah. Dejansko tudi prostora nimajo za vse to.... Evo samo nekaj malega za začetek. Pri teh stvareh moraš videti nekoliko širšo sliko.Da imaš hišo, velik vrt, bazen, s čim tukaj osnažuješ okolje?
saj je bilo že debate da je to delo grdih rusov ki so v bruslju lobirali da je zeleno samo na plin. Človek pomisli da so tole planiral že desetletje?zakaj so pa nuklerake zaprli? kje je tista pregovorna švabska pamet?
Drži.Resno? Resno me to sprašuješ? Hiše so pač bolj potratne, kot več stanovanjski blok. To je dokazano. Že sama gradnja, ki vzame tudi več prostora. Na enako parcelo kjer stoji eno družinska hiša lahko postaviš blok kjer lahko živi vsaj 20 ali več ljudi. Manj je potrebno kopati za vso infrastrukturo (ceste, elektrika, vodovod....) Zgoščenost prebivalstva omogoča boljši javni potniški promet, mnogo poti lahko opraviš peš ali s kolesom. Ljudje v hišah morajo obvezno imeti avto s katerim prevozijo vsak dan lepo število kilometrov. Poleg tega ljudje v stanovanju ne potrebujejo toliko enen navlake (orodja, stroji..) kot v hišah. Dejansko tudi prostora nimajo za vse to.... Evo samo nekaj malega za začetek. Pri teh stvareh moraš videti nekoliko širšo sliko.
sam ne jamrat potem zakaj rabmo zidat nove elektrarneNič ne skrbi, mi jih imamo 5 pri hiši pa potem jaz še namesto tebe kakšno prižgem
sam ne jamrat potem zakaj rabmo zidat nove elektrarne