Kaj počne ta helikopter(zrakomlat)?

Pongo

Pripravnik
19. jul 2007
644
0
16
Obišči stran
Kaj počne ta helikopter, ki sumljivo nizko preletava območje okrog Litije?
Slika travnike zaradi subvencij kmetom, ali kaj drugega?

Našel sem spletno stran podjetja FLYCOM, kot je napisano na helikopterju.
Flycom

zoom_17422531.jpg

erikson

Guru
25. avg 2007
22.724
6.499
113
Citat:
Uporabnik Pongo pravi:
Kaj počne ta helikopter, ki sumljivo nizko preletava območje okrog Litije?
Slika travnike zaradi subvencij kmetom, ali kaj drugega?
Ponavadi pregledujejo daljnovode za ELES, iščejo morebitne preobremenjene točke (na termalni kameri se vidi višja temperatura, podobno kot na letališčih preverjajo morebitne potnike z gripo).

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Točno ta je 10 dni nazaj lebdel nad sosedovo hišo.

A nima helikopter nekega minimuma pod katerim ne sme letet? Nad sosedom ni bil več kot 10m visoko, kar se meni zdi skrajno nevarno.

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
843
22
18
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Citat:
Uporabnik timecop pravi:
Ta helikopter preverja daljnovode z IRkamero.

zmaga.gif

napake na daljnovodnih vodnikih in izolatorjih

Groza, upam da ne bodo preverjali električne napeljave nad progo SŽ, tam vlaki potem ne bodo več vozili
hysterical-1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Citat:
Uporabnik Baltazar pravi:
Točno ta je 10 dni nazaj lebdel nad sosedovo hišo.

A nima helikopter nekega minimuma pod katerim ne sme letet? Nad sosedom ni bil več kot 10m visoko, kar se meni zdi skrajno nevarno.

In zakaj nevarno? Sej tut če bo 100m nad bajto, lahko vseeno pade na njegovo
grin1.gif

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Helikopter lahko varno pristane tudi če mu odpove motor, ker ga vrtenje rotorja zavira. To je kontroliran manever, ki ga mora znat vsak pilot helikopterja. Obstaja pa nek minimum višine, pod katerim ta manever ne uspe. In po moje pod to višino ne sme letet.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Določene zadeve je očitno potrebno izvajati z nižje višine. Podobno velja za druge zadeve v zvezi s pregledovanjem, sicer tudi cestarji ne bi smeli ustavljati svojih vozil na avtocestah.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

A lahko to še malo bolj fizikalno razložiš?

Ne razumem čisto... Torej če na 1000m višine helikopterju odpove motor, lahko teoretično varno pristane? Kako lahko rotor nudi dovolj velik zračni upor, da prepreči katastrofalen padec?

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Obstaja pri nas kak žirokopter , mislim da se tak reče , (dal se je malo videt v filmu mad max 2 ali 3) ,,
avionček z vrtečim krilom , ?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Torej če prav razumem, zrak, ki prihaja od spodaj, vrti rotor, ki posledično ustvarja nekakšno zračno blazino, na kateri helikopter jadra proti tlom. Zapovrh pa preko menjalnika ta zrak poganja še repni motor, tako da lahko pilot dejansko vodi pristanek.

Če je helikopter prenizko, ni časa, da bi se smer vrtenja rotorja obrnila in zgrmi na tla.

Genialno!
zmaga.gif