Kaj narest, če nekdo na šihtu non stop tarna?

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.611
1.138
113
Titograd
Verjamem da je včasih pač fajn biti tiho v takih primerih, kako dolgo pa vam gre to? Jaz sem taki da sem tiho, dolgo sem sposoben prenašati marsikaj, ko mi pa poči pa mi res hudo poči. Dolgoročno poleg takega človeka ne bi zdržal, ne da bi mu povedal enkrat svoje.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.435
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Tiho sem dokler mi ne poči. Potem sem pa jaz kriv, ker se tako obnašam do nadrejenega.

Sem se od danes odločil za čist nekaj novega. Ne bom se čisto nič več živciral. Škoda mojih živcev, mojga zdravja. Tako kot vožnja na cesti. Lahko se pustiš zživcirat in prideš s 160 pritiskom na šiht..., lahko pa zignoriraš in si prihraniš živciranje in življenje je lažje.

Kar pa ne pomeni, da se bo toleriralo nesramnost ali kakšno kršenje pravil. Potem gremo lepo do direktorja oddelka in bmk.

Pa od danes začnemo z glasba terapijo.

Ena boljših izjav sodelavke: "Jaz prav vidim, da teb ni več do tega šihta. Zato se pa tud večkrat sporečeva."

Ker men ni do šihta...in ne zato, ker bi bila zmaj.
grin1.gif

PS: Najboljša izjava sodelavca. "Sam še ta teden, pa gre končno na dopust. Komaj čakam. Imam občutek, kot da grem jaz na dopust".
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Kaj narest, če nekdo na šihtu non stop tarna in teži...že par tednov vliva negativno energijo, grdo opravlja, žali.... STanje v pisarni je takšno, da se ne pogovarjamo več. S sodelavcem se samo še prek MSN-ja pogovarjava (sediva 4m stran), ker ni več želje po pogovoru.

Ne štekam kako je lahko človek noooon stop slabe volje in težak. Da ne rečem, da je ta ista oseba po defaultu deloholik in perfekcionist, ki "ima vedno, vedno, vedno prav" (seveda nima, samo tega ne moreš dopovedat).

Druga težava pa je, da ima ta oseba v pisarni najvišji "čin" med nami.

Zašpecat direktorju oddelka verjetno ni kul it... vzdušje je čist bedno.
bonk.gif

A je ta oseba prišla k vam preko Zavoda za zaposlovanje ?

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
to je pa res velik problem....ker vidim da je ona glupača, bodi ti pametnejši od nje....
cheer.gif

ob enem si pa vse situacije zapisuj, dan ura in kakšno krivico ti dela....
cool-1.gif
potem pa čez kak mesec na lepem (ne med pričkanjem, kreganjem...) stopi v njeno pisarno, se usedi in reči...:
glej Štefka, jest vem da si ti pametna, sposobna lepa.....ampak poglej, tako več ne gre....tu imam spisek tvojih kršitev ,katere lahko vsi ostali v pisarni potrdijo....tvojemu načinu dela se v današnjih časih reče MOBING, prosim te naj se to niti enkrat ne ponovi, drugače te bomo prijavili na ustrezno inštitucijo
cheer.gif

hladno ustaneš in greš...verjemi, cel teden nebo prišla k sebi!! ....OD TAKRAT BOSTE IMELI MIR, ČE NE VSI, PA SAMO TI!!!
taki ljudje, ki se izživljajo nad drugimi so v osnovi zelo mejhni in bogi....bojijo se samih sebe, kaj šele drugih...kot si omenil je prijateljica z svojim šefom in misli da ji noben nič ne more...pozablja pa da ima tudi njen šef šefa...ko se tega enkrat zave, ti bo iz rok jedla...
cheer.gif

PREVERJENO, DELUJE!!
cheer.gif

P.S. kjer vladajo ženske je živ POGREB!!!..
bonk.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.435
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Jaz ne smem tarnat. Mi je bilo rečeno, da se ne sme tarnat,jaMbrat....tud če je za 16 ur dela. Da se pač to ne dela in ničemur ne koristi.

Resno mislim, to je rekla.
smile-1.gif

Nikka

Pripravnik
8. avg 2007
531
11
18
MB
kid.kibla.org
Enkrat, ko bo spet začela, lepo skoči v besedo, pa začni v stilu: ja, pa koliko imam šele jaz dela, ta problem, on problem, pa to, pa tisto, pa tretjo, saj vem, da nič ne koristi, če se jamBra, samo, ko ste lih začeli
grin1.gif

Dante

Pripravnik
3. sep 2007
544
0
16
Mislim, da ima ta oseba hud problem sama s sabo. Po domače kompleks, da se ne čuti dorasla svojemu položaju zato se mora skoz potrjevat pri drugih.
Rešitev: poiskat obvozne poti mimo nje do višjega od nje, ki mora prej ali slej videti situacijo in ukrepati. Če pa to ne gre je pa samo vprašanje koliko časa bo firma še obstajala.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.435
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Jaz mislim, da bo samo enkrat počilo, pa bo šlo v kur*c vse. Bomo videli komu bo najprej počilo.
cheer.gif

Za to žensko pa vem, da ne bo nikoli dober vodja. Sicer inteligentna in zelo sposobna, ampak čist popolnoma brez emotional inteligence, control freak, vedno imam jaz prav oseba, za katero so vsi ostali glupi in nesposobni. Predvsem luštne asistentke so vse po vrsti čist bedne in glupe..., tipi so glupi....kakšna antipatična debeluškasta piflarka pa dobi celo pohvalo, če le nima dobre postave.
smile-1.gif

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Zadel si bistvo - na daljši rok zadeva vodi v k....

Očitno pa tudi njeni nadrejeni ni sposoben, da bi opazil, da ima velik problem med podrejenimi in da nekdo ni dorasel svoji vlogi vodje. Na račun slabega vodenja pada produktivnost, motiviranost, kreativnost... saj zaposleni za takega idiota nimate volje delati.

Mogoče še to - na prvem mestu po pomembnosti pri dobrem vodji sploh ni njegova strokovnost - če ve dobro voditi ekipo npr. 5 ljudi, ne more biti pametnejši od njih. Če pa ve izkoristiti njihov potencial pa je to zlata vredno. Med najpomembnejše lastnosti dobrega vodenja spada:

1) njegov odnos - npr. da posluša, da ve pohvaliti, da ne kritizira, da ne žali, da vpraša za mnenje (čeprav zadevo obvlada), da nudi in tudi sprejema pomoč, da svetuje, da ne opravlja ...
2) da ima osebno integriteto - poenostavljeno povedano da dela to kar govori.

Pa še malo - tako kot stroji imamo tudi ljudje "gumbe" za upravljanje. Problem je v tem, da jih malokdo ve uporabljati. In upravljati človeka se učiš celo življenje, vendar osnovna pravila so jasna in ko jih osvojiš v vodenju uživaš... Občutek, da ti nadrejeni/podrejeni zaupa, ti pomaga, te vzpodbuja ipd. je za dobrega vodjo neprecenljiv... in obratno!

lp

Nazadnje urejeno:

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Ja danes je vedno več takih sodelavcev. Sem opazil, da imajo večinoma probleme z njimi taki, ki niso ravno samozavestni in ne obvladajo svojega dela, zato pa se znašajo "inteligentnejši" nad slabšimi. Tega je v zdravstvu veliko
smirk-1.gif
- diplomirana ,srednja, zdravnik...

Začnite jo loviti na njenih napakah se bo hitro umirila
wink-1.gif
Ampak pod pogojem, da jih vi NE delate.

Nazadnje urejeno:

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
Accord dokler bo papir prvo in edino merilo pri kadrovanju bo tako kot je.....enačimo strokovno znanje in sposobnost vodenja, žal to dvoje nima nič skupnega...
ko se bojo začele ocenjevat kvalitete posameznika, bojo stvari drugačne....

vse preveč je izobraženih in "pametnih" na vodilnih mestih, kljub temu da niso sposobni niti dober dan rečt......kaj šele dela z ljudmi....
bonk.gif

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
zmaga.gif
Sicer je nekaj podjetij pri nas, ki jim je jasno, kaj dolgoročno vodi k uspešnosti podjetja. A na žalost jih je še vedno premalo in bojim se, da bo tako tudi ostalo, saj se premalo vodilnih zaveda pomembnosti tega področja poslovanja!

Nazadnje urejeno:

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
Citat:
saj se premalo vodilnih zaveda pomembnosti tega področja poslovanja!
ni se jim treba zavedat....sej ko bo voda v grlo tekla, jim bo posveti....jest se samo bojim, da večini prepozno....