Uporabljate neposodobljen brskalnik. Ta ali druga spletna stran morda ne bo prikazana pravilno. Posodobite brskalnik ali uporabite alternativni brskalnik.
Meni najbolj na splošno v picasi manjka funkcija da bi na slike lahko dodal kakšen text, Da bi na fotke za katere določiš da jih uploada avtomatsko dodal npr. ime in priimek oz kakšen © by ......
Do jeseni ga ni bilo - sedaj pa sem pogledal in vidim, da so v novembru dodali to funkcionalnost (zraven pa nekaj vsebinskih sprememb pri gledanju RAW formata). Se opravičujem - vendar mi je slovenska verzija popila precej krvi (čeprav sem zagovornik slovenjenja), ker toliko zamuja pri menjavah verzij.
Ali kdo uporablja Digital Photo Professional, program, katerega priloži Canon pri nakupu EOS-a?
Jaz se kar precej mučim z njim. Niso mi pa jasne vse funkcije. Ravno tako ne najdem opcije za poravnavo slike. Malo čudno se mi zdi, ta je tak program ne bi imel. Pa okvirja okrog slike tudi ne zna narediti. Ali pač?
Jaz DPP sicer uporabljam, vendar izključno za pretvorbo iz RAW v TIFF (ali JPG). Torej predvsem White Balance in osvetlitev, barvne korekcije. Za vse ostalo (tudi za to kar sprašuješ), pa rajši druga orodja (Photoshop).
Za pregledovanje in enostavno obdelavo je meni daleč najbolj všeč FastStone.
Manjši popravki kot so obračanje, dodajanje teksta ali okvirja, odprava rdečih oči ipd, se naredi brez vsakih komplikacij.
Ta stran uporablja piškotke, ki vam pomagajo prilagoditi vsebino in funkcionalnosti ter obdržati prijavo, če ste registrirani.
Z nadaljnjo uporabo tega spletnega mesta soglašate z našimi piškotki.