Kaj menite o novem POLU?

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:
in kaj je 3 valjni mlinček z prosotrnino 1.2 cenejši recimo od 4 valjnika z 1.2 in isto konji.s tem da se 4 valjnik lepše odziva,mirnejše teče in je nasplošno manj obremenjen med vožnjo tako motor kot voznik
Proizvdna cena trivaljnika je nižja od proizvodne cene štirivaljnika.

proizvodnja da,vzdrževanje in registracija pa žal ne.upam da se ne bo kdo spomnil narest 1.4 motor z 2ema cilindroma
aplauz.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.266
1.895
113
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Polo mi sicer deluje čisto korekten. Problem nastane, ker je njegova konkurenca oblikovno, motorizacijsko in cenovno vsa po spisku bolj zanimiva.

Bodi konkreten.

Seveda, čisto konkreten. Bolje od polota zgledajo čisto vsi. Grande punto, corsa, clio, fiesta, mazda 2,ma še stari getz izgleda lepši. Motorji pa itak.

Se mi je zdelo da boš ja
evil.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.090
113
Titograd
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Če se ti zdi katerikoli vw ali audi od znotraj in zunaj lepo oblikovan spadaš v skupino ljudi, ki imajo do dizajna poseben odnos. Bodi ponosen, ker si poseben.

Poseben si ti ker kočijo od cliota sem tlačiš
smirk-1.gif
In večina švabskih avtov mi ni ne lepih, ne grdih, nov polo je eden zelo redkih ki mi je lep. Sicer pa so mi bolj všeč italijanske poteze.

lager

Pripravnik
3. dec 2008
383
1
16
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Če se ti zdi katerikoli vw ali audi od znotraj in zunaj lepo oblikovan spadaš v skupino ljudi, ki imajo do dizajna poseben odnos. Bodi ponosen, ker si poseben.

Kmečka ideologija, traktor je grd, na cedilu te pa nikol ne bo pustil.
Spet, važno da je VW, pa samo za h maši pa v 'štacuno'

mitja155

Pripravnik
19. apr 2008
569
12
18
43
LJ
Klasični odgovori.... iz vsakega tabora svojega hvali...

1.2 tce sem peljal in je motor trapast... dobesedno... pod 2500 mrtev, potem se zbudi, rukne in nikamor ne gre... žur... notranjost je uboga... ESP ja nima... za vse šumaherje na forumu je pa to itak bv...

In ko je SimonVI napisal da se mu ESP težko vklaplja... sem se spomnil anekdote, ko so šli fiatovci na tečaj varne vožnje.. in je imel en non stop probeleme z ABSom... enkrat se je prižgal, drugič ne...
smile-1.gif
zdej pa ujem avto, če si frajer...

smile-1.gif

lp

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:

Poseben si ti ker kočijo od cliota sem tlačiš
smirk-1.gif
In večina švabskih avtov mi ni ne lepih, ne grdih, nov polo je eden zelo redkih ki mi je lep. Sicer pa so mi bolj všeč italijanske poteze.

Zelo lepo in brez sarkazma sem napisal svoje mnenje. Pač je res, da rabiš poseben odnos do dizajna, da so ti všeč takšni avtomobili, ki so brez občutka za detajle pri oblikovanju. Nikjer nisem omenil, da so grdi. In tudi sicer nisem nikjer posebej izpostavil cliota kot cvet lepote ali tehnike. Ima pa renault neskončno več občutka za detajle pri oblikovanju kot vw.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
V moji ibizi je celotna armaturka iz trde črne čipurske plastike. Za marsikoga znamenje prestiža in urejenosti
bonk.gif
Valjda je armaturka v grand scenicu par stopenj pred temi črnimi skropucali. Je vsaj SPREMEMBA.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.005
10.754
113
kod Džej-Zija
Ko sem primerjal plastiko armature Grand Scenica in Tourana, mi je Touranova delovala neprimerno bolj kvalitetno. Ne meči pa v primerjavo s Scenicom Ibize, ki je bistveno nižje rangirana, pa verjetno še precej starejša.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Potem pa se malo beri, očitno pozabljaš kar sam pišeš
smirk-1.gif

Reno pa občutek za detajle
hysterical-1.gif

Hm, sem pogledal nazaj pa nikjer nisem hvalil cliota. Enkrat sem napisal, da mi clio 3 ni všeč za vozit in pa da je 1.2tce (ki nima neposredne veze s cliotom) zelo uredu motor v primerjavi z vw-jevskimi skropucali (kar je povsem res).

Da pa ima renault občutek za detajle pa dokazuješ sam, ki se tako zelo zgražaš.

Mi mečeš vse to naprej ker imam enega ubogega cliota parkiranega v garaži na alterju? Nisem poseben renault fan, niti nisem mnenja, da je clio posebej super avto. Imam pa dva avta, in med cliotom in ibizo mi je clio mnogo ljubši. Je tisti, ki se ne pokvari in v katerem nisem utrujen po 120km vsak dan. Ibiza pa zadnjih dveh kategorij ne pokrije.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Ko sem primerjal plastiko armature Grand Scenica in Tourana, mi je Touranova delovala neprimerno bolj kvalitetno. Ne meči pa v primerjavo s Scenicom Ibize, ki je bistveno nižje rangirana, pa verjetno še precej starejša.

Ibiza je praktično isti šmorn kot polo, sicer prejšnji model, ampak o njemu se je tukaj govorilo.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:

Ibiza je praktično isti šmorn kot polo, sicer prejšnji model, ampak o njemu se je tukaj govorilo.

Naslov teme je "Kaj menite o novem POLU?"

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik shift pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:
in kaj je 3 valjni mlinček z prosotrnino 1.2 cenejši recimo od 4 valjnika z 1.2 in isto konji.s tem da se 4 valjnik lepše odziva,mirnejše teče in je nasplošno manj obremenjen med vožnjo tako motor kot voznik

proizvodnja da,vzdrževanje in registracija pa žal ne.upam da se ne bo kdo spomnil narest 1.4 motor z 2ema cilindroma
aplauz.gif
Ker je cenejša proizvodnja, je lahko tudi prodajna cena nižja ...

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.090
113
Titograd
Kak se ne bi če so pa grdi avti
smile-1.gif
Kar še ne pomeni da ima firma, ki je zmazek naredila, "občutek za detajle"

Po lepoti ga uvrščaš ob bok mazdi 2? Ma niti blizu ji ni. 120 km narediš in nisi izmučen? Zakaj pol folk ki dela podobne km kupuje veliko večje avte, če je že tak mali jajček tako udoben?

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:

aplauz.gif
Ker je cenejša proizvodnja, je lahko tudi prodajna cena nižja ...
ko bi vsaj bila cena nižja.tako pa so grande punto,corsa,i20,tudi yaris 3 valjni,clio... cenejši.
se mi zdi da celo vsi avti edino fiesta je dražja

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik shift pravi:
ko bi vsaj bila cena nižja.tako pa so grande punto,corsa,i20,tudi yaris 3 valjni,clio... cenejši.
se mi zdi da celo vsi avti edino fiesta je dražja
Bemti. Potem grem pa pogledat tašvoh polo vs tašvoh grande unto z normalno opremo (v tej temi sem jo že naštel), pa je grande punto jurja dražji. Pri Corsi normalne opreme s tašvoh motorjem sploh ne moreš dobit, Yaris ni isti velikostni razred (pa dražji je oz, nekaterih delov opreme sploh ne moreš dobit), Fiesta je orenk dražja ...
Edino Hyundai je par sto (okolo 300) evrov cenejši. Renaultov konfigurattor je sicer zanič, ampak se mi zdi, da je tudi Clio cenejši, morda celo cenejši od Hyundaija.

Tko da, tule ste vsi neki hudi strokovnjaki. Najbolje, da se kar na vas obrnem da mi te ful huo ugodne cene, ki jih zgleda najdete, zrihtate za naslednji avto, ki ga bom kupil ...