Kaj je vse Mobing?

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
beseda. sej tudi za tiste iz "levih" faksov in šol ni tako težko, ampak si moraš tisti poklic želet in potem tudi delaš v tej smeri da dobiš zaposlitev, imaš tak krog ljudi, znancev, strmiš in veš za ta delovna mesta. in tako se odpre, mogoče ne prvi mesec, zagotovo pa drugi. Za jebivetre tipa sem študent da lahko pijem in se veselim (ni važno kam hodim in kaj sem doštudiral/došolal, sam da ne težijo) pa verjamem, da ni z rožicami postlano.

ljudje z uporabnimi relativno specifičnimi znanji bodo imeli dela kolikor češ na razpolago. Pa tukaj ni govora samo o višje izobraženem folku.

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
maxi, za tebe vem da ena od slednjih, luzerka bolj kot ne.

Veš? K... ti veš. Ali me poznaš? Po katerih kriterijih si me ocenil preko ALTER-ja, da sem luzerka?
crazy1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.412
5.658
113
Cool.....sam pazi da te dolge roke ex šefa ne dosežejo iz druge pisarne
smile-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
no vidiš, čestitke..a se bo tudi na plači kaj poznalo? v plus mislim
wink-1.gif

@maxi - ja tako nekako, po kup nebulozah in jamranja kolk je zivljenje nepravično. sej mogoče ni tako, a zaenkrat imam takšen vtis..lahko pa napišeš kaj pozitivnega o svojem poklicu in zadovoljstvu in tako, pa lahko spremenim mnenjem. nisem trd.

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.070
110
63
@ynose cestitke

@zetko, tudi za kemike in farmacevte ni vec postlano; v Plivi so jih nekaj tisoc odpustili in sedaj v Novem Mestu raje jemljejo Hrvate kot pa (pre) drage Slovence, Lek gre pa tudi rakovo pot

@sajkek, prav imas da nekdo s specificnimi znanji in spretnostmi lahko dobi sluzbo, ja pa teh ljudi (med katerimi si) manjsina. V normalnih razmerah se ljudje zato oklepajo sluzbic.

Iz mojih izkusenj mobbinga ne opredeljuje obnasanje drugih do tebe na delovnem mestu ampak kako ti dojemas to obnasanje (bodisi od sefa bodisi od sodelavcev).

imeli smo sodelavca: pridnega, urejenega, nikoli v kavbojkah, odgovornega, tihega, ampak kadar je pa kaj povedal, ali se raje napisal po mailu je imeo rep in glavo ter bilo strukturirano; ki se je pritozil generalnemu, ker ga je sef hotel poslati na eno konferenco predavat in kjer bi moral odgovarjati na vprasanja iz publike.

v oddelku pa smo imeli tudi punco, ki je se kot studentka v firmi delala vsepovsod od vlozisca do knjiznjice. In je bila tip zafrkljive punce, ki je nosila Dr Martenske, kratka krila pri 180 visine in dolgih temno blond laseh in ostrem stajerskem jeziku. Ona je prosila za premestitev k nam ker se je v starem oddelku "pocutila staro, ker je nihce ni zafrkaval, drazil kot blondinke, in ji dal vedeti da je lustna".

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Moj qrac je tak na easy. Frend (njegov oče) ima manjšo firmo (en kombi) ki se ukvarja z prevozi vsega kaj se da naložit,
čisto slučajno je naletel na podoben šiht (dostava blaga za neko firmo), ki mu je polek redne zaposlitve nudila tudi večjo
plačo kot mu je lahko nudil oče kateremu je pomagal samo ob vikendih in seveda je pograbil, šel na razpis, povedal da ima izpit
6 let, brez prometne nekaznovan, kombiji so mu v krvi, zna tudi pošrufat bilokaj na motorju, skratka kandidat pa pol, pa šihta ni
dobil...

Ni obupal, pošiljal prošnje na DHL, vse možne logistike, in če je mel srečo, res veliko srečo, so mu odpisali da so iz raspisa
zbrali nekoga drugega.

Kompleten sistem je nastavljen, velika firma, išče uslužbenca, torej komerciala z 5imi kokodajkami, ni vrag da nebo ena enega svojega uštulila.

Težko je dobit 1k€ šiht, da lahko barem normalno shajaš z najemnino, minimalnim leasingom in tekočimi stroški ter hrana,
za 600€ šihte se folk cufa, kajšele za kaj spodobnega, in šiht v dveh dneh brez vez via internet... No-go.

Dokler nisi doktor medicine.

Najbolj me raspali da folk govori kak službe so, ko pa vsi vemo da služba danes je pes za dobit.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
ja jebiga, ne moremo bit vsi taki genialci kot sisek, ko ga v vsakem trenutku čaka 10 služb
hysterical-1.gif

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
šofer kombija pač ni poklic, to sem lahko tud jaz, pa vaški pijanček z b kategorijo..
wink-1.gif

Jaz res ne vem kje vi živite, ampak jaz osebno ne poznam nobenga ki bi bil brezposeln, pa v familiji nismo neki bogatuni z vezami itd... celotno sorodstvo, vsi znanci, vsi lepo nekaj delajo za ljubi kruhek, vsak po svoje, za svoj denar. Lahko pa da imajo vsi v moji okolici takšno hudičevo srečo.

okej malo lazem...gledam sosedo stara 30, ne vem če ima kak dan delovne dobe, šolo zagonla, delat se ji ne da... v katero kategorijo spada?

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
mislil si verjetno priučen poklic...

takih voznikov je res lahko samo v sloveniji kaj pa vem 1 mio? še mularija ki nima izpita zna kombi vozit
smile-1.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Kolikor gledam pri nas, so brezposelni samo taki ki: nimajo nobene šole dokončane, so v mladosti na veliko kadili travo, šmrkali koko, bili pijani vsak veæer.......

Kdor ima VSAJ srednjo šolo končano pa vsi delajo, tudi kakšen tak ki je priden in ima samo skrajšani program narejen ima službo in to dobro plačano. Pač človek je priden.

To pa govorim za populacijo 25-30 let.

Tudi trditev, da če dobro delaš in si sposoben, dobiš oziroma zamenjaš službo lahko že jutri, DRŽI !

LP

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
hvala doctor, sem mislil da živim sam na nekem čudnem otoku na čudnem planetu