Citat:
Uporabnik miklavz pravi:
Lejte, mu je pač počlo; se nič ne čudim. Stopnja arogantnosti nedeljskih pohodnikov, nabiralcev gozdnih sadežev, nadebudnih kolesarjev (ki se pripeljejo na lokacijo uničevanja narave z BMW X5, tam pa raztovorijo bicikl za 5000€) in podobnih se neverjetna - in se je ne spomnim izpred 20 let.
Posebej prebivalci vasi v okolici Ljubljane smo ogroženi; verjetno je podobno v okolici vseh večjih mest v Sloveniji.
Toleranca gor ali dol - prideš iz službe in najdeš na svojem travniku 5-6 vozil boljših znamk, zaprejo ti dovoz do hiše in se še čudijo, kaj pizdiš...
Razrijejo ti zemljo, mogoče še kaj spečejo (in pustijo smeti za sabo) - ja, kaj pa je narobe s tabo, da se jeziš?
Če hočeš kositi moraš poravnati blatne kolesnice od ljudi, ki ne znajo speljevati.
Resnični dogodek izpred nekaj let (ja, takrat, ko so avti kampirali v predorih zaradi toče):
pride hči domov - pod nadstreškom parkiran mercedes, zraven pa laguna. V garažo sili majstr z BMW-jem. Hči je imela Cilota. Ko je opozorila dotične so jo ladno odj...li. Saj tvoj avto ni nič vreden, lej koliko stane moj... Pazi, na tuji zemlji, 30m od ceste.
K sreči sem kmalu tudi jaz prišel domov in so se nergajoče pobrali češ - kaj se pa jeziš? Res pa je, da sem takrat že šel proti drvarnici po kramp. Odpeljali so se, ko sem se vračal proti avtom z krampom v roki.
Nobeden ni bil iz te okolice - Ljubljančani, očitno...
In priznati moram, da me je v tistem trenutku bolel k...c za morebitne kasnejše odškodninske zahtevke - na prafaktorje bi jim razbil avte...
Pa naj mi kdo tukaj ne pridiga o kaki toleranci in nestrpnosti.
Seveda, po mestih pa znate vsa parkirišča zakoličiti, porampati in zakasirati...
Bože bože...
LPM