Kaj izbrati?

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Razmišljam o menjavi telefona in me zanima kaj bi bila primerna menjava za SE P1i.

Sam sem razmišljal o:
Nokia N95 8GB
Nokia E71
Nokia N82
iPhone

Kaj pa vi pravite?

Nazadnje urejeno:

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
N95 8gb (tu vem, da se bodo nekateri začeli usajati name), se mi zdi, da je nekoliko počasna.. Mogoče sem samo jaz taki 2 imel v rokah, vendar je glede na symbian fuuul počasna. Je navadna N95 dost hitrejša.
N71 je pa nova...
wink-1.gif
Tu je velik plus...
Lahka pa počakaš še malo na iphone 3g...
evil.gif

TheCjen

Pripravnik
31. avg 2007
139
0
16
Kranj
KSZ... Odvisno za kaj boš zadevo največ potreboval. Ne vem, ali si dejansko mislil N71, ali si se zatipkal za E71. N71 je stara škatla in ne vidim razloga da bi jo kupoval, E71 pa je zelo zmogljiva poslovna stvarca. Če ti je najpomembnejše brskanje po spletu pa vrži uč predvsem na iPhone 3G.

Lp. TheCjen

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
TheCjen, mislil sem E71 ja
tongue-1.gif

Glede na to, da imam zdaj P1i, želim tudi pri novem telefonu Symbian, GPS, velik zaslon, vrei fotoaparat in pa seveda hitro delovanje, ker P1i je pravi polž
smile-1.gif

Važno mi je tudi to, da lahko prebiram PDF in WORD dokumente in včasih internet preko WLAN-a.

Zaj sicer zgleda kot, da ne znam sam po netu poiskat kaj vse zmorejo telefoni ampak meni je pomembno, da preberem vaše vtise, ki ste jih dobili ob uporabi določenih telefonov
smile-1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Po teh zeljah, ti bo N95 8 GB sedla
smile-1.gif
Ima dokaj velik zaslon, je dovolj hitra, ima GPS, WLAN in vse kar rabis. Druga opcija je iPhone.
E71 mene osebno moti premajhen zaslon, ostalo je pa tako-tako
smile-1.gif

TheCjen

Pripravnik
31. avg 2007
139
0
16
Kranj
N95 in E71 res ustrezata tvojim zahtevam. Predvsem, ker imata Symbian. Sam bi kljub vsemu pogledal še iPhone 3G. Zaenkrat mu fali samo to, da TRENUTNO ni se nobenga 3rd party sw-ja za GPS, kljub temu da ima vgrajen GPS sprejemnik. Bo pa tudi to scasoma prislo. Vsaj od TOMTOMa prihajajo neuradne informacije. Sam sem bil dolgo casa zagovornik Nokiine E-serije in WM telefonov, predvsem HTC-ja. Vendar uporabniška izkušnja na iPhonu je res leta pred ostalimi, zato ga na tvojem mestu ne bi kar tako odpisal iz izbora. Konec koncev mu glede na tvoje zahteve trenutno fali samo turn by turn navigation, pa tudi to se bo scasoma resilo. Je pa bistveno hitrejsi od ostalih nastetih, predvsem po današnjem update-u na 2.0.1. Trenutno imam poleg 3G-ja se Tuch Cruisa in N95 8GB, pa eden sameva v predalu, drugega pa si je sposodila moja draga.

Lp. TheCjen

TheCjen

Pripravnik
31. avg 2007
139
0
16
Kranj
Saj po specifikacijah marsikateri telefon prekaša iPhone. Kot sem napisal imam tudi sam Touch Cruisa, ki je funkcijsko boljši, vendar mi le-ta leži v predalu odkar sem dobil 3G-ja. Zadevo je treba probat, da prideš do tega. Saj ne rečem, so ljudje, ki jim iPhone ne sede, vendar večina na koncu prizna, da je uporabniška izkušnja vredna več kot 5mp fotoaparat in ne vem kaj še vse. Se pa da tudi na iPhonu pregledovati PDF in Office dokumente, kar avtor teme zahteva od aparata. Pa še veliko hitreje in gladko vse skupaj deluje.
@Nobody: najceneje prideš do iPhona v Švici, kjer ga prodajajo v prepaid paketu, vendar boš moral počakati, da pride unlock za 3G. Druga opcija je Italija, kjer sem gakupil tudi sam. Tukaj so sicer nekaj dražji- prav tako v prepaid paketu, vendar aparati niso zaklenjeni, tako da daš notri svojo sim kartico in zadeva špila. Problem je samo, ker moraš imeti trenutno precej sreče, da jih imajo na zalogi. Precej jih je namreč že v naprej rezerviranih. Tretja in najdražja opcija ter hkrati TRENUTNO najhitrejša da prideš do iPhona pa je Bolha...

Lp. TheCjen

Nazadnje urejeno:

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Jap

TheCjen:

Sam sem imel v rokah oba iPhona. Glede uporabniske izkusnje nimam pripomb, zadeva je fantasticna. Se vedno pa me odbija velikost, obcutljivost na prstne odtise [sicer k temu so nagnjeni skoraj vsi novi foni] in ni veliko dosti 3rd party applications. Da pa vrzem se 600-700€ za 16 GB verzijo je pa totalen no-go. Predrago.

Raje imam neka "jajca", ala N95 ali N95 8GB ali N96, N82.. kjer si jo lahko popolnoma spersonaliziriram s programcki, ki jih potrebujem. Ni taka uporabniska izkusnja in huda kvaliteta izdelave, samo to se [vsaj jaz] najprej navelicam. Nagibam se tudi Diamondu, samo ga moram prvo osebno stestirat, ce je res to to..

Najkasneje se navelicam fonov, ki se jih ves cas da kaj "dodelovat", spreminjat, personalizirat, ne pa da je - kakor je.

Nazadnje urejeno:

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Tud mene od iPhona odbija cena. Nekako me najbolj trenutno vleče nakup N95 8GB, ki jo potem seveda lahko spet lažje menjam za kak drugi telefon.

@grobo
težko vzamem pri m@ ker še mam 1 leto naročnine, podaljševal pa še zdaj nebom

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Jup, tudi mene, posebej cena pri simobilu je simpaticna.. Pa x-sim nabavis, ce rabis - pa akcija