Kaj izbrati Tuš Vesolje ali Itak Džabest

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
..... V Ormožu sem vsaj 4 dni na teden in v tem času bi bilo dobro, če bi lahko telefoniral.

Ja se popolnoma strinjam s teboj kot se tudi strinjam, da je Coca-Cola, ki jo kupiš v Mercatorju slajšega okusa od tiste, ki jo prodajajo in ponujajo drugi trgovci
sprasujem se.gif
z ročno fiksirano izbiro omrežja Tušmobil. Kot so napisali pred menoj, če se beležijo težave, potem nič čakat, ampak direktno klic na 070 700 700, v preverbo in odkrivanje morebitnih težav na posamezni lokaciji.

Lp.

khakuam

Pripravnik
19. maj 2008
260
0
16
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Moj glas gre džabestu in operaterju mobitel. Pri mobitelu imaš poleg osnovnih vsem znanih paketov đe raznorazne bonbončke :

planet.si, kjer si narediš lahko cel backup imenika ( zihr bolj varno, kot domači backup na rač., kjer ti gre disk, pa si ob vse podatke
plačilo z moneto, če pozabiš doma denarnico...meni je že prav prišla
smile-1.gif

Mobilna TV za gledat TV na telefonu....pride prav, če ravno kje koga čakaš, pa se zavleče ( zanekrat samo par programov, je pa )
itn...
pa še ziher sem velik dobrih bonbončkov izpustil/pozabil

da ne govorim, da ni težav pri recimo banalni primer, zahtevi za ponivni PIN ali PUK...dobiš takoj !

Zame je samo mobitel !
lp

Jep, še en bonbonček je recimo do konca leta brezplačna potisna pošta Nokia Messaging za telefone s Symbianom.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik khakuam pravi:
Jep, še en bonbonček je recimo do konca leta brezplačna potisna pošta Nokia Messaging za telefone s Symbianom.

Ta bonboncek je pri Si.mobilu izgleda brezplacen brez omejitve ... vsaj nikjer nisem zasledil, da bi bil samo do konca leta...
smile-1.gif
...

20101024-f7b3s62cc8qc994xfix2tgwyuh.jpg

Itak pa je zadeva namenjena le ozkemu krogu uproabnikov... ki imajo v uproabi mobilnik Nokia in nimajo druge moznosti uporabe push maila... Ja pa na voljo tudi pri nekateri "NESymbian" modelih (recimo model Nokia C3-00) ...

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Kako sploh ta storitev (nokia messaging) v praksi deluje? Preko GPRS? Dobiš sms? Ali kaj drugega?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik mAn pravi:
Kako sploh ta storitev (nokia messaging) v praksi deluje? Preko GPRS? Dobiš sms? Ali kaj drugega?

Mail ti prileti v tvoj Inbox na mobilniku takrat, ko pride (push) in ne takrat, ko ga zahtevas (pull)... Komunikacija poteka preko mobilne povezave (GPRS, EDGE, UMTS, HSxPA, WiFi,...)

Vec informacij:

http://www.nokia.si/storitve-i...=row2_position1

http://www.simobil.si/sl/packages.cp2?cid=ED37C2C2-5F60-58C7-5788-4062FA97243C&linkid=package

http://www.mobitel.si/storitve/nokia-messaging.aspx

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik mAn pravi:
Aha, kaj pa je razlika med tem in recimo Blackberry storitvijo push?

V osnovi je nekaj podobnega... Le da za storitev BlackBerry potrebujes mobilni terminal BlackBerry (deluje tudi na nekaterih drugih smartphone platformah, vendar se mi zdi, da je vedno slabse podprto).... za storitev Nokia Mail pa potrebujes zdruzljiv Nokia mobilnik ...

Potem so se drugi push sistem... recimo Microsoft ActiveSync oz DirectPush preko Exchange streznika... ali pa Google mail, ki se ga tudi da skonfigurirat kot pushmail predal (preko Mail for Exchange) ...

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Prednosti in slabosti enega in drugega pa so?

Meni je že v osnovi bedno, da blackberryu dela pošta le preko te storitve, na nokii pa lahko tudi ročno povezuješ pošto, če nočeš naročnine na storitve.
Je pa res pri Blackberryju še enkrat boljša kompresija, sam a se v praksi toliko pozna?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik mAn pravi:
Prednosti in slabosti enega in drugega pa so?

Meni je že v osnovi bedno, da blackberryu dela pošta le preko te storitve, na nokii pa lahko tudi ročno povezuješ pošto, če nočeš naročnine na storitve.
Je pa res pri Blackberryju še enkrat boljša kompresija, sam a se v praksi toliko pozna?

Prednost pri BlackBerryju je res kompresija... ceprav naj bi tudi Nokia Mail uporabljal podobne algoritme... vendar se vseeno baje ne stisne toliko kot pri uproabi storitve BlackBerry ... Je pa to prednost samo v tujini... V domacem omrezju je prenos podatkov dokaj poceni, ce vzames kaksen paket z zakupljenimi kolicinami... Sam recimo uproabljam pushmail na iPhone (en racun preko Exchange 2003, drug racun preko Exchange 2007, tretji preko Gmail push in se en MobileMe push racun ... ). Pa povprecno mesecno pokurim med 300 in 400 MB ...

20101026-8aggdm7i2srb74y6frid2qdyeb.jpg

20101026-1e9ieeh8kg3gmyyu7uufcw7rs9.jpg

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Večinoma uporabljam doma, hvala! Pa kul mi je pri Nokii, ker lahko zelo enostavno izklopiš. In še vedno uporabljaš ročno povezovanje na mail, če nočeš storitve plačevat.
A ni res?

dinos77

Pripravnik
2. nov 2010
589
1
18
Slovenija
Tudi jaz imam podobno vprašanje, je kar res na tem da naj bi Tušmobil prenovil vse pakete, ki naj bi bili prijazni do vseh uporabnikov, a kdo kaj ve o tem? Ker ta Mobitel je po moji oceni čisto mimo, res!

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Hahaaha, ampak res. Kaj pomeni, da je operaterjev paket do tebe prijazen? Da te zjutraj zbudi in ti skuha kavo?

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
TM paketi so za vse profile ljudi, ki uporabljajo mobilno telefonijo. Sam sem njihov uporabnik od 2007 in nimam nobenih težav.

Semantique

Pripravnik
17. mar 2008
783
0
16
Citat:
Uporabnik dinos77 pravi:
Tudi jaz imam podobno vprašanje, je kar res na tem da naj bi Tušmobil prenovil vse pakete, ki naj bi bili prijazni do vseh uporabnikov, a kdo kaj ve o tem? Ker ta Mobitel je po moji oceni čisto mimo, res!

Se strinjam glede Mobitela! Pa še vsak mesec me skasira baraba rdečkarska!