Kaj izbrati Tuš Vesolje ali Itak Džabest

Mitja99

Pripravnik
11. maj 2007
96
0
6
56
Ljubljana
Sem pred iztekom aneksa pri Tušmobilu. Odločam se ali Tuš Vesolje ali prehod k Mobitelu na Itak Džabest. Cena je skoraj enaka, minut preveč v obeh, razlika je sicer v prenosu podatkov, vendar to za Vesolje ne predstavlja prednosti, ker je v primeru roaminga ta prenos precej drag, skratka paketa sta si zelo podobna. Ali kdo natančno ve, kaj se bo zgodilo z Itak Džabest-om v primeru da Tušmobil uspe s tožbo, se bo podražil, bodo oklestili pogovere ali prenos? Bodo Tušmobilove storitve v primeru prodaje tujemu operaterju kvalitetnejše, cenejše?
confused-1.gif

V dveh letih kolikor sem Tušmobilov uporabnik, nekih velikih zamer do Tušmobila nimam, razen zaračunavanje razčlenjenega računa
13.gif
Moti pa me, da kljub slabi pokritosti, v Ljubljani ne moremo imeti ročno nastavljeno omrežje na Mobitel (drugje po Sloveniji je to možno), kar pomeni, da imam v kuhinji Tušmobilov signal, v dnevni sobi Mobitelov, vmes pa sem nedosegljiv. Iz tega razloga je Tušmobil v Ljubljani izgubil kar nekaj uporabnikov.

Na dan z nasveti.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Glede na to, da si že 2 leti na tušmobilu boš najbolje sam vedel, kakšen signal imaš pri tebi doma od tušmobila. Če imaš dober (kar pomeni dovolj za EDGE za brskanje prek telefona) je to dovolj da vzameš tušmobil vesolje.

Sam imam tudi vesolje paket, ker uporabljam iphona in ta 2 gb na mesec sta mi glih prav
wink-1.gif

Od začetka sem imel sicer samo EDGE povezavo, sedaj (že nekaj časa) so pa nadgradili na UMTS in mi zadeva laufa zelo hitro
smile-1.gif

Tukaj imam dokaz: pri meni doma, testirano pred 1 tednom:

photo.png

To je sicer hitrost na UMTS 2100mhz, ker moj iphone 3gs ne podpira UMTS na 900mhz, da bi še to frekvenco stestiral na hitrosti.

Mi je pa več kot dovolj že EDGE signal za brskanje po mailih, brskalnik itd....Če pa gledam kake youtube filmčke na telefonu pa seveda preklopim na UMTS in se zelo hitro louda posnetek
smile-1.gif

Najbolje veš sam.

Aliens

3700. registrirani uporabnik
18. jun 2008
319
4
18
Sam sem pred podobno odločitvijo. Le da jaz razmišljam o migraciji iz Džabesta na Vesolje. Razlog je večja količina prenosa podatkov. Mislim, da enotnega odgovora, kaj je bolje ni. Vsak uporabnik se mora sam vprašati, kaj potrebuje in kateri operater mu najbolj ustreza na območjih, kjer se zadržuje.
Sicer pa sem ravno danes na isti lokaciji v stanovanju testiral tako omrežje Tušmobila kot Mobitela. Tukaj so rezultati (testirano v Mariboru na speedtest.si prek telefona Samsung Omnia):

TUŠMOBIL

speedtest.si

Pritisnite START

Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 309.07Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 1.71Mb/s

Pritisni START za ponovno meritev

izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 312.10Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 2.01Mb/s

Mobitel

speedtest.si

Pritisnite START
Server Busy: Pocakajte 60 sekund in poskusite znova

Server Busy: Pocakajte 60 sekund in poskusite znova

izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 88.56Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 3.54Mb/s

izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 201.48Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 3.75Mb/s

izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 201.11Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 4.18Mb/s

V mojem primeru ima Mobitel boljše rezultate pri downloadu, Tušmobil pa nekoliko boljše v uploadu.
Kar se tiče pa straha, da bi koristil podatkovni prenos v roamingu Mobitela (pri Vesolju) pa je nekaj povedanega v sosednji temi.

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
In kako je z omrežjem. Ne vem no, tudi sam uporabljam TM vesolje, ročno na TM in nimam težav. Koristim le vključen prenso podatkov (ca.500 MB od 2010 MB).

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
paket 1GB, T35 in Vesolje je v lastnem, pri ostalih velja tudi v @m omrežju...

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
tudi za tega velja:

Citat:
tušmobil15

mesečna naročnina 15 eur
100 min pogovorov v vsa slovenska mobilna in stacionarna omrežja
1000 SMSov za pošiljanje v Sloveniji in iz Slovenije
15 MMSov za pošiljanje znotraj Slovenije
1 GB prenosa podatkov znotraj Tušmobilovega lastnega omrežja

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
Sem bil pred isto situacijo, pa sem se odločil za Džabest+500mb. Zakaj?
Zato ker sem zdele dobil že 3x zaporedoma položnice po 50€(TM30+1gb), ker naj bi kao vleku podatke prek mobitelovga omrežja. Kar pa ni res, ampak očitno moj telefon to počne brez moje vednosti. Tko, da dokler ne skinejo roaminga prek @m, se ne bom vrnil k njim.
Je pa kar se tiče hitrosti TM zelooo se popravu. Na večih mestih sem imel 2xhitrejši prenos kot pa pri @m

iii

Pripravnik
1. avg 2007
459
7
18
Sam sem recimo opazil, da mi podatke pobira že samo ko se mi npr.postavi navigacija iGo.

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Zato nastavi ročno na TM in onemogoči prenos podatkov v gostovanju pri M.

Nazadnje urejeno:

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
kokr jst uporabljam iGo mi še nkol ni prenesu niti 1kB, tko da ne vem zakaj bi se ti povezoval na net, edino če maš v samem programu, kak updejtanje naštiman...

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:
kokr jst uporabljam iGo mi še nkol ni prenesu niti 1kB, tko da ne vem zakaj bi se ti povezoval na net, edino če maš v samem programu, kak updejtanje naštiman...
A-GPS?

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik Bush pravi:
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:
A-GPS?
Ce je v nastavitvah izklopljeno povezovanje v roamingu, tudi A-GPS ne povezuje, ampak uporabi le GPS.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik maddog pravi:
Ce je v nastavitvah izklopljeno povezovanje v roamingu, tudi A-GPS ne povezuje, ampak uporabi le GPS.
Samo sta dve vrsti roaminga - nacionalni in internacionalni.
Eni telefoni v nastavitvah prepovedo vse kar ni 293-70, drugi pa vse kar ni 293-**.