Kaj bodo naredili z Mercatorjem

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.980
40
48
Ker že na vseh možnih koncih ta novica ven visi, je že kaj konkretnega, v kaj bodo spremenili Mercator? Pravijo, da bo manj ponudbe, manj prodajalk in v manjših (torej verjetno večini) trgovin brez delikatese (torej nič več izbire v smislu pol hlebca, četrt štruce, 10 dag salame). Skratka zadeva bo, kakor uspem razbrati, funkcionalno taka kot Hofer, le da ob višjih cenah?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.441
3.827
113
davorinm.wordpress.com
Za moje pojme strateški fail desetletja. Edino konkurenčno prednost, ki jo je imel Mercator (širok nabor ponudbe, urejenost prodajnih prostorov itd...), bodo ukinili in se spustili v boj z brandi, kjer je kar se tiče pozicije nizkocenovnega ponudnika prenabita gneča. Cenovno konkurirat hoferju, tušu in podobnim je samomor. Na koncu bodo uspeli degradirati brand, del obstoječih kupcev se bo preselil k šparu in to je to...

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.980
40
48
...in preostanek trupla (glavni adut "razvejana trgovska mreža" etc. etc.) bo prav poceni odkupilo vodstvo ali pa bo prodano potencialnemu kupcu od tam doli nekje v jugovzhodni Evropi.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik Commodore pravi:
Ker že na vseh možnih koncih ta novica ven visi, je že kaj konkretnega, v kaj bodo spremenili Mercator? Pravijo, da bo manj ponudbe, manj prodajalk in v manjših (torej verjetno večini) trgovin brez delikatese (torej nič več izbire v smislu pol hlebca, četrt štruce, 10 dag salame). Skratka zadeva bo, kakor uspem razbrati, funkcionalno taka kot Hofer, le da ob višjih cenah?

To je bilo včeraj pri Dnevniku ja. Za moj pojme slaba strategija.To pomeni, da bomo dobili "Hura" v vsako vas.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
KSZ.

Kolega je potnik za eno podjetje ki jim dobavlja kekse in podobno drobtinovje, pa je rekel da je v Merkatorju in Tušu
najslabše, in da Merkator se naj nebi včakal 12'. Zaj s temi potezami pa sploh ne.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.213
3.576
113
Marlbor
Torej gre sedaj v tajskunski prevzem tudi Meractor. Kakor vse firme do sedaj je prvi cilj uničiti podjetje in ga spraviti na minimalno vrednost oziroma ustvariti nič vredno podjetje z navideznimi dolgovi dov osnovi hčerinskih podjetij, poceni kupiti oziroma prevzeti.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jaz imam pa druge informacije - Mercator bodo prodali (resna sta 2 kupca, en srbski in en francoski), Tušu pa ne gre slabo, že sedaj recimo zalaga precej Mercatorjevih trgovin.

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
mah, to je bilo za pričakovati. Zadnja leta so pri nas masovno odpirali trgovine raznih tujih verig. Dosti od teh svoje zaposlene izkorišča kot sužnje in prodajajo največji crap od robe. Posledično lahko ponudijo robo kak euro nižje. Ker pač tipičen slovenski potrošnik leti tja, kjer je ceneje (ne glede na kvaliteto), pridejo trgovci tipa Mercator v težave. To sproži celo verigo in posledično so tudi domači proizvajalci v težavah. Potrebno bi bilo več delati na samooskrbi. Pa izbrati neko strategijo glede teh trgovskih centrov, da se ne odpira vsepovprek, potem pa stokanje da ne gre.

Clueless

Fizikalc
5. avg 2007
745
86
28
Trgovci tipa Mercator so sami sebi največja težava. Že če bodo z reorganizacijo porihtali modus operandi v svojih lokalnih beznicah bo to velik korak v pravo smer. Meni se namreč ne zdi normalno, da recimo po službi uletiš po kruh in potem najprej čakaš nekaj minut na nekoga, ki ti ga bo postregel in potem za nagrado stopiš kot deseti v vrsto za blagajno kjer lahko potem spremljaš zaplete z "ojoj, tole pa ni prava koda", karticami, pikami, nalepkami, lokalnim čvekom itd. Priceless.

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Se strinjam. Kupci s karticami serejo in mečkajo, da ni res, terminal pa se povezuje za vsakega kupca vsaj 30 sekund. Jaz bi tistim, ki plačujejo s karticami in v žepu nimajo vsaj 20 evrov keša, dodatno zaračunal še 1 evro pri vsakem plačilu s kartico.
Zakaj pa jaz lahko poravnam račun (z gotovino) v 10 do 15-ih sekundah?

Nekdo, ki nima 20 evrov, ali si jih ne upa nositi s seboj, naj ostane doma lačen!

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
jaz pri "nizkocenovnikih" s kartico prav tako poravnam račun v 10-15 sekundah.

Pač je to še en od bonusov malo višjih cen (kar vidim, da vsi enačite z višjo kakovostjo) da ti v miru lahko zlagaš v svojem tempu, potem ko končno vse zložiš, pa še počasi začneš iskati denarnico.

Sicer moram rečti, da se je v lokalnem hipermarketu stanje na blagajnah precej popravilo, ampak ne ker bi folk plačeval z gotovino, ampak ker ga je po moji oceni občutno manj.

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Naj naredim posnetek, da boš videl, da obred v Ljubljani v Mercatorju pri plačevanju s kartico garantirano traja 45 sekund do minute in več?

Steve

Guru
13. avg 2007
10.024
1.934
113
ko gledaš tiste blagajničarke tam za pultom in opazuješ proces dela, ti je takoj jasno zakaj je stroškovno vse neučinkovito do amena. mene prej srat prime in komaj zadržim ko gledam ko napol spi za blagajno, vsaj izdelek 8x obrne, ker ne ve kje je koda, 4x potegne, ker ne prime, pol pridejo na vrsto šteke čikov, ki jh ni in leti 8 blagajn naprej po njih, potem točke zvestobe. joj manjka 1 pika, šprint na drugi konec trgovine po vložke, potem plačilo z kartico kako minuto in na koncu lepo v miru zlaganje v vrečko
uf-1.gif

celi sistem je tak v pyzdi da ni čudno da rabijo 15 blagajničark, en hofer pa pri enakem obsegu 3

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.520
793
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Pomoje tisti z drobizem naredijo vec guzve, ko brskajo po denarnici in iscejo cente...
wink-1.gif
. V Hoferju pa imajo neke nove POS terminale, ki so izredno hitri... V treh sekundah je lahko transakcija gotova...

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.577
9
38
potem,ko pa vse lepo plčaš dobiš pa pol metrski račun s 10 kuponi itd .

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.208
3.831
113
Poslavlja se tudi Pika, naj pa bi zato (in zaradi drugih, tukaj gor navednih ukrepov) šle cene precej dol. Ker morate vedeti da je zdaj popust an Pike že vračunan v ceni, ravno tako kot je postrežnina za kruh pri kruhu in enako pri salamah, sirih itd...

Sicer pa naj bi v večjih trgovinah delikates ostala in tudi nivo trgovin naj bi ostal dokaj visok, spremembe bodo bolj pri teh manjših, vaških oziroma "v pritličju bloka" trgovinah. V tavelkih se zna poznati edino manjše število dobaviteljev oziroma manj izbire pri artiklih.

Jaz vem da raje plačam malo več in grem v kvalitetno trgovino (recimo mercator na rudniku, pa center v šiški itd..).

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Pomoje tisti z drobizem naredijo vec guzve, ko brskajo po denarnici in iscejo cente...
wink-1.gif
. V Hoferju pa imajo neke nove POS terminale, ki so izredno hitri... V treh sekundah je lahko transakcija gotova...
Osnovno dejstvo je, da tisti POS terminal, ki je vezan na telefonsko linijo, deluje pač počasi... Tisti, ki pa ima POS terminal vezan preko internetne povezave, pa so njegove transakcije izjemno hitre.

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
In še obvezno vprašanje blagajničarke, če imaš kartico, kar mi zveni kot očitek, zakaj še nimam njihove kartice.
Bi jo moral imeti? Da bi šlo (tudi zaradi moje kartice) še počasneje, kot gre?

Je res frajer tisti, ki ima v tošlu 8 ali 11 kartic? In bednik tisti, ki nima nobene? Nisem prepričan.

Iskanje cigaret po drugih blagajnah pa res zmaga. Po Murphyju ravno tista blagajna, pred katero stojim, NIMA tistih cigaret, ki jih išče kupec pred mano. Jebale ga cigarete, jebalo jih blagajničarkino iskanje. Če ni, ni. Da bi crknil od pljučnega raka. Saj verjetno bo...

Tudi sam se na blagajni včasih spomnim, da sem kaj pozabil, pa zato ne zajebem vrste za mano in grem še malce nabirat.. Kake tri minute...

Nazadnje urejeno:

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Postrežnino za rezanje v Mercatorju kar fino plačaš, saj imajo ceno za rezane stvari višjo, in to kar fino višjo.