Kabelska upload

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.515
6
38
stein: pa saj to je že od pamtiveka, da fizične osebe ne morejo imet širokopasovnega neta za server. Sicer se mi ne da iskat, ampak so admini na siol forumu že večkrat napisali, da je postavitev serverja strogo prepovedano.

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
A kot fizična oseba, pa lahko gostujem svoje strežnike pri Tušu in imam najet strežnik ? Zakaj pa nebi strežnika laufal, če ne smem imeti temu namenjenega paketa. Lep primer je triera. Imaš pakete za fizične osebe in pravne osebe. Še pravne osebe ne smejo laufat strežnika. Imaš pa poslovne pakete (ethernet), kateri so strogo varovana skrivnost. Sem bil takoj pripravljen vzeti takšen paket in odšteti 200 € na mesec. Me zanima, kaj mi bodo zdaj naredili, ko imam na dan po 12 Giga uploada. Tu se pa noben nebo pi*dil.
POSTAVITEV STREŽNIKA JE STROGO PREPOVEDANA PRI SIOLU. Kje to piše ? Kaj mi bodo pa naredili, če me dobijo ? Res se jim pa na Telekomu je*e, ker so svetlobna leta pred kabelskemi operaterji, kar se tiče IQ.

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Japajade.
Serverje laufam odkar imam AmisDSL.

Razen tega čisto vsak p2p-kiddie laufa "server". Prepovedano, ja seveda.

Nazadnje urejeno:

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Citat:
Uporabnik GSMobil pravi:
stein: pa saj to je že od pamtiveka, da fizične osebe ne morejo imet širokopasovnega neta za server. Sicer se mi ne da iskat, ampak so admini na siol forumu že večkrat napisali, da je postavitev serverja strogo prepovedano.
Kot sem rekel... sem fizična oseba... in imam na Siol ADSL in na T2 optiki postavljen server. Na T2 kakšno leto, na siolu pa že XY let pa nikoli in nikjer nisem dobil kakega opozorila, da bi bilo to prepovedano.

Edit: sem preletel splošne in posebne pogoje SiOLa in nikjer nisem našel niti besedice, da fizična oseba ne bi smela poganjati strežnika (edino logično).

Nazadnje urejeno:

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.515
6
38
No, iskreno povedano se mi zdi kar malo amatersko, da nekdo fura vsaj kolikor toliko resen pejđ na adslu ali kablu
smile-1.gif
. Nimaš backup linije, nimaš 24/7 podpore, itd... Samo to stane, tale varijanta je pa poceni, vem.

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
A je kdo kje omenjal resen pejđ? Tu govorimo samo o strežniku... karkoli gor laufa je pa posameznikova odločitev.

Pri kablarskih budalah ne.

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
narocis paket za pravne osebe in to je to. kje je problem?
Kabelski operaterji so online ze od bistveno prej kot xDSL ponudniki. takrat se je pri fizicnih osebah dogajalo marsikaj, od dosanja, nukanja itd ... zato so to zaprli. tako je pac ostalo. starejsi ircarji, surferji in uporabniki se boste teh zadev z gotovostjo spomnili.
starejsi uporabniki siolovih storitev pa levjesrcnega. pac....vsaka tehnologija in vsak ponudnik ima svoj pristop....

pri katerem kabelskem operaterju pa si???

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Earnhardt, da bi laufal strežnik legalno, bi mogel imeti paket za poslovne uporabnike (ethernet ). Pri paketu za pravne osebe je isto sranje. Sem pa na trieri, prek Turnška. Ni mi jasno, da sem imel prej porte odprte, po tistem incidentu pa jih imam zaprte. Pač veselo torrente uploadam
smile-1.gif

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Ker bi jim kao link zafilal
smile-1.gif
. Samo če predvidevamo, da bi imel vsak uporabnik server (kakšen portal, kjer ni kakšnih velikih datotek (filmov, glasbe ... ), bi to bilo 1% vse obremenitve v primerjavi z uporabo VOD in P2P. Sam načeloma ne rečem nič, da ti prepovejo laufat en server če imaš server zato da služiš. Zato imam tak urejeno gostovanje svojih strežnikov. Nekaj čisto drugega je pa stran za neko društvo, ki bo imela največ 500 registriranih uporabnikov, pa še od tega jih pol ne sodeluje. Za UPC ne vem, Triera blokira vse porte do 1024 navznoter, tako da do tukaj ni nič vidno ven. Kar je za nekega normalnega uporabnik OK.

Dumber

Fizikalc
19. feb 2008
1.017
4
38
Ptuj
Jaz imam Triero oziroma sedaj jih je kupil UPC. In imam lepo postavljen server in lahko lepo vse normalno dela (80), tako da nevem če glih karkoli blokira.

Je pa bilo pred časom, ko še Triere ni UPC kupo mislim da res blokirano vse do 1024, ker sem klical in se zaradi tega nisem odločil za Triero. Po letu dni pa mi ni ostalo drugega kot, da grem na triero. Sem mislil, da mi strežnik ne bo delal pa je delalo vse brez problema. Zgleda, da ima UPC svoja pravila.

lp

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Dumber pravi:
Jaz imam Triero oziroma sedaj jih je kupil UPC. In imam lepo postavljen server in lahko lepo vse normalno dela (80), tako da nevem če glih karkoli blokira.
Jaz imam tudi UPC/Triera in so incoming porti pod 1025 blokirani. Sem ravno včeraj sprobaval. 80 tudi.

Dumber

Fizikalc
19. feb 2008
1.017
4
38
Ptuj
Čudno, imam server in mi lahko vsi brez problema dostopajo na stran.

Nazadnje urejeno:

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Tudi Thomson je predstavil svoje D 3.0 novosti. 470 in voip 570. Dual mode, frekvenčni razširjen pas do 1GHz, 8 channel boning DS, do 440Mb/s
cheer.gif
Leto 09 je leto D3.0.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kateri del leta ? december ? čez par dni namreč dobim T-2 in potem pa-pa UPC.

(no ja, čez par dni, če sem optimist)