Kabelska upload

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Na 50/50 se bo bolj težko premaknilo, ker to ni stvar operaterja, temveč stvar standarda. Če bodo pa razvili svojo zadevo in izdelali svojo opremo (kar ne bi bilo ravno pametno), bi pa lahko prišli tudi na 50/50.

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Tega ne moreš spremenjat, to je fizično dejstvo. Z E/Docsis 3.0 se nič ne spremenja glede tega, samo združujejo kanale, kar ni bistvena sprememba. So pa že razvili tudi 8 channel bonding chipsete.

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Razumem kar si želel povedati, pa vendar se sliši rahlo paradoksalno. Standarde glede E/DOCSIS zadev in inteneta preko kabla sprejemajo v institutu/združenju CableLabs, kateri ravno sestoji iz vseh največjih svetovnih kabel operaterjev. Torej odgovor na tvoje lastno vprašanje je, da operaterji že določajo/izdelujejo svoje standarde/opremo
wink-1.gif

Je pa človek ki je izumil prenos interneta preko kabla, torej kabelski modem in ostalo, napovedal da dela/-jo na tem, da se naredi 1Gbps prenos preko kabla
cheer.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113
Kolikor vem bodo spremenili da bosta imela US in DS vsak približno polovico frekvenčnega območja 50-800MHz ?( točnih frekvenc ne vem). Tudi optiko do razdelilnih omaric so zelo pozno začeli napeljevat. Od razdelilnih omaric do uporabnikov pa so se samo kabli zamenjali (ne vem zakaj niso optike potegnili ). Pa še to niso vseh kablov zamenjali. Sem lansko leto še sam tole delal...

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Vem, kako se standardi sprejemajo. Povedal sem le, da standard določa, koliko pasovne širine (elektrotehnoško gledano) je namenjeno uploadu in koliko downloadu. Enaka zgodba je pri xDSL-u. Sem samo želel povedati, da če bi želel kateri koli slovenski kabelski ponudnik ponuditi višje upload hitrosti, kot mu jih standard dovoljuje, bi moral narediti svojo opremo (mimo vseh večjih kabelskih operaterjev, ki so se pač zmenili za standard).

Kar se pa tistega 1Gbps tiče... če bo spet tako sprejet standard, da bo 90% frekvenčne pasovne širine namenjene downloadu in bo upload posledično 10x manjši, bo stvar še vedno boga v primerjavi z optiko...
smile-1.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Vem, kako se standardi sprejemajo. Povedal sem le, da standard določa, koliko pasovne širine (elektrotehnoško gledano) je namenjeno uploadu in koliko downloadu. Enaka zgodba je pri xDSL-u. Sem samo želel povedati, da če bi želel kateri koli slovenski kabelski ponudnik ponuditi višje upload hitrosti, kot mu jih standard dovoljuje, bi moral narediti svojo opremo (mimo vseh večjih kabelskih operaterjev, ki so se pač zmenili za standard).

Kar se pa tistega 1Gbps tiče... če bo spet tako sprejet standard, da bo 90% frekvenčne pasovne širine namenjene downloadu in bo upload posledično 10x manjši, bo stvar še vedno boga v primerjavi z optiko...
smile-1.gif

hmm...
Potem je mogoče da tole testno uvajajo, da vidijo če bodo stvari delovale ?
Malo se mi zdi čudno da bi testirali na pravih uporabnikih.
Ker baje jim je to zdaj edina opcija, če nočejo menjati celotnega omrežja.

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Kolikor vem bodo spremenili da bosta imela US in DS vsak približno polovico frekvenčnega območja 50-800MHz ?( točnih frekvenc ne vem).
Kdo bo to počel? UPC? Ali si mislil na standard? Kakšen link?

Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:

Tudi optiko do razdelilnih omaric so zelo pozno začeli napeljevat. Od razdelilnih omaric do uporabnikov pa so se samo kabli zamenjali (ne vem zakaj niso optike potegnili ). Pa še to niso vseh kablov zamenjali. Sem lansko leto še sam tole delal...
A lani so vlekli optiko do omaric? Govoroš za LJ ali druge kraje?

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Tole, da bi kdo kakorkoli eksperimentiral z nestandardno opremo je bolj težka. Si edeni ki to ponujaš in nihče ti ne garantira podpore, kaj šele znanja. Sam plavaš v neznanem in vsaka napaka je lahko iskanje igle v senu. Tukaj gre za veliko € in časa, poleg tega moreš imeti veliko kadrov in pravih strokovnjakov. Pač za enega je to misija nemogoče.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113
Citat:
Uporabnik mmx pravi:
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Kolikor vem bodo spremenili da bosta imela US in DS vsak približno polovico frekvenčnega območja 50-800MHz ?( točnih frekvenc ne vem).
Kdo bo to počel? UPC? Ali si mislil na standard? Kakšen link?

Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:

Tudi optiko do razdelilnih omaric so zelo pozno začeli napeljevat. Od razdelilnih omaric do uporabnikov pa so se samo kabli zamenjali (ne vem zakaj niso optike potegnili ). Pa še to niso vseh kablov zamenjali. Sem lansko leto še sam tole delal...
A lani so vlekli optiko do omaric? Govoroš za LJ ali druge kraje?

En manjši kraj. V LJ nisem nikoli delal.

Sem se zmotil še eno leto bolj nazaj je bilo. 2007
smile-1.gif

Bom se pozanimal zakaj tega noben drugi ne ve... Mogoče je res testno ?

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:

smile-1.gif

Maš kje link do tega standarda ?

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Očitno so malo povečali do 85Mhz.

6.2.24 Upstream Electrical Output from the CM
The CM MUST output an RF modulated signal with the characteristics delineated in Table 6-21.
Table 6-21 - Electrical Output from CM34
Parameter Value
Frequency 5 to 42 MHz edge to edge
The following option MAY be provided:
Mode Selection Option:
Mode 1: 5 to 42 MHz edge to edge
Mode 2: 5 to 85 MHz edge to edge

Supports Extended Upstream Frequency Range (5 - 85 MHz) – yes/no.

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Že prav da je DS do 1002MHz, ampak kaj pomaga če je recimo celotno omrežje do 860MHz. Bo treba vse ojačevalce zamenjat?
cry12bpy.gif