Kabelska TV in prenos signala po elektriki

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
Zdravo,

zanima me, če obstaja kakšna možnost (naprava), da spravim kabelski signal (lahko samo analogni) po električni napeljavi v drugo sobo.

lp

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.442
158
63
Citat:
Uporabnik Alko_man pravi:
Zdravo,

zanima me, če obstaja kakšna možnost (naprava), da spravim kabelski signal (lahko samo analogni) po električni napeljavi v drugo sobo.

lp

Tole vprašanje pa tudi mene zanima ... Digitalno kabelsko. Se pravi da bi moral biti nek powerline adapter ampak s priključki za koaksialc. Podobno kot je za iptv.
lp

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ne, kaj takega ni možno. Teoretično bi šlo samo kabelska in na zelo kratki razdalji, ampak z veliko pobranimi živci. Koaksialni kabel ni brezveze tako oblikovan, kot je.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.492
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Sicer izkusenj nimam... najde pa Google recimo tole >> http://www.corinex.com/product/homenet-coax-eu-plug?qt-product_information=2

leopardEU%20perspective.png

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
Tako je... se pravi, da ni neke ugodne variante... hmmm, bo treba najbrž kabl vlečt
smile-1.gif

tagelind

Pripravnik
2. sep 2007
228
0
16
Tehnično je možno, smiselno pa verjetno ne.
Rabiš pa dva tipa konverterjev: prvi je poewrline ethernet adpater za prenos ethernet prometa po 240V napeljavi, v te adapterje pa vklopiš še Coax<>UTP adapter. Zadeva dela brez težav po celi hiši (do 90m), tudi digitalna TV (ki je itak del spetkra analogne). Pri powerline adpaterjih je treba paziti ker nekateri ne delujejo med različnimi fazami (v bloku imaš itak samo eno fazo).
Morda obstaja tudi kak direkten konverter iz coax na powerline, nisem gledal.

Rabiš to opremo:
http://www.ebay.de/itm/Coax-Ca...r-/271876767297
http://www.ebay.de/itm/devolo-...5cAAOSwQJhUktG9

Nazadnje urejeno:

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Si preizkusil zgornjo varianto - očitno ne
grims-1.gif

Tisti tvoj coax>LAN kabel spravi signal samo na eno parico UTPja.
Tudi če na eni strani priključiš baterijo ti bo na drugi strani svetila žarnica-
Devolo pa je prenaša samo čisti "internet" signal.
Po tvoji teoriji bi lahko namesto Devolo uporabil tudi routerje
wink-1.gif

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
Citat:
Uporabnik tagelind pravi:
Tehnično je možno, smiselno pa verjetno ne.
Rabiš pa dva tipa konverterjev: prvi je poewrline ethernet adpater za prenos ethernet prometa po 240V napeljavi, v te adapterje pa vklopiš še Coax<>UTP adapter. Zadeva dela brez težav po celi hiši (do 90m), tudi digitalna TV (ki je itak del spetkra analogne). Pri powerline adpaterjih je treba paziti ker nekateri ne delujejo med različnimi fazami (v bloku imaš itak samo eno fazo).
Morda obstaja tudi kak direkten konverter iz coax na powerline, nisem gledal.

Rabiš to opremo:
http://www.ebay.de/itm/Coax-Ca...r-/271876767297
http://www.ebay.de/itm/devolo-...5cAAOSwQJhUktG9

Citat:
Sem preskusil ja, dela brez problema.

Bučke!

Teli powerline adapterji prenašajo ethernet okvirje po električnem omrežju z ustreznim kodiranjem (in običajno še AES kriptiranjem zaradi varnosti). Kako pa tist kos žice iz eBaya spremeni celoten analogen spekter v ethernet okvirje pa vrjetno veš samo ti
rolleyes-1.gif
Prosim ne zavajaj, da se ne bo kdo še res nategnil in po možnosti zraven uničil powerline adapterje ali še kaj drugega.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik XSIDE pravi:
Bučke!

Teli powerline adapterji prenašajo ethernet okvirje po električnem omrežju z ustreznim kodiranjem (in običajno še AES kriptiranjem zaradi varnosti). Kako pa tist kos žice iz eBaya spremeni celoten analogen spekter v ethernet okvirje pa vrjetno veš samo ti
rolleyes-1.gif
Prosim ne zavajaj, da se ne bo kdo še res nategnil in po možnosti zraven uničil powerline adapterje ali še kaj drugega.

Hvala, da si me prehitel z odgovorom in podal "drugo mnenje"
zmaga.gif

Še vedno ne vem, kako so ljudje lahko tako žleht,da ....
jezen.gif

Vljudno prosim še tri, da označijo zgornji tagelind-ov post kot SPAM, da slučajno res koga ne zavede
grims-1.gif

Nazadnje urejeno:

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
Razumem, da lahko nekdo, ki se ne spozna oziroma ne pozna niti osnov, pomisli, da bi šlo (v smislu, če pašejo konektorji, bo že delovalo). Ampak da se potem še zmisli, da je preizkusil in da deluje....

tagelind

Pripravnik
2. sep 2007
228
0
16
Jaz sem govoril o Coax<>UTP zadevi, da deluje. Preko powerline nisem testiral. Zelo verjetno zadeva res ne deluje, po standardu 802.3at lahko sicer spustiš skoz do 57V, ampak impedanca ne gre skupaj.

Evo se sam sebe predlagal kos SPAM, še 50 toč rabim samo :p

Nazadnje urejeno:

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
En kolega je imel kabelsko do sobe napeljano kar po obstoječem telefonskem kablu (torej navadna parica). Sicer samo par metrov, ampak bojda mu je dokaj vredu delovalo. Je pa seveda samoumevno, da je potem ta mrežni kabel namenjen samo za to in ga ne moreš zraven uporabljati še za lokalno omrežje.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
Citat:
Jaz sem govoril o Coax<>UTP zadevi, da deluje. Preko powerline nisem testiral. Zelo verjetno zadeva res ne deluje, po standardu 802.3at lahko sicer spustiš skoz do 57V, ampak impedanca ne gre skupaj.

Evo se sam sebe predlagal kos SPAM, še 50 toč rabim samo :p

Govora je bilo o tvoji "rešitvi" s priklopom pasivnih Coax<>UTP adapterjev na Powerline, ki nima niti najmanjše teoretične osnove, da funkcionira in bi bila lahko kvečemu nevarna. To, da lahko spraviš kabelsko na twisted pair, je seveda možno in ti je pritrdil tudi Robert, je pa seveda odvisno od uporabljenih kablov in predvsem dolžine. Po CAT7a bi že zaradi specifikacije kablovja morala zadeva delovat, pri krajših dolžinah pa gre vrjetno tudi s CAT5a.

Sicer pa spet mešaš zadeve. 802.3at oziroma Power over Ethernet nima nobene veze s prej omenjenimi zadevami, ampak je namenjen napajanju naprav preko UTP, npr. APjev ali nadzornih kamer, ki so tako lahko priključene zgolj na mrežo in ne potrebujejo dodatnega napajanja.

Pri samih Powerline adpaterjih (ki nimajo veze z 802.3at) pa je važno, da imaš na žični strani Ethernet, ki je natančno specificiran. "Surovega" analognega signala ne boš spravil čez ne glede na impedance in napetosti, naprava namreč deluje na višjem nivoju.