K200D ali D80 ?!

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.561
4.485
113
49
Na sončni strani ALP
Juh....

Mau gledam po spletu, kaj bi si zaželel za darilo od Dedka mraza in začel primerjati:

- Nikon D80 + Tamron 18-250
- Pentax K200D + Tamron 18-200
Glede na to, da je Nikon že malo v letih in da ima Pentax stabilizator v ohišju, je verjetno slednji boljša odločitev.
sprasujem se.gif

Kaj pa uporabnost obeh aparatov? Ali ima "preizkušeni" Nikon toliko prednosti v funkcionalnosti, da bi se odločil
za njega in posledično za dražje objektive?! Sta pa pri nas oba trenutno v akcijah pod 700€...

17758-icon_confused.gif

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
40D dvojni kit + CF 4 G + torbica pride točno 930 €.

Pentax ima svoje prednosti, Nikon svoje. Potrebno je primerjati in pregledati kaj je manj moteče

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
No kar se tiče objektivov je zadeva povsem zadovoljiva oz. primerljiva z vodilnima. Ne pozabt, da imata Nikon in Canon toliko več objektivov ravno iz naslova, ker so eni brez ISa, potem pa še enaki z ISom
tongue-1.gif
Objektivov je več kot dovolj, razen če gledaš po rabljenih na bolhi, teh je pa res malo, kar je lahko malce motečen ampak ni panike.
Edino stvar, ki jo gre očitati Pentaxu je ne tako dovršen AF v slabi svetlobi, tako da za kakšen dvornaski šport ni ravno najvolj primerno. Vse ostalo je samo stvar okusa/vtisa ne pa samega performansa, been there done that
cool-1.gif

Kar se tiče samega izbora.
Tako eden kot drugi sta dobra aparata, bolj pomemenbo bo kaj boš nanj obesil ter v katero smer boš razvijal fotkanje (če ga boš). Ni pa pomembno kaj gor piše, tako da pojdi v trgovino pa si ju lepo vzami v roke, naredi par fotk pa boš hitro videl kateri se ti lepše sliši
smile-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Tamron 18-250 je sicer odličen objektiv, ampak na nikonu je pa precej neuporaben, ker ni stabiliziran. Pentax ima vgrajen shake reduction v bodyju, kar precej poceni izbiro objektivov in tam je ta tamron prav krasna izbira. Sam trenutno še zbiram denar za 18-250, je precej boljši kot 18-200.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.561
4.485
113
49
Na sončni strani ALP
Gre se za čisto klasično fotografiranje. Pred leti sem šklocal na KM Dynax 500si in nekaj objektivi. Potem sem prešel
na digitalije s Canon A70 in sedaj na Finepix S9600. Manjka pa še vseeno nekaj kot tista jagoda na vrhu smetane.

Bo treba v trgovino in vzt oba v roko. Na koncu pa se bom verjetno odločil za "novejšega" Pentaxa...

TNX

PrePro

Pripravnik
1. nov 2007
414
0
16
Ne bom rekel, da si se pravilno odločil, vsekakor pa se nisi odločil napačno. Sam imam pentax k100d super že leto dni, z njim sem se naučil marskikaj o fotografiji in ga do danes še zdaleč nisem prerasel. Z novo kamero ti želim veliko užitkov in prepričan sem, da boš po letu dni tudi sam še vedno zadovoljen.