K: robotska kosilnica

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
56.514
7.608
113
Dreame uredis tako da to obmocje nastavis kot no go cono kjer ne uposteva ovir…torej okoli drevja. Takrat deluje le z bumperjem, ce se res kaj pojavi na poti.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
18.955
7.002
113
Včeraj zvečer spet, cca 30 cm stran od prejšnjega mesta, takoj našel z radijem.
Isto kot prvič, kabel pošteno naglodan in nato pretrgan.

Lepote kabla.
/S

So trdožilni kabli kaj bolj obstojni ? Tale mehki s spiralno pletenimi vlakni je bolj hobby program, 3.4 mm debelina gor ali dol.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
18.955
7.002
113
Kako lahko termo mehka skrčljiva požirka kaj pomaga, če zverina pregrizne celotno alu-cink sredico ter celotno plastično trdo izolacijo okoli ?

Sem poskusil z olfa nožem na 2.7 mm kabli (ostal), zunanjo izolacija prereže, za sredico se moraš kar potruditi , vsako nitko posebej (drugo so klešče, tam gre takoj).

Gonzo

Guru
1. sep 2007
10.653
11.592
113
EU
Nam žico ni pregrizlo. Krt s kremplji koplje, in poškoduje izolacijo. Žila pride v stik z zemljo in bazna kaže napako. Kitajska žica je še slabša. Zaradi porozne izolacije, s časom postane preperela, tako ne rabi krta.
Rešitev je žico v alkaten cev (znanec), vendar je dražja reßitev.

• Všeč mi je
Reactions: darjan

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
56.514
7.608
113
ne vem no...alkaten cev = 5m cena 6eur...in potem delo..to se mora odkopat, ne samo položit...raje menjava za lidar pa roka?

• Všeč mi je
Reactions: novaa

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
18.955
7.002
113
Nam žico ni pregrizlo. Krt s kremplji koplje, in poškoduje izolacijo. Žila pride v stik z zemljo in bazna kaže napako. Kitajska žica je še slabša. Zaradi porozne izolacije, s časom postane preperela, tako ne rabi krta.
Rešitev je žico v alkaten cev (znanec), vendar je dražja reßitev.
Voluhar, rovka, miška...

Na drugi lokaciji imam isto žico 2.7 mm, položena cca 1 teden kasneje, tam dela brez poškodb žice ves čas.

Tako da mikro lokacija igra pomemben faktor.