K: robotska kosilnica

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
18.930
6.984
113
kupi si namenski tester. dobiš na amazonu za 40€ najdeš brez zajebavanja takoj. Lahko pa tudi odkrivaš toplo vodo in zapravljaš čas.
Katerega ?

Gonzo
Daj sliko luster spojke, PVC škatlice.
To mora biti vodotesno zapovrh ?

To sem že razmišljal, da bi dal na vsakih nevem 20 m prekinitev in potem dalje (da bi se dalo po segmentih mejne žice pogledati, kjer je signal in kje ne), da lažje lociraš prekinitev.

luka51

Guru
16. avg 2007
15.608
6.936
113
Katerega ?

.
Ajde malo so podražli. Tega imam jaz že 3 leta. https://www.amazon.de/F02-Underground-Detector-Headphones-Irrigation/dp/B01GDZLZOU/ref=mp_s_a_1_3?crid=1U0WY512IAWAT&dib=eyJ2IjoiMSJ9.GdffQQ8FM4EGbQ6EpVn7TdnNOD8F6i0z0csYreravu7JEx0p6eIpBVrrixMutT9tIwIvnmlEcykIEjxAQ5bW6BxEhVbW9sSLIAwyYVQzlG1MV_iw5THqKRLFj2aN9waJQhRnfcKl7HYMGEXYjHXgJV7iwB_HpnweHyUSnQ8hsBY6O7KXYnbyy4wAa29xywLVG7tlbmlKgzQdARw-ahtzfA.owAh1wteutscn6sOqD5FWGsjjVyztmRKn-Ln3qmClgw&dib_tag=se&keywords=boundry+wire+detector&qid=1774243961&sprefix=boundry+wire+detector,aps,131&sr=8-3

glede Gonzo ideje. Lahko kompliciraš ja. Tudi moji začetki so bli taki. Pol ko maš pa zgornjo napravico pa pozabiš na vsa ta kompliciranja ker s tem najdeš takoj. Ne se hecat z nekimi škatlicami pa lusterklemami pa multimetri in radiji. To zabiješ cajta še pa še, ni čudno da ma pol folk fobije pred žico ko to posluša kako delate eni.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
56.485
7.600
113
Hm, ne vem no, meni je lepo našlo, nekaj takega kot tole:

1774247894017.png

desno zadevico priklopiš na postaji kjer pride mejna žica od kosilnice, potem pa samo greš, kjer je žica...zdaj edino če ne veš več kje je speljana, potem je problem ja :)

pinKING

Pripravnik
1. sep 2007
534
14
18
ORANGEland
www.trenutkiveselja.si
Grr, letos imaš že drugič rdeča luč na polnilni postaji.
Včeraj ob 13-ti še ok , danes no pasaran.

Prvič sem našel z am/mw radijem (v začetku marca) , danes ni uspelo.
Ko bo čas probam tako

Žica ovita od zinšpule do svečke in naprej do mejne žice (3 žice skupaj) ter am radijo, mogoče se bo sedaj bolj zaznalo, kjer ropota in kje ne.

Drugega generatorja signala nimam.

Drugače bom moral nabaviti el. pastirja in poslušati, kjer prebija.
Ce imas Automower-ja potem rdeca luc na postaji ni napaka na zici. Modra je....

• Všeč mi je
Reactions: novaa

pinKING

Pripravnik
1. sep 2007
534
14
18
ORANGEland
www.trenutkiveselja.si
Mi smo imeli nekakšni tester od Husqvarne, vendar smo začeli uporabljati tudi svoj način.
Na strateških vogalih zanke prekinili žico in sestavili nazaj z luster spojkami. Luster spojke vstavili v majhne PVC škatlice, zaprli in zakopali.
Ko je zanka odpovedala, z univerzalnim voltmetrom in dolgo žico bi na teh stikih hitro preverili, na katerem območju je okvara.
Največja težava so bili krti, ki bi poškodovali izolacijo na žici.
Še večja težava s krti je v zimskem času, ko imajo cajt vse pr3fukat po travniku do pomladi.
Pomladi je bila odločitev, ali bomo popravljali, ali vse opustili in kupili satelitsko kosilnico.
Kupili satelitsko.
Obstajajo debelejse izvedbe zice ali z dodatnim opletom - a ne uporabljajte tistih z kovinskim opletom.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
18.930
6.984
113
Ce imas Automower-ja potem rdeca luc na postaji ni napaka na zici. Modra je....
Worx imam, tam je samo zelena ali rdeča
Sem za test priklopil na postajo 5 m nove žice in sveti zelena.

Žico imam zeleno mehko, ~2.7 mm debeline, navita je bila na kolutu.

Lol
Danes zjutraj je bilo nekaj dežja, sedaj gori zelena, kar je znak, da je žica nekje poškodovana, popoldne bo spet rdeča.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
56.485
7.600
113
Worx sem ravno rešil s tisti napravico ki sem dal link zgoraj, al me maš na ignore?

luka51

Guru
16. avg 2007
15.608
6.936
113
Hm, ne vem no, meni je lepo našlo, nekaj takega kot tole:

Poglej priponko 104965

desno zadevico priklopiš na postaji kjer pride mejna žica od kosilnice, potem pa samo greš, kjer je žica...zdaj edino če ne veš več kje je speljana, potem je problem ja :)
bi te rad videl 250m sklonjen ali pa na kolenih kak iščeš žico, sploh po parih letih ko je par cm pod zemlo. Ali pa lepo normalno stoje in senzor na kablu spodaj binglja in poslušaš.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
10.651
11.588
113
EU
Mi smo zgoraj omenjeni senzor, zvezali na palico, tako se ni trebalo sklanjat.
Pa še slušalke vtaknili notri, ker ima 3.5 jack konektor. Vseeno je zamudno to delat.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
18.930
6.984
113
Evo, kot rečeno, dopoldan po dežju zelena, popoldne rdeča.

Dobil od soseda el. pastirja za posojo.
Na 10 mestih sem popravljal (3M hitra spojka, ~20 komadov), potem sem obupal.
Na teh mestih se je slišalo, da 'prebija'.
Ponekod je bila žica na videz samo malo nagrižena, ponekod je držala samo zadnja nitka.
Žica je zunanji premer 2.7 mm, notranji 1.5 mm, zelena mehka izolacija.
2.5 leti je zdržala, položena po vrhu.

Moram nabaviti nekaj močnejšega, sedanja žica gre ven.
Predlogi ?

Taka je bila notri

luka51

Guru
16. avg 2007
15.608
6.936
113
jaz sem najbolj zadovoljen z Bosch žico. tudi s poškodovano izolacijo je držala.

luka51

Guru
16. avg 2007
15.608
6.936
113
nevem debeline. pač Bosch žica za kosilnice. Eni deli so zaj že tudi 7 let v zemli

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
18.930
6.984
113
Koliko imaš krtov, voluharjev in podobnega v zemlji ?
Pri meni imajo veselico.

S tem da sem okoli 60 voluharjev že ulovil.

Fusionn

Guru
5. sep 2007
2.694
694
113
Evo, kot rečeno, dopoldan po dežju zelena, popoldne rdeča.

Dobil od soseda el. pastirja za posojo.
Na 10 mestih sem popravljal (3M hitra spojka, ~20 komadov), potem sem obupal.
Na teh mestih se je slišalo, da 'prebija'.
Ponekod je bila žica na videz samo malo nagrižena, ponekod je držala samo zadnja nitka.
Žica je zunanji premer 2.7 mm, notranji 1.5 mm, zelena mehka izolacija.
2.5 leti je zdržala, položena po vrhu.

Moram nabaviti nekaj močnejšega, sedanja žica gre ven.
Predlogi ?

Taka je bila notri

imam to. Pa tudi originalne od worxa nekaj. Sama se mi še ni pretrgala, pa krt je tudi še ni pojedel. Letos še nisem zalaufal, tako, da morda me še čaka presenečenje:) Ko pa sme štukal, pa sem vedno zalotal in preko dal termoskrčljivo cevko z gelom.